Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Czytacie książki?

Post autor: forumowicz »

Tak zaczytani jesteśmy, że ledwie "odkopałam" temat.

Wśród ostatnich książek jakie ostatnio czytałam znalazła się ta pozycja : "Świadek" Güntera Kriegera , jest to powieść oparta na zapisach biblijnych o nauczaniu i śmierci Chrystusa, oczywiście jest dopisana historia przez autora, przy czym nie burzy prawdy przedstawianej nam przez Kościół.
Czyta się z dużym zaciekawieniem - polecam .
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2017 08:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mart 36 »

Czytamy.czytamy aby tylko litery zobaczyc :D a tryb czytania sie zalacza :lol: :lol: fantastyczna pozycje moge polecic jedna z wielu bo mol ksiazkowy jestem."Bylam służącą w arabskich palacach"hicior taki,ze dech zapiera w piersiach :o to ksiazka z tych od deski do deski :mrgreen:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Ostatnio nie udzielam się na forum, ale książki cały czas czytam. Polecam Bez słów, Bez winy - Mia Sherman, kontynuuję czytanie Puzyńskiej - pierwsza część Motylek, polecam rewelacja
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Skończyłem czytać Bunscha( to powrót do tego autora) od ""Dzikowego skarbu ""skończywszy na ""Powrocie"" trochę tego było . Książki te powinny być lekturą w szkole. Obecnie Szymona Jędrusiaka "" Zawisza Czarny -Aragonia'' i'' Zawisza czarny -Droga do króla '' fajnie się czyta choć nie napisana takim językiem jak K. Bunsch . Puzynskiej przeczytałem wszystkie kryminały już dużo wcześniej czekam na następny . Nietypowa jak na nasze warunki P. komisarz Klementyna Koop :) Dobry wybór Lewek
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

Pogoda jakoś nie zachęca do spacerków , wciąż coś na głowę kapie :( jako że Motylka zaliczyłam zimą ...w sumie i kryminalik jest wpisany w zimową aurę 8-) . Teraz czas na Dom czwarty :) a jeszcze leży i czeka Roberta Małeckiego też kryminał ..."Najgorsze dopiero nadejdzie" . Co mnie wzięło na kryminały ? chyba ta pogoda taka mroczna za oknem . Jako że w deszczowe wieczory lubimy czasami porozmyślać o życiu to polecam połączenie powieści obyczajowej, romansu i powieści współczesnej autorstwa Magdaleny Knedler " Klamki i dzwonki " :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bez książek moje życie nie istniałoby... :D
Sprawdziłam Mag­da­lenę Knedler ale w mojej bibliotece nie ma.Muszę zasugerować kupno.
Teraz mam taką przeglądówkę nowości znanych już polskich autorek.Będzie lekko,łatwo i przyjemnie.Tak majowo :)
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Bo jak to tak,bez książek ?! Nie da się i już :D
Właśnie skończyłam "Ósme życie" Nino Haratischwili.Niesamowita,przepiękna książka,historia opowiedziana w sposób niezwykły.
Gruzja,Rosja,ZSRR,Londyn i Berlin.Całe ubiegłe stulecie,Mocne realia historyczne,polityczne i społeczne.Są też oczywiście dzieje
rodu,kolejnych pokoleń rodziny Jaszi.Książkę bardzo,bardzo polecam.Jestem pod ogromnym wrażeniem.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jestem w trakcie czytania Niebiańskiej Przepowiedni - Jamesa Redfielda, coś mi mówi , że będzie pasjonująca , mam wrażenie, że jest w stylu Kodu da Vinci.
Marysiu, to Ósme życie może mi pasować
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

"Ósme życie" to dla mnie wysoka półka.Już nie mogę doczekać się następnego tomu.
Rozmach,piękne postacie, głównie kobiet,silnych kobiet.Mnóstwo emocji,miłości,cierpienia,bólu....nie chciało się zamykać ostatniej strony.
Lubię ten rodzaj literatury - Jeździec Miedziany,Saszeńka,Dzieci Arbatu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A może ktoś,coś o książce "Za zamkniętymi drzwiami" Paris B. A.?
ODPOWIEDZ