Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: kama »

Natiic! Z wodą przedwczesna radość, już leci zima. Mycie głowy rozpoczęłam w bardzo cieplej, a spłukiwalam w zimnej!
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: beatrix+ »

Witajcie wieczorową porą!
Ciepła woda jest pod dostatkiem, bynajmniej w DZ 1.
Mój turnus powoli dobiega końca, myślami już jestem w domu, bardzo tęsknię i nie mogę się doczekać 13.kwietnia.

Jutro w "kościele " na Jagiellońskiej, tuż za naszym Domem za mostkiem w Poloni impreza.
Na wprost pisze szyld DYSKOTEKA DOROSŁEGO CZŁOWIEKA, mijamy budynek i wchodzimy w ciemną bramę z ciemnym podwórkiem i jeszcze bardziej ciemnym budynkiem.
I wlasnie do niego trzeba wejść i bawić się.
Muzyka przednia!

Mareczek, bierz swoje dziewczyny na tańce!
Pozdrawiam!
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:D by się poszło tylko człowiek dopiero co z Polski do domu zawitał to doczekam jeszcze te kilka dni i pójdę 17,,,,, :roll:
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: natiic »

Witam wszystkich deszczowo ;)

Mariamagdalena dziękuję za poradę. Ja po prostu nie lubię pokazywać się w pól nago bo nie mam nic do pokazania a raczej mam za dużo dlatego pomyślałam o stroju płetwonurka. Ale kupiłam wczoraj drugi strój jednoczęściowy nawet ładny.

Kama co z tą wodą bo ja uwielbiam gorący prysznic i nie mogę bez niego żyć :D

A dyskotea to już w ogóle marzenie

Beatrix korzystaj ile możesz. Ja już nie mogę się doczekać wyjazdu.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17

Post autor: MarkStan »

Nie mam tu zadnych swoich dziewczyn.Jestem singlem i jest mi z tym dobrze.Swoje dziewczyny zostawlem w domu.Czeksja i licza dni do mojego powrotu.Nie zamienilbym ich na zdziwaczle i zarozumiale pudernice w dodatku dotkniete przykrymi dolegliwosciami wieku , w ktorym kobiety nie wiedza same czego chca a maja sie za gwiazdy Holywoodu.Takie omijam z daleka.Wole zdobywac nawet niewielkie wzniesienia anizeli robic sobie klopoty ze zfrustrowanymi dziwaczkami.A mlode i sympatyczne maja swoje lornetki, nakierowane na sanatoryjne ciacha.Taka jest proza zycia.Porozmawiac wole ze starszymi, bo posiadaja zyciowe doswiadczenie i sa przez to madrymi rozmowcami.W WIELKI POST nie tancze.Pozdrawiam :D
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Natiic! Dochodzi południe i od 6 nie ma cieplej wody a gorącej u nas na drugim piętrze DZ 2 jeszcze nie było a jestem od 30 marca.
forumowicz

:cry: zimny wychów i jak tu żyć bez ciepłej wody...ehhhh
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17

Post autor: MarkStan »

Roman, ciepłej wody w DZ naprawdę jest nadmiar.Po 3 wodne zabiegi, po których każdy może się opłukać pod ciepłym prysznicem.Kąpiel poranna i przed snem pod prysznicem w łazience przy pokoju. Na jedzenie i ilość serwowanych mokrych zabiegów w DZ nie można narzekać.Ludzie się przyzwyczaili do ciągłego narzekania a to na jedzenie a to na basen, że za płytki, czy też na bąbelki w wannie , że za duże wyskakują z wody i psują im fryzurę lub makijaż :lol:
Na ogół jest tak, że ci narzekacze w domu myją się w misce za zasłonką i mają ciepła wodę z czajnika, zagrzaną na piecyku "cyganku" z fajerkami. ;)
a tu śnią o Wersalu i są "ą" i "ę" przez bibułkę. Entelygencyja widelcem w......... ż........
Naprawdę nie jest źle.
Natic, nie przejmuj się swoim ciałem.Tu sa niewidomi, kulawi, grubsi i chudsi, krzywi i prości, pociągający nogami po różnych wypadkach.Cały kalejdoskop kuracjuszy, którzy przyjechali poprawić swoja sprawność i podleczyć zdrowie.A jeśli ktoś jest w stanie to i pospacerować i potańczyć i popływać w termach cieplickich, gdzie też można korzystać z ciepłego natrysku.Porządny i mądry człowiek traktuje to jako NORMALNOŚĆ i nikogo nie krytykuje i nie traktuje jako kogoś gorszego.
A "IDEALNYMI pięknisiami" nie należy się zupełnie przejmować i trzeba takich traktować jak powietrze.
Nie przejmuj się swoimi "wdziękami" czuj się tu dobrze i rób swoje.Pozdrawiam cię serdecznie i wszystkich forumowiczów, którzy nie spodziewają się, że zastaną tu same ideały i piękności. :D ;) :serce: :kwiat: :kwiat: :roll:
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Natiic! Jeśli masz jakieś pytania to proszę Cię pisz na pv, ponieważ niektóre komentarze są tu nie na miejscu.
forumowicz

Naltic, ja Ciebie rozumiem, chodziło mi o to ze niektóre zabiegi wymagają rozebrania się. A rehabilitanci od mokrych zabiegów raczej nie przyglądają się jakoś natarczywie. Na basen tez chodzą różni ludzie. Naprawdę nie ma czym sie przejmować, żadnymi nadmiarami!
ODPOWIEDZ