Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Post autor: Hipokryt »

GIENIA pisze:Atrakcje w samym ośrodku :?: nie ma takowych :(
Czy aby na pewno w samym ośrodku nie ma żadnych atrakcji? Słyszałem o pięknej sali na czwartym piętrze, w której można organizować zabawy, więc to już coś :lol: Może dowiem się czegoś więcej?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Piekna sala z dzwonem jest :D jest też piękny widokowy taras :D
Nie wiem jak jest w tej chwili , ale w czasie mojego pobytu nie wyrażano zgody na głośne ( muzyka ) imprezy . Ta sala , to w zasadzie duża wnęka w korytarzu .... naprzeciwko tej wnęki jest druga mniejsza , bywał tam kiedyś barek ..... Dzwonkówka tętniła zyciem :D ...były jednak skargi mieszkających obok kuracjuszy na hałas .
Na każdym turnusie są osoby lubiące tańczyć , ale sa też osoby oczekujące ciszy i spokoju . I mają prawo korzystać z tej ciszy .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No i znowu powiało pesymizmem w kwestii "Dzwonkówki" :(
Wybierając ośrodek liczyłem na możliwość organizowania imprez właśnie na tej sali. Skoro mogą być problemy ze strony kierownictwa to trzeba wcześniej to uzgodnić. Dodam tylko, że zawsze na turnusy zabieram dobrą muzykę + sprzęt grający i bardzo się przydaje... Mikrofon czasem też mam aby pośpiewać na biesiadzie :lol:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu - jeśli nawet w samym ośrodku nie ma zbyt wiele atrakcji to zrekompensuje to urok Szczawnicy i okolic...
Ważniejsza od muzyki jest możliwość odbywania ciekawych pieszych wycieczek a tego nikt nie może ograniczać.
Będzie na to czas i oby tylko pogoda dopisała :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marku :) wycieczki to zapewne do kolacji , a potem , życzę Ci aby kierownictwo wyraziło zgodę na tańce . Proponuję zacząć prosić ... od pani Wiesi . :) być może to Ona bez problemu wyrazi zgodę . To , że nie ma baletów " stałych " nie oznacza , że nie będzie zgody na zorganizowanie jedno turnusowych :D
W czasie mojego turnusu była tam np. imprezka urodzinowa , i jeszcze jakieś dwie inne , trwające do późnych godzin ;) zgodę na nie wyrażały pielęgniarki dyżurne ;)

I już optymizmem powiało :lol: :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

GIENIA pisze: Ta sala , to w zasadzie duża wnęka w korytarzu .... naprzeciwko tej wnęki jest druga mniejsza , bywał tam kiedyś barek ..... Dzwonkówka tętniła zyciem :D .. .
Maarek36 pisze:No i znowu powiało pesymizmem w kwestii "Dzwonkówki" :(
Wybierając ośrodek liczyłem na możliwość organizowania imprez właśnie na tej sali. i
Marku , przyznaję , ze trochę nieprecyzyjnie wyraziłam swoje spostrzeżenia , przez co wprowadziłam Cię w błąd :oops: .
Miałam na myśli to , że Dzwonkówka zakazała dyskotek stałych .....DJ ... barek itp. .... na to nie ma zgody . Pojedyncze imprezy bywają ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję za szczegółowe informacje - Gieniu. Jak będzie z korzystaniem z tej sali okaże się na miejscu, lecz optymizm mnie nie opuszcza. A może znajdzie się grupa chętnych osób aby uczestniczyć w imprezach na tej sali? Zobaczymy...
Jak na razie na tym Forum chętnych brak ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Grupa znajdzie się zawsze ;) a jeśli zabrzmi muzyka , grupa zapewne się powiększy ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

U Ciebie , tak jak i u mnie .... cisza ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cisza to jest tylko na Forum a Szczawnica w sezonie będzie tętniącym życiem kurortem ;)
A tak przy okazji dodam, że w tym roku miłościwy ZUS chyba nie obdarowuje skierowaniami do tego uzdrowiska?
ODPOWIEDZ