Orlik Ustroń

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
fiolik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 11:11

Re: Orlik Ustroń

Post autor: fiolik »

Witaj Amelia:) kiedy zaczynasz turnus?
aronorlik
Na forum od: 17 gru 2016 10:30
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: aronorlik »

Hotel- sanatorium reklamuje sie jako komfortowy, po remoncie, apartamenty 2 pokojowe z widokiem a w rzeczywistości to jakaś kpina. Odpadające albo niedokończone i na szybko łatane kafle, brak wentylacji w łazienkach co dla mnie jest koszmarem w obecnych czasach i za taką cenę za pokój niedopuszczalne, wszędzie zimno, na basenie hula wiatr, woda jak żur, siedziska na basenie to płyta osb przykryta poduszką i kiedy się zsunie haratasz nogi do krwi, brak oświetlenia na korytarzach, brak zamknięć szafek na basenie brak przebieralni, jakiś śmiech koedukacyjne pomieszczenie gdzie masz się rozebrać i przebrać w suche ubranie Skandal. Jedyne co jest bardzo dobre to obsługa sprzątająca i fizjoterapeuci. Panie i Panowie zawsze uśmiechnięci, zagadną i dokładnie swoją pracę wykonują,coś doradzą, super. Ale reszta.... KOSZMAR.
3 tygodnie na śniadanie i kolację pomidor ( nigdy zielonego ogórka, papryki itp , kiszony ogórek raz i to ćwiartka) dwa razy biały serek, raz parówki ( chyba pies zmielony z buda bo nie zjadliwe) Na obiad ciągle 3 tygodnie ohydne ziemniaki z jakimś łojem bo śmierdzą strasznie i są tłuste, nigdy ryżu czy kaszy, NIGDY owocu albo ciasta NIGDY przez 3 tyg. KOSZMARNY obiekt a doktor - dyrektor ( ojciec dyrektor to przy nim pikuś) ignorant, impertynent i szowinista. Nie słucha wogóle co się do niego mówi podobnie jak pozostali lekarze tam zatrudnienie. Kuracjusz jest dla nich tylko cyfrą i przelewem z zus na koniec miesiąca Nikt się nie interesuje co ci dolega tylko zapisuje co mu sie podoba nawet to co ci szkodzi. Wszędzie przeraźliwie zimno na koniec turnusu 3/4 ludzi była na antybiotyku chora, kaszlała jakby mieli gruźlice. Kawiarnia otwierana na góra 2h dziennie i zamykana o 20.00 Śmiech
. Parking płatny 8 zł za dobę dla gości hotelowych Przecież na całym świecie to jest w cenie.Dyrektor- właściciel to gbur nie przyjmujący żadnej krytyki i jakichkolwiek zażaleń nawet o to że nie ma telewizji a jak już jest to 2 programy i ciągle się rwą, podobnie Pani kierownik obiektu. Zero szacunku Straszny obiekt. NIE POLECAM OMIJAĆ Z DALA. Koszmar jakich mało w naszych czasach. Dziwię się ze ZUS czy NFZ dalej daje im kontrakty może powinni zweryfikować opinie ludzi po pobycie. To szczyt żeby tak traktować ludzi za ich własne pieniądze bo w końcu płacimy składki .NIE POLECAM wybierajcie wszystko inne w Ustroniu ale NIE ORLIK. !!!
Awatar użytkownika
asig
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 sie 2016 14:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: asig »

Witaj. Mam skierowanie ZUS-owskie do Orlika na 31 lipca 2017 r. Jak myślisz da się wytrzymać ?
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

Przecież powyżej masz dokładną i szczegółową informację o tym sanatorium.A to czy wytrzymasz zależy tylko od Ciebie.Życzę powodzenia!
kajaja
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 13:11

Post autor: kajaja »

Ja korzystałam w styczniu prywatnie z basenu a raczej z kompleksu(sauna,grota, jaccusi) i byłam bardzo zadowolona.Basen aczkolwiek nie duży ale można było jakoś podzielić się,jedni na grotę drudzy do sauny a inni korzystali z basenu. Fakt przebieralnia wspólna i doradzam aby iść już ubranym.
Z tego co słyszałam od ludzi to jedzenie kiepskie-mężczyźni nie najadali się.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

asig pisze:Witaj. Mam skierowanie ZUS-owskie do Orlika na 31 lipca 2017 r. Jak myślisz da się wytrzymać ?
Ja jadę na kolejny po Tobie.. 8-) 24 sierpień 2017.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do Orlika dopiero pojadę, ale odwiedzałam w tym ośrodku kuzynkę... była bardzo zadowolona. A co do parkingów płatnych... też chciałabym aby były bezpłatne, ale cóż ... w Ustroniu w 2015 roku tylko Róża miała parking gratis, a teraz już wszędzie trzeba płacic... niestety...
doris806
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2013 15:00
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: doris806 »

Mam skierowanie do Orlika w Ustroniu od 13.06.17...czy ktoś jedzie na ten turnus ?
beti4514
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2013 21:39

Post autor: beti4514 »

Witam serdecznie .Była tu mowa o parkingach i w związku z tym mam pytanie ...może koś z Was wie czy parking jest płatny także dla osób z grupą ,posiadających kartę parkingową ?
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

beti4514 pisze:Witam serdecznie .Była tu mowa o parkingach i w związku z tym mam pytanie ...może koś z Was wie czy parking jest płatny także dla osób z grupą ,posiadających kartę parkingową ?
Myślę że jest płatny beti... na chwile tzn.na rozpakowanie walizek pewnie nie, ale na cały czas pobytu w sanatorium z ZUS czy też NFZ nie sądzę. Chętnych za dużo by się znalazło. I tak pewnie każdy ośrodek rządzi się swoimi prawami w tej kwestii. Najlepiej chyba zadzwonić i zapytać.
ODPOWIEDZ