Złożyłam wniosek do ZUSu i ....myślę

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Re: Złożyłam wniosek do ZUSu i ....myślę

Post autor: zbigniew165 »

Daj sobie spokój z tymi Podębicami, w pobli.zu jest tylko Biedronka, a jest to oddział rechabilitacyjny-szpitalny. Zadnych atrakcji. To nie sanatorium i Poddębice to miasto powiatowe w woj. łódzkim dla takich co lubią czytać książki i dużo spać albo siedzieć przy laptopie. Co innego można tam robić -nuda.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Witam :-)
http://www.nasze-sanatorium.pl/sanatoria-zus-2017.html
Jak jest możliwość to trzeba wybierać :-) niestety ja trafiłam na urzędniczkę :-( i jadę do Inowrocławia. Pani powiedziała mi, że dwa razy byłam w górach i już nie pojadę. Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

Witam...Czy się sugerują osoby decyzyjne wybierając miejsce sanatorium dla danego petenta ZUS :?: :?: :?: Czy można samemu zdecydować gdzie chciałoby się pojechać :?: :?: :?:Gdy wybiera się ktoś z ZUS do sanatorium to czy może z nim jechać osoba na pobyt komercyjny :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Jeżeli już otrzymasz przydział ( po komisji) na turnus od orzecznika ZUS to możesz wybrać którąś z miejscowości zaoferowanych przez panie zajmujące się przydziałem miejsca i czasu w którym to turnus miałby się odbyć .Nie jest to regułą bo w różnych oddziałach ZUS jest inaczej i tylko czasami od dobrej ich woli osoby przydzielającej zależy gdzie pojedziesz i co dostaniesz. Często proponują panie kilka miejscowości (kiedy takowe jeszcze są ) Dane odzziały mają też wytyczone ośrodki gdzie kierują choć też są odstępstwa od tego . Czasami lekarz orzecznik pisze ,że góry czy morze jednak starają się dawać do 200-250 km od oddziału ZUS ( choć nie jest to też regułą)Najlepsze ośrodki schodzą w ZUSie szybko . Musisz poczytać Temat ; ""sanatorium z ZUS"" -kopalnia wiadomości więc zachęcam . czy osoba towarzysząca może być na turnusie to zależy czy ośrodek posiada prywatne miejsca (komercyjne) wówczas musi ona normalnie sama za wszystko zapłacić (za cały turnus ). Jeżeli ośrodek ma tylko kontrakt z ZUS i nie prowadzi komercji to nici.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

sztani pisze:Jeżeli już otrzymasz przydział...
Wielkie dzięki za odpowiedź.... :) :) :)
Ostatnio zmieniony 03 maja 2017 21:45 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: skrócono cytat
Awatar użytkownika
EmilKaz
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2016 11:55

Post autor: EmilKaz »

Wiesz Słoneczko.... ja mogłam sobie wybrać sanatorium, więc wybór padł na Leśnik-Drzewiarz w Krynicy. Zaczynam żałować, że nie wybrałam Iwonicza Zdroju. Jak podglądam na kamerce to magiczne miejsce, to aż w sercu żal. Ktoś może powiedzieć ale dziura, a ja czuję ogromny sentyment do Iwonicza, do Białego Orła, no i wspaniałych ludzi, których spotkałam.
Mam tylko nadzieję, że nie będę żałowała mojego wyboru. Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

EmilKaz pisze:Wiesz Słoneczko.... ja mogłam sobie wybrać sanatorium, więc wybór padł na Leśnik-Drzewiarz w Krynicy. Zaczynam żałować, że nie wybrałam Iwonicza Zdroju. Jak podglądam na kamerce to magiczne miejsce, to aż w sercu żal. Ktoś może powiedzieć ale dziura, a ja czuję ogromny sentyment do Iwonicza, do Białego Orła, no i wspaniałych ludzi, których spotkałam.
Mam tylko nadzieję, że nie będę żałowała mojego wyboru. Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Jaki masz termin kuracji w Krynicy?
Awatar użytkownika
EmilKaz
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2016 11:55

Post autor: EmilKaz »

Od 20 maja do 12 czerwca :D
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

EmilKaz pisze:Od 20 maja do 12 czerwca :D
Ja 5-28 maja Krynica Zdrój NOWE ŁAZIENKI MINERALNE :) Pozdrawiam.
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuza-zuza »

EmilKaz pisze: Zaczynam żałować, że nie wybrałam Iwonicza Zdroju. Jak podglądam na kamerce to magiczne miejsce, to aż w sercu żal. Ktoś może powiedzieć ale dziura, a ja czuję ogromny sentyment do Iwonicza, do Białego Orła ....
Aż tak sobie chwalisz Iwonicz i Białego Orła?
Ja wybrałam Iwonicz i BO na chybił trafił, bo nigdy ani w Iwoniczu, ani w żadnym innym sanatorium nie byłam:)
Masz jakieś praktyczne wskazówki przed wyjazdem? Jest w BO szansa na jedynkę? Jakieś pokoje lepsze od innych? W innym wątku dostałam wskazówkę, aby prosić o pokój od strony wschodniej... z balkonem:) Czyli wynika, że nie wszystkie pokoje mają balkon? Coś szczególnego zabrać? Na coś się nastawić? Jadę w październiku, ale jako totalny nowicjusz szukam informacji już teraz i gdzie się da :P
ODPOWIEDZ