LĄDEK-ZDRÓJ --SZP "JÓZEF" __20.04-11.05.2017__

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Konrad_27
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2017 02:06
Oddział NFZ: Wielkopolski

LĄDEK-ZDRÓJ --SZP "JÓZEF" __20.04-11.05.2017__

Post autor: Konrad_27 »

Witam :mrgreen: :mrgreen:

wybieram się I-szy raz na sanatorium(NFZ).

Czy ktoś z użytkowników z forum również się wybiera w tym terminie i mógłby opisać jak wygląda ośrodek, bo o mieście trochę poczytałem oraz obejrzałem filmiki na youtube i obawiam się, że jeśli się nie zakoleguje z kimś kto lubi spacerować to będzie smutno i nudno, gdy zabiegi się skończą.
Czy mógłby ktoś umieścić zdjęcia ze środka oraz napisać czy jest może dostęp do sejfu?

Pozdrawiam i dozobaczenia :mrgreen: :mrgreen:
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Re: LĄDEK-ZDRÓJ --SZP "JÓZEF" __20.04-11.05.2017__

Post autor: kama »

Dobry wieczór Konrad_27!
W Ladku Zdrój Józefie byłam w 2013 roku. Byłam bardzo zadowolona zwłaszcza, ze zbiegi miałam trafione.
Budynek był po remoncie, pokoje 2 , 3 i 4 osobowe, bardzo miły personel pielęgniarski , rehabilitacyjny i lekarski , panie pokojowe również. Józef łącznikiem połączony jest z Adamem, tam znajduje się stołówka. Baza zabiegowa porozrzucana po Lądku Adam i Stefan można powiedzieć ze na miejscu (Stefan również połączony łącznikiem) dochodzić trzeba było jeszcze do Wojciecha, Jerzego i Jubilata (odległość max 500m). Wyżywienie było dobre i wystarczające ilości.
Okolica sprzyja długim spacerom, jeśli ktoś jest samochodem to jest co zwiedzać (Kłodzko, Złoty Stok, Czarna Góra). Wieczorki odbywały się między innymi w Sielance, wojskowym, Piekiełku.
Na pstrąga chodziliśmy głównie przy wyciągu. Organizowane są również wycieczki np. do Jaskini Niedźwiedziej i Czech.
Życzę trafionych zbiegów, ładnej pogody, dobrego humoru i miłego towarzystwa.
Konrad_27
Kuracjusz
Kuracjusz

kama pisze:Dobry wieczór Konrad_27!
W Ladku Zdrój Józefie byłam w 2013 roku. Byłam bardzo zadowolona zwłaszcza, ze zbiegi miałam trafione.
Budynek był po remoncie, pokoje 2 , 3 i 4 osobowe, bardzo miły personel pielęgniarski , rehabilitacyjny i lekarski , panie pokojowe również. Józef łącznikiem połączony jest z Adamem, tam znajduje się stołówka. Baza zabiegowa porozrzucana po Lądku Adam i Stefan można powiedzieć ze na miejscu (Stefan również połączony łącznikiem) dochodzić trzeba było jeszcze do Wojciecha, Jerzego i Jubilata (odległość max 500m). Wyżywienie było dobre i wystarczające ilości.
Okolica sprzyja długim spacerom, jeśli ktoś jest samochodem to jest co zwiedzać (Kłodzko, Złoty Stok, Czarna Góra). Wieczorki odbywały się między innymi w Sielance, wojskowym, Piekiełku.
Na pstrąga chodziliśmy głównie przy wyciągu. Organizowane są również wycieczki np. do Jaskini Niedźwiedziej i Czech.
Życzę trafionych zbiegów, ładnej pogody, dobrego humoru i miłego towarzystwa.

Dziękuję Ci Kama za opinię, mogłabyś udostępnić zdjęcie tych pokoju, łazienki, ośrodka, tu lub na PW? :) :kwiat:
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

Konrad_27 Niestety nie mam żadnego zdjęcia. Weszłam na stronę JÓZEFA, mój pokój był bardzo podobny (dwójka). Na zdjęciu jest prawa strona pokoju, lewa wygląda podobnie dodatkowo stała komoda na której stał czajnik. Łazienka również wyglądała podobnie (o ile dobrze pamiętam miałam kafelki beżowe. Ja osobiście byłam z pobytu zadowolona.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

LĄDEK-ZDRÓJ --JÓZEF -- i nie tylko ...

Post autor: jacky6 »

Konrad_27 pisze:
wybieram się I-szy raz na sanatorium(NFZ).

Czy ktoś z użytkowników z forum również się wybiera w tym terminie i mógłby opisać jak wygląda ośrodek, bo o mieście trochę poczytałem oraz obejrzałem filmiki na youtube i obawiam się, że jeśli się nie zakoleguje z kimś kto lubi spacerować to będzie smutno i nudno, gdy zabiegi się skończą.

a może by tak przydała by się lektura viewforum.php?f=19
a tam sporo o Lądku - więcej aniżeli na YT ...

:mrgreen: :ugeek:
Konrad_27
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzięki Ale niestety o Józefie jest mało informacji.
bozenka1309
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sie 2016 15:42
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: bozenka1309 »

Witam wszystkich,którzy wybierają się do Ladka,od kilku lat jeżdżę tam,miałam przyjemność rezydowac w Jozefie,mały, kameralny ośrodek.Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej kuracji.
Konrad_27
Kuracjusz
Kuracjusz

bozenka1309 pisze:Witam wszystkich,którzy wybierają się do Ladka,od kilku lat jeżdżę tam,miałam przyjemność rezydowac w Jozefie,mały, kameralny ośrodek.Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej kuracji.
można prosić zdjęcia?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

LĄDEK-ZDRÓJ --SZP "JÓZEF"

Post autor: jacky6 »

Konrad_27 pisze: można prosić zdjęcia?
Konradku ...
a może tak na odwrót.
Zaczekamy na Twoje fotki po powrocie tudzież reportaż z pobytu.
Da radę ?
Ja osobiście Cię przypilnuję...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
bozenka1309
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sie 2016 15:42
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: bozenka1309 »

Witam ponownie,niestety nie pomogę, nie posiadam zdjęć, ale warto odwiedzić Lądek, urocze choć zaniedbane uzdrowisko,tak jak wspomniałam jeżdżę tam,od kilku lat,we wrześniu także się wybieram,uważam że rehabilitacja jest na wysokim poziomie,oczywiście to osobiste spostrzeżenia i odczucia.Jesli masz jeszcze jakieś pytania ,chętnie odpowiem,nie doczytałem czy jedziesz pierwszy raz.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ