Cieplice Dom Zdrojowy od 18.04

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: Cieplice Dom Zdrojowy od 18.04

Post autor: forumowicz »

A ja już jestem :D
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

Skoro jestes to witaj w naszych skromnych progach. :D :D
forumowicz

W Casparze jedzenie i obsługa wyśmienita.
W dz no cóż godzinę od parkingu do parkingu bałagan trochę Ale Panie mile sympatyczne tylko Niemcy nie ograniczają i stawiają samochody trochę nie na swoich miejscach Polacy teraz jak Europejczycy stawia gdzie wolne A nie wiemgdzie ma wykupione :x
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: natiic »

Witajcie

Ja już spakowana. Koło 2 powinnam wyruszyć.
Dzięki MarkStan za dobre wskazówki.
Mam chyba wszystko oprócz tych butów po górach. Zresztą mam tyle bagażu że mnie chyba nie wpuszczą.

Romek to ile Ty masz lat? :o pisałeś o sobie tak że byłam przekonana że jesteś co najmniej po 60 :lol:

I jako przedstawicielka młodszego pokolenia od was bynajmniej muszę bronić honoru tych co nie słuchają Dody itp i hip hopu. Nie ma to jak dobre rege :D

Czy jest tam na miejscu jakiś przewodnik?

W jakiej kolejności się załatwia formalności? Najpierw do recepcji?
forumowicz

recepcja, pokój później wizyta u pielęgniarki i lekarza.
spokojnie dasz radę. Dojedziesz, zameldujesz się, pójdziesz do pokoju, odpoczniesz i zaraz poczujesz się jak w domu.
Powodzenia!
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Pierwsza rzecz to RECEPCJA !! i tam informują co dalej.... :) nieraz jest tak że pierwsza jest stołówka, potem lekarz i pielegniarka, a pokój na końcu.. Zależy od godziny przyjęcia i wolnego pokoju ;)
forumowicz

no może być, rzeczywiście nie wzięłam pod uwagę tego, że w DZ może przestrzegają doby hotelowej i wpuszczą Cię do pokoju np. o 14:00. :o
Chociaż tego Natiic Ci nie życzę, mam nadzieje, że pójdziesz do pokoju od razu po przyjeździe, jednak cała noc w podróży i bagaż przydałoby się gdzieś zostawić... ten ogromny...
Ja w każdym razie nigdy w sanatoriom nie czekałam, dostawałam pokój od razu, mam nadzieję że i Tobie się uda zakwaterować bez oczekiwania.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rozumiem, że wyjeżdżasz Natic ok.2-giej w nocy, czyli tak jak ja wyruszałem.Jeśli dotrzesz tu na otwarcie, czyli na 7-mą, 8-mą, to jest dużo wolnych pokoi po tej grupie, która wyjechała przed świętami.Prawie cała pierwsza zmiana ze stołówki.Masz szansę dostać najpierw klucz do pokoju a dopiero po tym załatwiać resztę formalności.Jeśli nie, to najpóźniej około 12-tej muszą ci dać klucz.Bagaże w tym drugim przypadku możesz pozostawić koło gablot z kosmetykami przy recepcji.I załatwiać spokojnie po kolei, co ci każą.Dużo się uśmiechaj i naprawdę wyluzuj.
Po obiadku, jeśli będziesz zmęczona, będziesz mogła już się zdrzemnąć. :D :kwiat:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A ty Betinka co tu podglądasz? Pewnie wróciłabyś tu chętnie po świętach spędzonych w domeczku? Pogoda jest i będzie przez tydzień pod psem.Pozdrawiam :lol: :D :kwiat:
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: natiic »

Dziękuję za podpowiedzi.

Dam znać jak będę na miejscu :)
ODPOWIEDZ