Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Przestudiowałem bardzo dokładnie "zlinkowany" artykuł.
Wyłącznie wypowiedzi zainteresowanych "branżystów a zarazem lobbystów" - brak jakiegokolwiek śladu oficjalnego stanowiska = punktu widzenia.
W sumie - zlepek wypowiedzi - głównie "zagrożonych prezesowych foteli"...
...
A jak będzie ?
Sponsorzy zawsze są poszukiwani.
I będą.
Jak starzyków stać nie będzie na sfinansowanie własnego wyjazdu na kurację do wód - to może odchowane i wykształcone pokolenie zrzuci się na fundację dla swoich rodzicieli ?
W końcu to to oni finansowali rozwój - kształcenie i.te.de swoich dzieci ...
to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi
jacky6,no nie bądź naiwny , że ktoś oficjalnie puści farbę co dalej z sanatoriami jak ten tort ma prawie 700mln PLN rocznie do podziału. Na mój prosty rozum to tanio i dobrze to już było..Kto korzystał ten miał. Moja kolejka to 2019..A co! Naiwny jestem ale przy nadziei
dobrze że udało mi się dwa razy skorzystać z NFZ-tu. Szczęściara jestem bo są tacy, którzy jeszcze nigdy nie skorzystali.
Do tego szczęściara naiwna bo liczę że uda mi się jeszcze wyjechać w pierwszym kwartale przyszłego roku . Na NFZ i na starych zasadach oczywiście
Po zmianach pewnie tez będę jeździć jakoś ale to już nie będzie to samo...
mariamagdalena pisze:
Do tego szczęściara naiwna bo liczę że uda mi się jeszcze wyjechać w pierwszym kwartale przyszłego roku . Na NFZ i na starych zasadach oczywiście
Oj my też wedle wyliczeń NFZ mamy wyjechać w pierwszym kwartale 2018r.więc oby do wyjazdu
Tak na marginesie....można spróbować na starych zasadach, powalczyć jeszcze o zwroty w danej jednostce chorobowej we własnych oddziałach funduszu,warunkiem regulaminowym jest min. okres 18 miesięcy od zakończenia ostatniego pobytu i nadany numer kwalifikacji na wyjazd. Co prawda w terminach wiosna-wczesna jesień jest problem ze zwrotami,ale jak komuś nie przeszkadza jesienno-wczesnowiosenny termin to warto,w tym okresie jest najwięcej zwrotów. Pisać,dzwonić i nie odpuszczać.
alien ma racje, dzwonić bo miejsca się zwalniają .Jak coś wydzwonimy jeszcze w tym roku to nasze Co będzie , nie wiemy czas mówiono że nie dojdzie do łączenia placówek szpitalnych a tu pstryk i od pazdziernika się zaczyna Jak to chyba Felice gdzieś napisała (BARDZO mi się spodobało) Nadworny pisarz nocą podpisze i pozamiatane.Obyśmy zdrowi byli Tego sobie i Wam życzę, bo na te dobre zmiany już nie liczę.