Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: MarkStan »

Do karolina k. i naszej grupy,
Chyba nikt z nas nie jest jeszcze spakowany.Najlepiej pakować się "na wariata", czyli na ostatnia chwilę :lol: , wówczas przynajmniej masz wytłumaczenie jak mazrena, że można potańczyć i pobiegać na przedwiośniu :lol: boso.
Istnieje na forum specjalny temat o staraniu się o przydział "jedynki" lub wieloosobowego pokoju.Poszukaj.
Tak jak pisała kama odnośnie wyboru sposobu dostania się na miejsce do Cieplic, każdy ma swoja politykę.Niektórzy jada dzień wcześniej aby powalczyć o pokój i rozejrzeć się trochę po sanatorium ale to kosztuje 130 złotych i musi być wolne miejsce.Inni wynajmują tzw.kwaterę w pobliżu i tez jadą wcześniej jak beatrix+. Właśnie teraz zaczyna podróż. Jeszcze inni wybierają się w dniu rozpoczęcia turnusu.W tej ostatniej grupie będę chyba ja.Trochę znajomych już mam :D , tu z forum, w Cieplicach już raz, bardzo dawno temu byłem, to wiem co mnie tam może czekać :?:
O jedynkę nie będę się starał bo nie lubię, najlepiej dobrać się w dwójce (można pogadać z drugim człowiekiem a nie z TV lub tylko radiem) :D
No, chyba, że mi sami przydzielą, ze względu na dłuższy turnus.Karolinko, nie przejmuj się. Z mojego wieloletniego doświadczenia sanatoryjnego wiem, że najlepiej spędzają czas "pierwiastki"(sorry za słowo!). I najlepiej się bawią.Chyba kama ci napisała. Najważniejsze to zabrać z sobą dobry humor, luz i potrzebę otwartości w stosunku do innych kuracjuszy.Reszta sama się ułoży.Z każdym następnym wyjazdem, twoje doświadczenie będzie rosło.
Trzeba dużo żartować,spacerować i czuć się młodym duchem.Zapytaj tylko u ciebie w W-wie, czy nie będzie kłopotu z biletem, bo jaka alternatywę dojazdu na czas byś miała :?: :!: :) No i uważaj podczas podróży na różnych kombinatorów, których w wagonach nie brakuje :!: :o
No to mamy ostatni tydzień na pranko, prasowanie i chudniecie :lol: aby woda w termach cieplickich nie wylała poza akwen :lol:
Ja już zleciałem z setki na 94 kg. :lol: Pozdrawiam naszą GRUPĘ serdecznie.Wiem, ze niektórych z naszej paczki zaraz zabiorą sanatoryjni przystojniacy ale to nie przeszkadza abyśmy się czuli raźniej, bo już się jakoś tu poznaliśmy i związaliśmy wstępnie. ;) :kwiat: :roll:
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: beatrix+ »

Boziuuuuuuu, jaki anorektyk z Ciebie się robi ;)

Ja już w pociągu, właśnie mijam słynną Włoszczowę, więc coraz bliżej Cieplic.
Oczywiście w strugach deszczu nas powitała Wiosna. Od godz. 11.29 mamy Wiosnę w Polsce; )

Trzymajcie się ciepło!
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szerokiej drogi beatrix+.
Nie będę pisał: Szerokich torów, bo wywieźli by cię jeszcze gdzieś, na białe niedźwiedzie :lol:
Mały, chudy ale gość a nie jakiś tam anorektyk:lol:
Musiałbym nie jeść z pół roku albo rok. :lol: :D
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

beatrix+ ! Spokojnej i przyjemnej podróży!
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Ciekawa jestem czy te osoby tu z forum ujawnią się :P Na moim turnusie nikt się nie ujawnił.... hm :shock: :roll: Pisali tylko przed turnusem , a już w trakcie była cisza ;)
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Szkoda, nie?
Mam nadzieję spotkać się z Wielkopolanami; ) a poza tym Mareczek czy Stasiu lub Żebromodo zaprosił mnie na kawę; )
Tak więc spodziewam się rychłego spotkania w miłym towarzystwie.
Przed nami Wrocław za 40minut.
Potem trochę odpoczynku i w dalszą podróż do Cieplic.
Zachmurzone niebo nad Polską, oby się to zmieniło!

Buziole dla wsiech! :)
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

To ja. ...chyba się zestarzałam, bo jakoś męczy mnie ta podróż. ...
W Cieplicach na 20ą będziemy.
Dawniej to na byle kocie człek jechał i byle na sianie spał, a teraz. ....
Ech, SKS. ....;)
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ani Marek ani Stachu, to nick symboliczny aby uczcić kolegę sanatoryjnego, którego już nie ma.Betinka łap wszystko w garść i zapychaj na kwaterę lub na "kwaterkę" :lol: i szybko śpij aby jutro wystawić łokcie przy recepcji.Ciekawe co zrobisz jak twój bagaż nie przyjedzie pocztą :?: :lol: Nie martw się pożyczę ci największą moją koszulę :lol: Czy ten silny wiatr nie wywiał cię gdzie:?: :lol: No i zamelduj się na miejscu,
Masz rację.Ja również kiedyś mogłem nawet zimą na motocyklu jechać cała noc a teraz wszystkie światła z przeciwka to męka.Podczas jazdy pociągiem chrapanie zaraz po ruszeniu zestawu nie pozwala czuwać i pilnować dobytku :lol: :lol:
Marzena ty za wcześnie pojechałaś.Przypadkowo tu trafiłaś do nas i tamci z twojego turnusu zupełnie nie pasowali do tak wesołej kobitki.Pakuj się i dołącz za tydzień do nas.Będziemy cię ukrywać pod łóżkiem albo w szafie.Na tzw."waleta".
Nici z diety dostałem dobre ciasto z orzechami.Nie pozwolę aby się zmarnowało.
31.03. zbiórka przy recepcji.Organizujemy pierwszy wspólny wieczór bezankoholowy ale z dużą porcją śmiechu i herbatką do tabletek branych z wieczora :lol: Pozdrawiam jak to napisała beatrix+ wsiech z naszej grupy. ;)
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

MarkStan, hmhm może i za wcześnie pojechałam, ale nie narzekam :P Nie będę się powtarzała ,ale na brak duszyczek nie narzekałam ;) Oby moje następne wyjazdy nie były gorsze :D :D Dzięki za zaproszenie, ale poczekam do którego DZ traficie :? :?: W 3 słyszałam o rygorze i kontroli pielęgniarskiej o 22 :oops: :oops: Pozdrawiam M :kwiat:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

My mamy na skierowaniach jak w tytule tego tematu, to myślę, że trafimy do "jedynki". :D :?:
ODPOWIEDZ