Sanatorium z ZUS
- Malgi
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 cze 2012 22:04
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Sanatorium z ZUS
Ciężko Wam będzie bez auta. Marcelinko gratuluję Pustkowia, tam tylko basenu brakuje na miejscu - moje koleżanki tam były i sobie chwaliły. Ja w tym czasie będę Oddział Rehabilitacyjny w Kościerzynie okupowaćaniag pisze:Peonio wiec ja Ci nie przepuszcze i musimy wypic kawke ,bede od 28 lipca w Dziwnowkupeonia56 pisze:Samosiuzaproponowano mi Pustkowo i Koleczkowo nad morzem, ponadto Uniejów, Ciechocinek i Wieniec Zdrój
Wybrałam Pustkowo ponieważ nad morzem najlepiej się regeneruje a i zabiegi są skuteczniejsze. Inne nadmorskie miejscowości
były obłożone na maxa do września i października.Pozdrawiam serdeczniekoniecznie spotkajmy sie na kawusi
![]()
![]()
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
W Jantarku wypozyczaja rowerki więc do Pustkowo skocze a pozatym buciki jeżdżą damy radę się spotkać i kawkę wypicMalgi pisze:Ciężko Wam będzie bez auta. Marcelinko gratuluję Pustkowia, tam tylko basenu brakuje na miejscu - moje koleżanki tam były i sobie chwaliły. Ja w tym czasie będę Oddział Rehabilitacyjny w Kościerzynie okupowaćaniag pisze: Peonio wiec ja Ci nie przepuszcze i musimy wypic kawke ,bede od 28 lipca w Dziwnowkukoniecznie spotkajmy sie na kawusi
![]()
![]()
![]()
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Staż sanatoryjny: 3
Busiki miało bycaniag pisze:
W Jantarku wypozyczaja rowerki więc do Pustkowo skocze a pozatym buciki jeżdżą damy radę się spotkać i kawkę wypicMalgi pisze: Ciężko Wam będzie bez auta. Marcelinko gratuluję Pustkowia, tam tylko basenu brakuje na miejscu - moje koleżanki tam były i sobie chwaliły. Ja w tym czasie będę Oddział Rehabilitacyjny w Kościerzynie okupować![]()
![]()
![]()
Ja jestem ze śląska.Dostałam wniosek bez problemu od mojego neurologa,Pani doktor sama mi zaproponowała sanatorium.Zaniosłam do swojego ZUSu ( Jaworzno) i za kilka dni dostałam wezwanie na komisje do Sosnowca.Dostałam za drugim podejściem,pierwszy raz miałam odmowę,ale Pani doktor powiedziała że nie odpuści i będziemy pisać wnioski do skutku ( lecze się w Lux Med w Katowicach ).delfin pisze:Czy jest tu Ktoś ze śląskiego? Możecie mi napisać jak to wygląda u nas?
Zastanawiam się własnie nad pójściem do lekarza żeby wypisał mi wniosek (tyle tu poczytałam od Was ciekawych rzeczy...), bo na NFZ to na 2019-20 się załapię... jakie dokumenty zabieracie ze sobą do orzecznika? Kserujecie kartotekę, robicie jakieś konkretne badania czy zdjęcia rentgenowskie wystarczą?
Za tydzień wyjeżdżam do Aleksandrowa Kujawskiego.
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Niestety w Twoim przypadku żadna z w/w przesłanek nie jest spełniona więc pozostaje Ci tylko NFZ lub turnusy rehabilitacyjne pełnopłatne.
Możesz ewentualnie, po uzyskaniu orzeczenia o niepełnosprawności, skorzystać z dofinansowania ze środków PFRON.
- Malgi
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 cze 2012 22:04
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 6
Jeżeli jest w tzw. "wieku produkcyjnym", czyli przed emeryturą to chyba tak. Zawsze można się zarejestrować w Biurze Pracy jako osoba bezrobotna.Samosia pisze:Witam...pytanie do znawców....czy osoba nie pracująca,lecząca się u lekarza neurologa i endokrynologa,będąca na utrzymaniu mężą emeryta może ubiegać się o wyjazd do sanatorium z ZUS czy pozostaje tylko NFZ lub wyjazd komercyjny???