Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Wywiesiłem - prawie w ostatniej chwili.
Zazwyczaj wywiesza szwagier bo ma bliżej do uchwytu na balkonie.
Ale przyszła mi podwójna refleksja.
Dzisiaj jeżdżąc po śląsko - zagłębiowskich ulicach widziałem bardzo dużo domostw, kamienic, parcel, osiedli - które zapomniały o fladze.
Jeżdżąc dalej niż na Bałkan znajdowałem kraje, gdzie flaga narodowa wisiała nie tylko na budynkach urzędowych - lecz głównie prywatnych siedzibach - przez cały rok.
I zastanawiałem się - cóż oni maja za święto - non - stop / przez cały rok.
Och, żebym kiedyś dożył tej pociechy - aby nasze flagi dotarły - ponad strzechy...
Tak... patrzyłam na te flagi i zrobiło mi się po prostu przykro.
Ale zaraz po tym poczułam złość. Złość na draństwa i podłości jakich wobec nas ludzi myślących i czujących dopuszczono się w ostatnim tak krótkim czasie.
Smutne to.
Święto Flagi-teoretycznie powinno Nas Polaków Jednoczyć-w większości przypadków tak było-ale też zdarzały się przykre przypadki...cóż tu Nam przyszło mieszkać w Kraju nad Wisłą-a że czasami ktoś próbuje Nam zafundować piekiełko-Polacy to Mądry Naród,Mamy w większości Wspaniałą Młodzież-wrażliwą na łamanie Konstytucji,Prawa i Demokracji-przeżyjemy,a tych którzy łamią Ogólne Zasady i Konstytucję będzie czekało zderzenie z Trybunałem Stanu
Swego czasu na antenie pewnego radia była audycja o fladze i o "martwym w sumie przepisie" ,że pod karą finansową flagi nie mogą być wywieszane "poza samymi świętami" czyli na tzw okrągły rok itd bo wtedy nie wiadomo co świętują . Tyle pamiętam a jaki to konkretnie przepis itd nie wiem ....
Peoniu 1959 nie czytałem Twojego postu, ale usunięcie skomentuje
starą polską pieśnią:
"Witaj majowa jutrzenko,
Świeć naszej polskiej krainie,
Uczcimy ciebie piosenką,
Która w całej Polsce słynie.
Witaj maj, piękny maj,
U Polaków błogi raj.
Witaj dniu trzeciego maja,
który wolność nam zwiastujesz.
Pierzchła już ciemiężców zgraja.
Polsko, dzisiaj tryumfujesz!
Witaj maj, piękny maj,
U Polaków błogi raj.."
peonia1959 pisze: 03 maja 2018 15:58
Mój post został usunięty no cóż nawet tutaj macki sięgają,
Nie ma się czemu dziwić. Post był nie na temat, został zgłoszony do moderacji przez innego forumowicza. W takiej sytuacji muszę rozpatrzeć zgłoszenie i zadecydować. Standardowa procedura. Forumowicze ze stażem o tym wiedzą.
Proponuję jednak mniej polityki na forum.
Pozdrawiam
andrzej1955 pisze: 03 maja 2018 01:04
Święto Flagi-teoretycznie powinno Nas Polaków Jednoczyć-w większości przypadków tak było-ale też zdarzały się przykre przypadki...cóż tu Nam przyszło mieszkać w Kraju nad Wisłą-a że czasami ktoś próbuje Nam zafundować piekiełko-Polacy to Mądry Naród,Mamy w większości Wspaniałą Młodzież-wrażliwą na łamanie Konstytucji,Prawa i Demokracji-przeżyjemy,a tych którzy łamią Ogólne Zasady i Konstytucję będzie czekało zderzenie z Trybunałem Stanu
Witam,nigdy bym nie przypuszczał że pisząc ten tekst dwa lata temu będzie aż tak AKTUALNY przypominam o tym jutrzejszym Dniu i wywieśmy te Nasze Biało-Czerwone Barwy,Wszak jesteśmy Dumnym Narodem,Pozdrawiam Serdecznie