Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Post autor: Martinka »

14810 i czekanie.
Pozdrawiam. :kwiat:
pysiunia22
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2016 15:53
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: pysiunia22 »

woytek pisze:Piękny na dziś 22.000 :)
A ja też piękny 23000 ;)
Orfeusz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2017 18:58
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Orfeusz »

Zosia pisze:Orfeusz skoro pierwszy raz z NFZ się wybierasz to możesz wcześniej ze zwrotów po co czekać na zimę ?
Mam cicha nadzieję. że pociąg ten spozni się kilka m-cy Ups......chyba narazilam się niektorym osobom. :oops: Nie bardzo też wiem o co chodzi z tymi zwrotami?Czy są tacy co nie przyjmują latem?Jak ew.to załatwiać?
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

Orfeusz pisze:
Zosia pisze:Orfeusz skoro pierwszy raz z NFZ się wybierasz to możesz wcześniej ze zwrotów po co czekać na zimę ?
Mam cicha nadzieję. że pociąg ten spozni się kilka m-cy Ups......chyba narazilam się niektorym osobom. :oops: Nie bardzo też wiem o co chodzi z tymi zwrotami?Czy są tacy co nie przyjmują latem?Jak ew.to załatwiać?
Ze zwrotami sprawa ma si tak, że po 18 miesiącach od rejestracji wniosek wraca do weryfikacji do lekarza prowadzącego i potem najlepiej jest wziąć go w zęby ( jeśli jest taka możliwość oczywiście) i jak najszybciej dostarczyć go do NFZ-u z powrotem i potem możesz wydzwaniać i pytać, czy są jakieś zwroty, bo ludzie z różnych przyczyn wypadają z kolejki, jeśli Ci się uda to musisz być przygotowana (ny) na szybkie spakowanie się i wyjazd, bo wtedy to jest kwestia kilku dni . A jeśli chodzi o lato, to niestety ośrodki sanatoryjne są nastawione na kuracjuszy tzw. komercyjnych, a Ci już rok wcześniej potrafią sobie rezerwować miejsce w danym ośrodku.
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

Kontynuując poprzedni wątek - może się zdarzyć i tak, że w bardzo niedługim czasie po weryfikacji możesz dostać przydział, ale nie wiem, jak często teraz się to zdarza, wszystko zależy od długości kolejki w danym oddziale.
Dana52
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2017 00:14
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Dana52 »

Witam w poczekalni ,dzisiaj mam nr.11346 ,i aby do następnej wiosny ,Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03

Post autor: maria123 »

Nie wiem czy doczekasz do następnej wiosny, :kwiat: :kwiat: :kwiat: może Cię szybciej wypchają. :o
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

U nas numerki spadają baaaardzo wolniutko, po kilka na dzien.
12400 na dzisiaj . Chyba lato przyszłoroczne.
Bogutka
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

96 mniej :shock:
Orfeusz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2017 18:58
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Orfeusz »

Pietka 50+ pisze:
Orfeusz pisze:
Ze zwrotami sprawa ma si tak, że po 18 miesiącach od rejestracji wniosek wraca do weryfikacji do lekarza prowadzącego i potem najlepiej jest wziąć go w zęby ( jeśli jest taka możliwość oczywiście) i jak najszybciej dostarczyć go do NFZ-u z powrotem i potem możesz wydzwaniać i pytać, czy są jakieś zwroty, bo ludzie z różnych przyczyn wypadają z kolejki, jeśli Ci się uda to musisz być przygotowana (ny) na szybkie spakowanie się i wyjazd, bo wtedy to jest kwestia kilku dni . A jeśli chodzi o lato, to niestety ośrodki sanatoryjne są nastawione na kuracjuszy tzw. komercyjnych, a Ci już rok wcześniej potrafią sobie rezerwować miejsce w danym ośrodku.[/quote
Dziękuję! :kwiat:
ODPOWIEDZ