Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
kaska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2017 10:18

Re: Hotel Olecko marzec 2017

Post autor: kaska »

Kurczę jak dokuczają te okropne choroby, człowiekowi żyć się nie chce. :cry:
Orfeusz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2017 18:58
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Orfeusz »

Kasiu! Biadol bo wtedy razniej tak razem.Jak komus nie podoba się to niech nie czyta.To nie powiesc do komediowa tylko rozmowa chorych ludzi .Czasami jest radosc a czasami smutek.Jak zycie.Taki komedio-obyczajowo-dramat.O......chyba bojowo nastawilam się :roll:
U mnie już grzmi! :shock:
Orfeusz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2017 18:58
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Orfeusz »

Bardzo często ogladam filmy o nietypowych medycznych przypadkachmJestem pod wielkim wrazeniem wielu z nich jak oni potrafią przystosować się do życia. Ostatnio było o kobiecie co miała połowę ciała. Tylko kilkanascie kręgów kręgosłupa licząc od góry i nie wyksztalcone całe kosci biodrowe.Bez nóg oczywiście. Urodziła dwoje dzieci i wychowuje je.(zastanawialam sie jak zaszla w ciążę. bo przegapilam początek) Pracuje jako mechanik samochodowy.Wielki.mały czlowiek.Takie osoby pomagają uzmysłowić nam małość naszych problemów.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

W pełni popieram wasze wcześniejsze wypowiedzi bo fajnie by było jak by tylko w życiu same radości były ale to tak jakby śmieci zamieść pod dywan jedynie :)
kaska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Człowiek jak jest zmuszony to potrafi do wszystkiego się przystosować. Ja wychodząc ze szpitala zastanawiałam się jak sobie poradzę. Jak wstane z łóżka jak się położę do niego z powrotem takie [cenzura] a jednak dla mnie trudne. Jakoś się tego nauczyłam. Wiadomo wiele rzeczy nie mogę wykonać sama potrzebuje pomocy drugiej osoby. Jeszcze, żeby nie bolało :cry: ten ból jest nie do opanowania. Jak boli nic nie można zrobić ja wtedy modlę się, żeby zasnąć i się nie obudzić :cry:
Sorki miałam nie biadolić ale nie mam nikogo, żeby się wyzalic na ten niesprawiedliwy los. :cry:
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nikt nie pisał że masz nie biadolić wręcz przeciwnie ,wiemy jak to pomaga a jeśli pomaga my chętnie tego wysłuchamy bo też lubimy gdy nas ktoś słucha
kaska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie potrafię pogodzić się z tą cholerną chorobą. Mój tata chorował na SM, 10 lat leżał. Wiem co może mnie czekać moim tatą opiekowalam się razem z mamą. Ja nie mogę pozwolić żeby mój syn opiekował się mną więc muszę walczyć ale przychodzą takie dni jak wczoraj, dziś i się poddaję :cry:
entropia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 13:18

Post autor: entropia »

Kasiu dawaj ile wlezie! sami swoi... i racja to pomaga :serce: ja też od prochów do prochów, ale wczoraj z tych jęków przechyliłam kieliszka i na jakieś 30min się zamknęłam :lol: a co tam...
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czasem każdy ma jakieś te rodzinne sprawy u mnie żona leczy się onkologicznie ,sprawę wykryto tylko dzięki temu że teściowa miała to samo albo ja swojego Ojca już przeżyłem o 7 lat niemal ,człowiek rozumie jak to jest wtedy tak jak piszesz kiedy sam coś przejdzie można jedynie inaczej potakiwać i starać się zrozumieć.Czy nawet taki lekarz który nam pomaga ale sam tego nie doświadczy na sobie rozumie nas ? szczerze wątpię nawet sam to lekarzowi powiedziałem może coś zdiagnozować leczyć itd ale jak go to nie boli to co w sumie może wiedzieć jedynie porównać to z innymi pacjentami ale nigdy do końca nie dowie się jaka to trauma dla każdego.
kaska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odważna jesteś przy tych prochach przechylic :roll: :evil:
ODPOWIEDZ