Cieplice Dom Zdrojowy od 18.04
-
forumowicz
Re: Cieplice Dom Zdrojowy od 18.04
-
forumowicz
-
natiic
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 27 sty 2017 15:00
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Właśnie się zastanawiam co wziąć zważywszy że nie mam pojęcia jaka może być pogoda. W maju może być ciepło ale nie musi. I czy jakaś sukienka się przyda? Ile ręczników trzeba mieć? A poza zabiegami mokrymi jakie jeszcze mogą być?
-
forumowicz
czyli takie, do których nie będzie potrzebowała specjalnego sprzętu, być może dostaniesz takie prześcieradełko fizelinowe do leżenia na zabiegach które leżenia wymagają, np. przy okładach lub prądach na kręgosłup. Sanatoria powinny takie dawać bo sanepid tego wymaga ale czasami każą przynieść ręcznik na zabiegi do leżenia.
Bierz klapki i czepek bo na basenie zazwyczaj wymagają.
Jak masz chore stawy kolanowe i zabiegi na te stawy planujesz to albo krótkie spodenki albo jakieś luźne legginsy czy inne spodnie żeby podciągnąć nogawki do góry i nie rozbierać się cała. Na zabiegi jakieś lekkie t-shirty bawełniane.
Sukienkę bierz, jak zrobi się gorąco to na pewno się przyda.
I jakiś polar albo softshell bo może być też chłodno. Ja jeszcze biorę lekka kurtkę przeciwdeszczową - najlepiej z wysokim słupem nieprzemakalności.
Ręczniki zawsze biorę dwa, bo w sanatorium dają ale ja wolę mieć swoje. I przy mokrych zabiegach - a możesz mieć ich dużo - się przydaje dużo ręczników bo nie schną tak szybko.
i buty - na ćwiczenia, do chodzenia na zewnątrz (z uwzględnieniem pogody zmiennej) i wewnątrz budynku. Czyli większość to obuwie sportowe.
Ale jak chcesz chodzić na tańce i przy tym błysnąć strojem bo też jakieś specjalne buty weź.
a poza tym to ciuchy, w których zamierzasz chodzić na co dzień , czyli tak jak w miejscu zamieszkania. Ja tam nie stroję się specjalnie, biorę to co lubię i jest wygodne i już.
Nie jadę na rewię mody jak niektóre osoby.
W końcu to sanatorium a nie wybieg modowy. I nie top model.
-
forumowicz
Ale to już takie moje indywidualne upodobanie, nie jest to chyba powszechnym zwyczajem.
A przypomniałam sobie - w niektórych sanatoriach ludzie na basen chodzą w szlafrokach, bo tak jest wygodniej rozebrać się i potem ubierać.
Ja nie biorę szlafroka. Ale nieraz za kaucją można wypożyczyć w sanatorium tylko nie wiem czy akurat w cieplicach tak jest.
-
forumowicz
Swój jasiek to skarb.. ja niestety jestem chetero i nie mam swojego jaśka..Ale mariomagdaleno Twoje porady są cenne i merytoryczne nic tylko podziękowaćmariamagdalena pisze:no i czasami, jak jadę na krótko i mam miejsce w torbie to biorę moją mała podusię, wiesz takiego małego jaśka
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
No ... niestety ... Romekwie... nie wie, że ... żeby nie mieć swojego jaśka to trzeba być HETERO!!!
Post mariamagdalena jest super. Krótko, na temat (bez pitu, pitu) co potrzebne na turnus w sanatorium.
-
forumowicz
Hura to już teraz wiem mariamagdalena jest taka super bo nie jest hetero bo ma swojego jaśka...Tak...to za trudne dla mnie.Dzia_dek pisze:...No ... niestety ... Romekwie... nie wie, że ... żeby nie mieć swojego jaśka to trzeba być Hetero.....
-
natiic
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 27 sty 2017 15:00
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Też zawsze biorę swoją podusię bo mam przy sobie trochę domu.
Wyszło na to że muszę kupić jeszcze jakieś spodnie dresowe i mogę się pakować.
-
forumowicz
Jak wszyscy biorą to ja też wezmę kota można ? Moja Madzia gotowa do drogi pozostał tylko dres białe skarpetki czarne lakierki i zapas nalewki lipowej mocnej i w drogę .... ahoj przygodo....natiic pisze:Też zawsze biorę swoją podusię bo mam przy sobie trochę domu.
Wyszło na to że muszę kupić jeszcze jakieś spodnie dresowe i mogę się pakować.