Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: Mazrena »

Dziewczyny jestem od 24 lutego , więc zimowa pora :P ani razu nie miałam czapki i rękawiczek. Po sanatorium chodzę na bose nogi :) i na balety też na bose stopy i w balerinach :o Są takie dni że w samych sweterkach można wyjść, szczególnie jak słoneczko świeci :D Myślę, że kurtki zależą od Waszych planów na spędzanie czasu...... Pozdrawiam ze słonecznych Cieplic :)
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: beatrix+ »

MarkStan pisze:
Betinka! A kto jadąc do sanatorium przyznaje się do swojej żony :?: :lol: :lol: :lol:

Czyli razem do basenu nie możemy wchodzić . :D :D :D
Grunt to dobry humor i pozytywne myślenie.Gacie i kostiumy się rozciągają na szczęście.... :lol:
Możesz się do cudzej przyznać. Kto bogatemu zabroni? :)

Można nago....;)
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17

Post autor: MarkStan »

Mazrena pisze:Dziewczyny jestem od 24 lutego , więc zimowa pora :P ani razu nie miałam czapki i rękawiczek. Po sanatorium chodzę na bose nogi :) i na balety też na bose stopy i w balerinach :o Są takie dni że w samych sweterkach można wyjść, szczególnie jak słoneczko świeci :D Myślę, że kurtki zależą od Waszych planów na spędzanie czasu...... Pozdrawiam ze słonecznych Cieplic :)
Do mazreny:Nawiązałaś do naszej, tu na forum rozmowy, na temat kurtek, czapek i ciuchów.
Zgadzam się z tobą, że w Cieplicach panują warunki podobne jak w innych polskich miastach nizinnych, które pozwalają chodzić bez kurtek i czapek a w budynkach nawet na boso. :)
Ale ja zamierzam pojechać na Szrenicę, do Jakuszyc i jeszcze w kilka miejsc, gdzie zimowa pogoda często gęsto panuje prawie do maja.Pamiętam osobiście bo jeździłem do Szklarskiej kilkanaście a może więcej razy, jak 1 maja sypnęło tak śniegiem, że gospodarz u którego byłem, musiał wyciągnąć traktorek do odśnieżania. :D Choć słońce jak już świeci, to grzeje mocno także w wyższych partiach gór i nawet pozwala się na krótko nieco rozebrać jeżdżąc na nartach.Jednak zmienność pogody w górach to norma, o czym nie wiedza ci, co tam nie bywają.
Życzę ci wspaniałego dalszego pobytu.Lubię optymistki.Jesteś bardzo kontaktową dziewczyną.Tak trzymać!
:D :kwiat:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki za miłe słowa MarkStan :D Właśnie pisałam, że każdy musi dopasować swój strój do swoich potrzeb i na co liczy... Ja pamietam jak sypnęło śniegiem w 1 Maja :lol: HMHM, no mój czas dobiega końca w Cieplicach :(
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wszystko co dobre szybko się kończy, niestety. ...
Na szczęście dni coraz dłuższe, słonko energii dodaje. Najgorszy listopad na takie wyjazdy.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mazrena pisze:Dzięki za miłe słowa MarkStan :D Właśnie pisałam, że każdy musi dopasować swój strój do swoich potrzeb i na co liczy... Ja pamietam jak sypnęło śniegiem w 1 Maja :lol: HMHM, no mój czas dobiega końca w Cieplicach :(
Nie śmiej się mazrena z tego, że napisałem, iż 1 maja bywają nawet obfite opady śniegu. I to nie tylko w górach.Poczytaj sobie ten materiał zamieszczony w internecie: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... az-po-upal;
Ostatnie dni w sanatorium niektórym kuracjuszom najbardziej "smakują" i nie mogą się nimi nacieszyć i nasycić.
Łap dziewczyno jeszcze ile możesz te piękne chwile, :kwiat: bo na podobne będziesz musiała czekać co najmniej: 12 + 18 miesięcy :lol:
Awatar użytkownika
maryla10
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2017 18:31

Post autor: maryla10 »

MarkStan pisze:
maryla10 pisze:Czy na 30 marca 2017r. jedzie ktoś z wielkopolski - Kalisz - do Cieplic. Mam skierowanie do Domu Zdrojowego.
Poczytaj proszę pocztę do ciebie, jest tam, gdzie logowanie. :idea: ;)
Dzięki za info MarkStan. Z braku czasu nie wchodziłam tutaj przez kilka dni. Jestem z samego Kalisza! Wiek nie ma znaczenia - na emeryturze. Mam połączenie autobusowe - przesiadka w Kępnie w nocy! Generalnie nie jeżdżę w góry - ale teraz nie mam wyboru. Myślę, że do starej paczki można dołączyć. :lol: Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do maryla10,
Chyba nie czytasz dokładnie moich wpisów? Pozdrawiam :? :arrow:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Maryla 10 z Kalisza jest połączenie IC tzn pociąg jedzie z W-wy do Jeleniej Gory . Podróż z Kalisza trwa około 4 h. Tak było teraz czyli luty/marzec.
MarkStan nie śmieję się z ciebie odnosnie majowej pogody- ja też taką przeżyłam. :P
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Teraz ja się denerwuję, bo jeszcze nie spakowana a w sobotę walizkę wysyłam pocztą.
ODPOWIEDZ