Likwidacja sanatorium z NFZ

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Likwidacja sanatorium z NFZ

Post autor: jacky6 »

alien pisze:link do artykułu:
Przestudiowałem bardzo dokładnie "zlinkowany" artykuł.
Wyłącznie wypowiedzi zainteresowanych "branżystów a zarazem lobbystów" - brak jakiegokolwiek śladu oficjalnego stanowiska = punktu widzenia.
W sumie - zlepek wypowiedzi - głównie "zagrożonych prezesowych foteli"...
...
A jak będzie ?
Sponsorzy zawsze są poszukiwani.
I będą.
Jak starzyków stać nie będzie na sfinansowanie własnego wyjazdu na kurację do wód - to może odchowane i wykształcone pokolenie zrzuci się na fundację dla swoich rodzicieli ?
W końcu to to oni finansowali rozwój - kształcenie i.te.de swoich dzieci ...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi :ugeek:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Re: Likwidacja sanatorium z NFZ

Post autor: alien »

:lol: jacky6,no nie bądź naiwny , że ktoś oficjalnie puści farbę co dalej z sanatoriami jak ten tort ma prawie 700mln PLN rocznie do podziału. Na mój prosty rozum to tanio i dobrze to już było..Kto korzystał ten miał. Moja kolejka to 2019..A co! Naiwny jestem ale przy nadziei :) :x
forumowicz

Post autor: forumowicz »

dobrze że udało mi się dwa razy skorzystać z NFZ-tu. Szczęściara jestem ;) :lol: bo są tacy, którzy jeszcze nigdy nie skorzystali.
Do tego szczęściara naiwna bo liczę że uda mi się jeszcze wyjechać w pierwszym kwartale przyszłego roku . Na NFZ i na starych zasadach oczywiście :)
Po zmianach pewnie tez będę jeździć jakoś ale to już nie będzie to samo...
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mariamagdalena...i niech Moc będzie z tymi przy nadziei :lol: :D :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

mariamagdalena pisze: Do tego szczęściara naiwna bo liczę że uda mi się jeszcze wyjechać w pierwszym kwartale przyszłego roku . Na NFZ i na starych zasadach oczywiście :)
Oj my też wedle wyliczeń NFZ mamy wyjechać w pierwszym kwartale 2018r.więc oby do wyjazdu :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak na marginesie....można spróbować na starych zasadach, powalczyć jeszcze o zwroty w danej jednostce chorobowej we własnych oddziałach funduszu,warunkiem regulaminowym jest min. okres 18 miesięcy od zakończenia ostatniego pobytu i nadany numer kwalifikacji na wyjazd. Co prawda w terminach wiosna-wczesna jesień jest problem ze zwrotami,ale jak komuś nie przeszkadza jesienno-wczesnowiosenny termin to warto,w tym okresie jest najwięcej zwrotów. Pisać,dzwonić i nie odpuszczać. :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

alien ma racje, dzwonić bo miejsca się zwalniają .Jak coś wydzwonimy jeszcze w tym roku to nasze ;) Co będzie , nie wiemy :roll: czas mówiono że nie dojdzie do łączenia placówek szpitalnych a tu pstryk i od pazdziernika się zaczyna :evil: Jak to chyba Felice gdzieś napisała (BARDZO mi się spodobało) Nadworny pisarz nocą podpisze i pozamiatane.Obyśmy zdrowi byli :!: :!: Tego sobie i Wam życzę, bo na te dobre zmiany już nie liczę.
ODPOWIEDZ