Pozdrawiam.
Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)
-
pysiunia22
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 lut 2016 15:53
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
-
Orfeusz
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 sty 2017 18:58
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)
Mam cicha nadzieję. że pociąg ten spozni się kilka m-cy Ups......chyba narazilam się niektorym osobom.Zosia pisze:Orfeusz skoro pierwszy raz z NFZ się wybierasz to możesz wcześniej ze zwrotów po co czekać na zimę ?
-
Pietka 50+
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2017 14:04
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Ze zwrotami sprawa ma si tak, że po 18 miesiącach od rejestracji wniosek wraca do weryfikacji do lekarza prowadzącego i potem najlepiej jest wziąć go w zęby ( jeśli jest taka możliwość oczywiście) i jak najszybciej dostarczyć go do NFZ-u z powrotem i potem możesz wydzwaniać i pytać, czy są jakieś zwroty, bo ludzie z różnych przyczyn wypadają z kolejki, jeśli Ci się uda to musisz być przygotowana (ny) na szybkie spakowanie się i wyjazd, bo wtedy to jest kwestia kilku dni . A jeśli chodzi o lato, to niestety ośrodki sanatoryjne są nastawione na kuracjuszy tzw. komercyjnych, a Ci już rok wcześniej potrafią sobie rezerwować miejsce w danym ośrodku.Orfeusz pisze:Mam cicha nadzieję. że pociąg ten spozni się kilka m-cy Ups......chyba narazilam się niektorym osobom.Zosia pisze:Orfeusz skoro pierwszy raz z NFZ się wybierasz to możesz wcześniej ze zwrotów po co czekać na zimę ?Nie bardzo też wiem o co chodzi z tymi zwrotami?Czy są tacy co nie przyjmują latem?Jak ew.to załatwiać?
-
Pietka 50+
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2017 14:04
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
-
Dana52
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2017 00:14
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 4
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
12400 na dzisiaj . Chyba lato przyszłoroczne.
Bogutka
-
Orfeusz
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 sty 2017 18:58
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 1
Ze zwrotami sprawa ma si tak, że po 18 miesiącach od rejestracji wniosek wraca do weryfikacji do lekarza prowadzącego i potem najlepiej jest wziąć go w zęby ( jeśli jest taka możliwość oczywiście) i jak najszybciej dostarczyć go do NFZ-u z powrotem i potem możesz wydzwaniać i pytać, czy są jakieś zwroty, bo ludzie z różnych przyczyn wypadają z kolejki, jeśli Ci się uda to musisz być przygotowana (ny) na szybkie spakowanie się i wyjazd, bo wtedy to jest kwestia kilku dni . A jeśli chodzi o lato, to niestety ośrodki sanatoryjne są nastawione na kuracjuszy tzw. komercyjnych, a Ci już rok wcześniej potrafią sobie rezerwować miejsce w danym ośrodku.[/quotePietka 50+ pisze:Orfeusz pisze:
Mam cicha nadzieję. że pociąg ten spozni się kilka m-cy Ups......chyba narazilam się niektorym osobom.Nie bardzo też wiem o co chodzi z tymi zwrotami?Czy są tacy co nie przyjmują latem?Jak ew.to załatwiać?
Dziękuję!