Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Byłam na pobycie rehabilitacyjnym na przełomie grudnia i stycznia. Fakturę mam wystawioną w styczniu 2017r, więcej dni pobytu spędziłam w grudniu 2016. Kiedy mogę odliczyć od podatku, za rok 2016 czy dopiero za 2017 rok. Pozdrawiam.
Witam,odnośnie od odpisu za płatny turnus rehabilitacyjny-czy wszystkie Obiekty mogą wystawić fakturę i zostaną one uwzględnione przez US,czy tylko te które są na specjalnych listach-kiedyś chyba ktoś już o tym pisał ale nie mogę tego znaleźć,liczę jak zwykle na wiedzę Forumowiczów i Pozdrawiam
Może doprecyzujmy.
Nie odpis od podatku tylko obniżenie kwoty o wydatki na PIT -0
Andrzeju
Na dzień dzisiejszy aby poczynić obniżenie na Fakturze ma być informacja że pobyt był jako Rehabilitacyjny chyba ,że ktoś cos zmieni .
Ale ta możliwość dotyczy niestety TYLKO Osób posiadających orzeczenie o niepełnosprawności
-Wydane przez Jeden z Pięciu organów wydających w Polsce.
Dzięki za info o ile sobie dobrze przypominam to ja miałem fakturę za zabiegi-nie wiem czy wpisane były słowa klucze-pobyt rehabilitacyjny-niestety nie uzyskałem pełnego zwrotu i stąd to pytanie,Pozdrawiam
.....jeżeli korzystamy w miejscu zamieszkania z "ZABIEGÓW" to obligatoryjnie wg informacji z Izby Skarbowej zezwalają na umieszczenie tej kwoty w PIT-0 .
Witam.
Odpisu od dochodu może dokonać osoba niepełnosprawna za poniesione m.i wydatki:
-odpłatność za pobyt na turnusie rehabilitacyjnym
-odpłatność za pobyt na leczeniu w zakładzie lecznictwa uzdrowiskowego
-za pobyt w zakładzie rehabilitacji leczniczej
-za zabiegi rehabilitacyjne.