ZUS - rehabilitacja opinie o sanatoriach

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
krasonka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2010 17:21

ZUS - rehabilitacja opinie o sanatoriach

Post autor: krasonka »

Witam,
Zakładam nowy temat, dotyczący wyłącznie opinii o sanatoriach z ZUS. Osoby kierowane w ramach prewencji rentowej ZUS. W 2009 roku byłam skierowana przez ZUS do Muszyny - Instytut Zdrowia Człowieka. Pora może była niefortunna, bo przełom stycznia i lutego. Pokoje w sanatorium ładne , wyremontowane z łazienkami. Jeżeli chodzi o wyżywienie, to mało i nieciekawie. Zabiegi nieco okrojone, choć było ich 5 dziennie. W ośrodku mały basen rehabilitacyjny.
Co do okolicy, to jak dla mnie odludzie, zwłaszcza w okresie jesienno- zimowym- nie było za bardzo gdzie wyjść, popołudniami miasteczko wymarłe. Ciekawa jestem innych opinii o sanatoriach z ZUS-u.
Pozdrawiam.
jedrek4
Na forum od: 26 lut 2011 15:44

Re: ZUS - rehabilitacja opinie o sanatoriach

Post autor: jedrek4 »

Byłem w marcu 2011 w Lądku. Jest tam dwa sanatoria ZUS-owskie ale w obydwóch kiepsko karmią aczkolwiek kuchnia robi co może i podziwiam panią kierownik jak za 6 zł dziennie udaje się to jej zrobić. Super miejscowość dla tych co aktywnie lubią spędzać czas.
krasonka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2010 17:21

Post autor: krasonka »

A mógłbyś napisać nazwy sanatoriów w Lądku? Na stronie ZUS-u jest tylko mapka z miejscowościami, natomiast brak nazw sanatoriów. Interesuje mnie czy Szpital Wojskowy w Lądku ma też umowę z ZUS- em w 2011 r. A jak było z bazą zabiegową? W obydwu ośrodkach na miejscu?
Pozdrawiam.
lilka2001
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 paź 2011 13:55
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: lilka2001 »

Byłam W Lądku w Szpitalu sanatoryjnym Jubilat. Wróciłam bardzo zadowolona. Jak wyjeżdzałam to remontowali pokoje, więc pewnie teraz jest bardzo fajnie . Mieszkałam w pokoju 2- osobowym z własną łazienką. Jedzenie faktycznie niespecjalne, ale mnie nie trzeba dużo, więc przeżyłam, nie dojadałam poza sanatorium. Jeśli chodzi o zabiegi to dla mnie rewelacja (schorzenia narządu ruchu) Zabiegów dużo 7-8 dziennie, w różnych miejscach, ale tam wszędzie blisko, więc i spacer dla zdrowia. Mnie zabiegi bardzo pomogły, szczególnie emanatorium, basen radonowy , komora krio i hydromasaż.
Sam Lądek piękny, tylko szkoda,że taki zaniedbany. Tylko część kamienic w rynku odrestaurowana. Jest dość blisko do Czech więc byłam na pieszej wędrówce za granicę. Jeden z kolegów był samochodem więc robiliśmy wycieczki po okolicy, bo w sobotę i w niedzielę nie było zabiegów. Ogólnie wszyscy byli zadowoleni. Pozdrawiam - Lilka.
ODPOWIEDZ