Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam!
Czy ktoś z forumowiczów z woj. łódzkiego przechodził procedurę stwierdzenia choroby zawodowej i może podzielić się doświadczeniem w tym zakresie. Nie wiem czego się spodziewać, pracodawca wysłał już wniosek do sanepidu o uruchomienie procedury dot. ewentualnego stwierdzenie choroby zawodowej. Ze statystyk wynika, że w woj. łódzkim jest jeden z najniższych odsetek stwierdzenia tego rodzaju choroby, pewnie nie jest to spowodowane szczególną dbałością pracodawców o warunki pracy bądź zdrowie pracowników.
Pozdrawiam.
Witam,nie wiem jak jest obecnie ale kiedyś była tzw,lista chorób zawodowych i na tej podstawie w różnych gałęziach przemysłu- kwalifikacja tam pracujących ze szkodliwymi warunkami takimi jak-hałas,zapylenie,temperatura i tym podobne-wtedy ilość lat pracy liczona była inaczej jak w pozostałych-jak to jest teraz to nie wiem,a warto byłoby o tym napisać,w związku z tym jeżeli zostaniesz zakwalifikowany do tej grupy-to mam nadzieję że podzielisz się z Nami swoimi doświadczeniami w tej kwestii-pozytywnego dla Ciebie rozstrzygnięcia sprawy Życzę i Pozdrawiam
Taka lista istnieje nadal ale chyba są jakieś zmiany od ok 7 lat.Kiedyś nie było na tej liście Boreliozy a teraz rolnicy mogą starać się o odszkodowanie a ludzie zatrudnieni w przed. leśnych o orzeczenie.
W każdym zakładzie pracy , każde stanowisko pracy powinno mieć ocenę ryzyka zawodowego i w nim jest opisane czy jest zagrożenie
chorobą zawodową i jaką, to jest pierwsza i zasadnicza sprawa .
Nie podzielę się doświadczeniem , ponieważ w mojej firmie nie występuje zagrożenie chorobą zawodową .