Taniec

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ickowa
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2011 15:09

Re: Taniec

Post autor: ickowa »

witam wszystkich i zabieram głos w sprawie sanatoryjnych potańcówek. Otóz uważam,że to bardzo dobra sprawa, ja również uwielbiam tańczyć i chodze w miare mozliwości na tańce, jak jestem w sanatorium i nie uważam,że trzeba sie napić alkoholu, zeby dobrze się bawić, jak to uważają inni. Będą w Świnoujściu to pielęgniarki również zamykały drzwi, lub stały przy wejściu jak ktoś się spóźnił nawet 3-5 min. i to z wielkimi pretensjami,że juz powinno się być w łóżku, ale ta ja decyduję o której idę spać, owszem jestem już w pokoju, ale czy muszę się już na komendę kłąść, o co to nie. Wiem po co jadę do sanatorium i jestem z tego zadowolona,że mogę skorzystac z zabiegów bo u mnie w mieście nie wszstkie są dostępne, a już nie wspomnę jakie są terminy!!!!!!!!!!!!!!!. Sami lekaeze sanatoryjni podpowiadają,aby korzystać z tańców i chwła im za to, ale dlaczego znowu poruszają temat sanatoryjny.no nie najlepiej zamknąć wszystkie sanatoria i pozwolić korzystać z niech niemcom, którzy oblegają je/ mają najlepsze jedzenia, i warunku, gdyż u nas jest taniej, a my POLACY co biedacy , najlepiej zamknąć nas w domu w 4 ścianach i czekać aż szybko "zejdziemy!!!!!!!!!!!!!. Również nie zgadzam się z obcją kur...............! gdyż kto będzie chciał to i tak skorzysta z tego seksu i wcale nie trzeba jak to któraś z pań mężatek powiedziała, zgeneralizowała, że tam tylko kobiety czekają na to. byłam 3 razy i wcale mnie to nie kręci, jak wiele innych kobiet, tak, że uważajmy co mówimy i piszemy, na tematy w/w. / każdy sądzi według siebie, czyż nie/
Ja ma zawsze miłe i przepiękne wspomnienia, a i towarzystwo trafia mnie się super. Pozdrawiam i miłego pobytu
w sanatoriach Ela.
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: guma1958 »

Z własnych obserwacji,zauważyłem,że zaraz po rozpakowaniu i aklimatyzacji,pierwsze pytanie nowych kuracjuszy brzmi,,gdzie tu fajnie grają",coś w tym jest......
forumowicz

Post autor: forumowicz »

I to jest odpowiedni odruch.....trzeba jakoś zagospodarować te długie wieczory,a taniec to z porzytkiem dla zdrowia ;)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

"Głównym elementem tańca jest ruch ciała wykonawcy, może on być bardziej lub mniej skoordynowany, szybszy lub wolniejszy, ale zawsze celowy. Drugim elementem tańca jest rytm. Taniec można też nazwać formą komunikacji niewerbalnej. W tym sensie ktoś powiedział (o tańcu religijnym), że: "Taniec jest modlitwą nóg.Taniec jest zaliczany do ćwiczeń rekreacyjnych mających bardzo korzystny wpływ na zdrowie psychofizyczne. W wyniku ruchu ciała w tempie zgodnym z muzyką można wyrazić swoje uczucia, a z samego ruchu czerpać dużą przyjemność." :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Kochani więc... tańczmy :!: :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

No właśnie tańczmy więc ....a ja słyszałam w sanatorium tekst ,że ...Ci co na tańce nie chodzą to ...grzeszą po pokojach ;) :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Meduzo :kwiat: jestem pełna podziwu dla Twojej energii i chciałbym stanąć z Tobą w szranki na... parkiecie ;) :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Tylko jeżeli się nie zgorszysz ;) :lol: :lol: Potrafię nawet tańczyć w trakcie przerw na konsumpcję na przykład :lol: :lol: :lol: Widziałaś jak Evę Longorię tańczącą w reklamie karmy dla kotów ...no cóż jeden drink ,muzyka w tym stylu i mogę spokojnie sama tańczyć na parkiecie ,a co mi tam :lol: :lol: :lol:
forumowicz

forumowicz

Anka pisze:Witaj Mix! bo po 'ciechocińsku" trzeba tańczyć w Ciechocinku dlatego nam nie wyszło :lol:
Pozdrawiam

Anka.., ciekawy jestem czy przekonałaś MAX-a do nauki tańca " po Ciechocińsku"? Napiszcie jak było dzisiaj na fajfach w 'Teatralnej" i spotkaniu tanecznym "Pod tężniami". Poproszę o fotki na maila. Ach...,przebieram nóżkami pod stołem i ..., zazdroszczę. Dobrej zabawy. Czekamy na relacje. Pozdrawiam. ;)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Zegary wybijają godzinę, a słońce zaczyna znikać.....
http://www.youtube.com/watch?v=TTMlH6vaehQ :serce:
ODPOWIEDZ