Wital Gołdap od 25.02.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2015 23:20
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Wital Gołdap od 25.02.2017

Post autor: Iwona50 »

Iza, przy dogadaniu się ponoc mozna brac przepustki, ale czy warto? Zycie sanatoryjne przy dobrym towarzystwie jest fajne i naprawdę tam się nie nudzisz:) W wolne dni od zabiegów sa wyjazdy na wycieczki oczywiscie dla chętnych , którzy się zapiszą i oplaca:)
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iza_wawa »

Iwona50 pisze:Iza, przy dogadaniu się ponoc mozna brac przepustki, ale czy warto? Zycie sanatoryjne przy dobrym towarzystwie jest fajne i naprawdę tam się nie nudzisz:) W wolne dni od zabiegów sa wyjazdy na wycieczki oczywiscie dla chętnych , którzy się zapiszą i oplaca:)
Rozwazałam w kontekście ewentualnego przyjazdu męza w odwiedziny i jak rozumiem w tej kwestii powinnam postawić pytanie "czy warto?" ;) a poważniej - jeśli chodzi o towarzystwo to trochę niepokoi mnie tak maly ruch na tym wątku - praktycznie 3 osoby na ten sam okres, co przy prawie 500 osobowym ośrodku sugeruje, ze większość kuracjuszy to osoby "e-wykluczone" ;) A to z kolei nasuwa przedzial wiekowy, jaki zawsze kojarzyl mi się z sanatoriami... no ale może się myle i sa jakies inne powody, dla których ludzie w roznym wieku tu nie zaglądają. Pozdr i chyba do zobaczenia na miejscu...?:)
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Lisa »

Dobry wieczór, trzymam za Was kciuki i będę z utęsknieniem czekać na jakiekolwiek info:)
MAnty
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2017 15:47
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: MAnty »

Lisa pisze:Dobry wieczór, trzymam za Was kciuki i będę z utęsknieniem czekać na jakiekolwiek info:)
Dzięki
Zdamy relację po przybyciu na miejsce ;)
MAnty
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

iza_wawa pisze:
Iwona50 pisze:Iza, przy dogadaniu się ponoc mozna brac przepustki, ale czy warto? Zycie sanatoryjne przy dobrym towarzystwie jest fajne i naprawdę tam się nie nudzisz:) W wolne dni od zabiegów sa wyjazdy na wycieczki oczywiscie dla chętnych , którzy się zapiszą i oplaca:)
Rozwazałam w kontekście ewentualnego przyjazdu męza w odwiedziny i jak rozumiem w tej kwestii powinnam postawić pytanie "czy warto?" ;) a poważniej - jeśli chodzi o towarzystwo to trochę niepokoi mnie tak maly ruch na tym wątku - praktycznie 3 osoby na ten sam okres, co przy prawie 500 osobowym ośrodku sugeruje, ze większość kuracjuszy to osoby "e-wykluczone" ;) A to z kolei nasuwa przedzial wiekowy, jaki zawsze kojarzyl mi się z sanatoriami... no ale może się myle i sa jakies inne powody, dla których ludzie w roznym wieku tu nie zaglądają. Pozdr i chyba do zobaczenia na miejscu...?:)
Spoko Iza damy radę trzy osoby to już tłum :D do zobaczenia na miejscu
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jeśli chodzi o wiek.....nie wiem kogo należy sie spodziewac z NFZ, bo z Zus jeżdża chyba osoby w wieku tzw. "pracującym" zatem chyba przynajmniej częśc z nich to ludzie e-aktywni:) Nie wiem, jak bedzie tam z tą e-aktywnościa na miejscu, ja nie ciągnę innej zabawki niz telefon, a tu zagladam na laptopie. Nie wiem jak to jest na tel......a jesli zasieg zerowy to do bani....
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iza_wawa »

MAnty pisze:
iza_wawa pisze: Rozwazałam w kontekście ewentualnego przyjazdu męza w odwiedziny i jak rozumiem w tej kwestii powinnam postawić pytanie "czy warto?" ;) a poważniej - jeśli chodzi o towarzystwo to trochę niepokoi mnie tak maly ruch na tym wątku - praktycznie 3 osoby na ten sam okres, co przy prawie 500 osobowym ośrodku sugeruje, ze większość kuracjuszy to osoby "e-wykluczone" ;) A to z kolei nasuwa przedzial wiekowy, jaki zawsze kojarzyl mi się z sanatoriami... no ale może się myle i sa jakies inne powody, dla których ludzie w roznym wieku tu nie zaglądają. Pozdr i chyba do zobaczenia na miejscu...?:)
Spoko Iza damy radę trzy osoby to już tłum :D do zobaczenia na miejscu
do zobaczenia :)
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Do zobaczenia :D
gosia111
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2017 19:33

Post autor: gosia111 »

Czytam te posty, ogarnia mnie za każdym razem głupi śmiech :lol: i z całym szacunkiem, ale osoby te powinny dostawać rehabilitację ambulatoryjną. Przerażone wyjazdem i zakłopotane brakiem internetu, ojej koniec świata bo zasięgu nie ma :lol: Ludzie ogarnijcie się, albo pomyślcie po co Wy tam jedziecie. Większość z nas prosi wręcz orzecznika o przydział turnusu tak turnusu rehabilitacyjnego a nie jak piszecie sanatorium. W końcu jedziemy podleczyć swoje zdrowie a to z kim będziemy w pokoju i w jakich warunkach jest mało ważne. Chcę nadmienić również, że jadę po raz 4 i wszedzie ludzie się myją, integrują ze sobą no ale jak by sie trafiło na takie marudery, pańcie co to największym problemem jest np.gdzie suszyć gatki to naprawdę tylko współczuć. Nie martwcie się również ludzmi e-wykluczonymi, gdyż myślę, że są bardziej ogarnięte niż ci którzy bez tel.nie zrobią kupki. Mimo wszystko życzę Wam skutecznej kuracji i cieszę się, że mój turnus wypada w innym terminie, ufff kamień z serca mi spadł.
MAnty
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

gosia111 pisze:Czytam te posty, ogarnia mnie za każdym razem głupi śmiech :lol: i z całym szacunkiem, ale osoby te powinny dostawać rehabilitację ambulatoryjną. Przerażone wyjazdem i zakłopotane brakiem internetu, ojej koniec świata bo zasięgu nie ma :lol: Ludzie ogarnijcie się, albo pomyślcie po co Wy tam jedziecie. Większość z nas prosi wręcz orzecznika o przydział turnusu tak turnusu rehabilitacyjnego a nie jak piszecie sanatorium. W końcu jedziemy podleczyć swoje zdrowie a to z kim będziemy w pokoju i w jakich warunkach jest mało ważne. Chcę nadmienić również, że jadę po raz 4 i wszedzie ludzie się myją, integrują ze sobą no ale jak by sie trafiło na takie marudery, pańcie co to największym problemem jest np.gdzie suszyć gatki to naprawdę tylko współczuć. Nie martwcie się również ludzmi e-wykluczonymi, gdyż myślę, że są bardziej ogarnięte niż ci którzy bez tel.nie zrobią kupki. Mimo wszystko życzę Wam skutecznej kuracji i cieszę się, że mój turnus wypada w innym terminie, ufff kamień z serca mi spadł.
Witam
Proszę się nie dziwić Paniom które jadą pierwszy raz do sanatorium że chciały by wiedzieć jak najwięcej na temat miejsca do którego skierował ich ZUS , nie widzę w tym nic śmiesznego i nie oceniałbym ludzi na podstawie krótkich wpisów na forum.
Sam jadę pierwszy raz i zadawałem dużo pytań , zwłaszcza że Gołdap to taki"koniec świata" i to że akurat nie ma tam zasięgu tel i internetu to akurat ewenement w 21 wieku i tak jak dla mnie jest to uciążliwość bo mimo wszystko chciałbym mieć kontakt ze światem. Życzę miłego pobytu w innym terminie ;)
ODPOWIEDZ