JACY JESTEŚMY - Tutaj dzisiaj?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: JACY JESTEŚMY - Tutaj dzisiaj?

Post autor: Sloneczko »

Jacy jesteśmy???

Każdy z nas ma cztery twarze: tę, którą pokazuje, tę, którą widzą inni, tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich nie rezygnujmy z pozostałych. Przysłowie chińskie.

Badania w dziedzinie medycyny dokonały tak olbrzymiego postępu, że dziś - praktycznie biorąc - nikt już nie jest zdrowy :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

" Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj jaki pokój może być w ciszy. Tak dalece jak to możliwe nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść. Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.

Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą pracę, jakakolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu. Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach - świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu.

Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć: nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości. Rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.

Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien.

Tak więc bądź w pokoju z Bogiem, cokolwiek myślisz i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są twe pragnienia: w zgiełku ulicznym, zamęcie życia, zachowaj pokój ze swą duszą. Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy. "

:) :serce:
forumowicz

andrzej1955 pisze:Jacy jesteśmy - tutaj i dzisiaj,oto jest pytanie- okazuje się że prości-cyt, jak budowa cepa :!: - tak prości że nie rozróżniamy pewnych wartości,nie czujemy w jakich jesteśmy realiach i co sobą reprezentujemy tak zadumani i zakorzenieni w wirtualnym świecie, stwarzając pozory i co gorsza- wierząc w nie, nie ceniący sobie adwersarzy- mających inne zdanie niż my sami- bo przecież My wiemy co jest - najważniejsze, najlepsze i jakie wartości należy cenić i wskazywać u INNYCH błędy i wady, nie spostrzegając ich u samych siebie, wszystko co jest nie po Naszej myśli jest złe i krzywdzące Nasze ego, dumę i uczucia, jednym słowem - winien jest temu cały świat i wszyscy wokół Nas- a czasami wystarczyło by TRZEŻWE spojrzenie z dystansu i przyznanie do pewnych słabości- czysto ludzkich i odrobina refleksji nad samym sobą i swoim zachowaniem i postępowaniem, jest to trudne, ale dla ludzi z charakterem wykonalne- ale trzeba go mieć :!: pozdrawiam :!: :!: :!:
W mojej wypowiedzi nie ma okreslenia ,że jesteśmy prości ,jak budowa cepa ..prosze Andrzeju nie łącz tak wypowiedzi .
Wiele Pań piszacych na tym forum zostało wczoraj bardzo poniżonych ,tak ponizonych .
Może to sie komus podoba ,mnie nie.
Ponadto to moja osobista refleksja i nie dotyczy nikogo imiennie.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

WAŻNE.jpeg
Ludzie czytają nasze wpisy na forum .Wystarczy w Google wpisać którykolwiek z naszych nicków aby przeczytać co ktoś napisał. I pamiętajmy ze to my tworzymy opinie o tym forum .Chyba chcemy aby wszyscy inni , nie zalogowani użytkownicy wyrażali się o nas dobrze.No i cieszmy się, że nasz Admin :kwiat: ma pracę :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja naprawdę cieszę się, ze jest takie forum gdzie moge porozmawiać z ludźmi na wszystkie tematy....a nawet i spotkać się. :D Uwierzcie mi wszyscy...cieszę się, ze WAS mam . wiem ze nie wszyscy się z tego cieszycie ...ale ja bardzo :D :D
forumowicz

Właśnie dzięki temu że mogłem trafić na to forum jakoby przypadkowo ,przeglądając Wasze wypowiedzi ,te poważne i te wesołe ,polubiłem to miejsce .
Nigdy nie będzie tych w 100% zadowolonych ,każdy ma jednak prawo wyboru miejsc przez siebie odwiedzanych .Cenię to że wielu z Was tak otwarcie i szczerze pisze o swoich marzeniach ,pasjach ,uczuciach ,mając świadomość że wiele osób może to przeczytać i gdzieś tam wyrażać swoje zdanie.
Ludzi o otwartym sercu może nie jest tak mało ,ale tych którzy decydują się pokazać swoje oblicze jest na pewno znacznie mniej .
Właśnie dlatego dla mnie jest radosne bycie tutaj z Wami :) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Tak, okazuje się że jestem ...prostakiem bo - nie potrafię przeczytać a co gorsza zrozumieć,prostych sformowań, używam wulgaryzmów, typu- psy na smyczy, psy puszczone z łańcucha- za co zostałem wielokrotnie upomniany przez Admina, używam paru nicków, moje ja to nie moje, ludzie którzy mnie znają nie znają prawdziwego Andrzeja z krwi i kości, tylko wyimaginowanego wirtualnego idiotę i ćwierć inteligenta,cały czas piszę bzdury nie trzymające się kupy, co do otwierania się i pisania o sobie i swoich problemach- niektórzy to zrobili otwierając się do niewłaściwych osób i dostali potężnego kopa, tak że Januszu-stąpaj mocno po ziemi i uważaj z kim i o czym rozmawiasz, pozdrawiam tych Nadludzi którym przyświeca tylko dobro innych i nie mają w tym żadnego interesu,wszelkie podobieństwo i ocena do moje osoby postaci i zachowania- zupełnie przypadkowa, interpretacja tekstu jak zwykle dowolna :!: :!: :!: Andrzej G.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

andrzej1955 pisze:Tak, okazuje się że jestem ...prostakiem bo - nie potrafię przeczytać a co gorsza zrozumieć,prostych sformowań, używam wulgaryzmów, typu- psy na smyczy, psy puszczone z łańcucha- za co zostałem wielokrotnie upomniany przez Admina, używam paru nicków, moje ja to nie moje, ludzie którzy mnie znają nie znają prawdziwego Andrzeja z krwi i kości, tylko wyimaginowanego wirtualnego idiotę i ćwierć inteligenta,cały czas piszę bzdury nie trzymające się kupy, co do otwierania się i pisania o sobie i swoich problemach- niektórzy to zrobili otwierając się do niewłaściwych osób i dostali potężnego kopa, tak że Januszu-stąpaj mocno po ziemi i uważaj z kim i o czym rozmawiasz, pozdrawiam tych Nadludzi którym przyświeca tylko dobro innych i nie mają w tym żadnego interesu,wszelkie podobieństwo i ocena do moje osoby postaci i zachowania- zupełnie przypadkowa, interpretacja tekstu jak zwykle dowolna :!: :!: :!: Andrzej G.
Andrzeju :kwiat: nie bardzo wiem o czym mówisz. Dlaczego takie masz złe zdanie o wirtualnym Andrzeju? Mnie osobiście wcale nie przeszkadzają twoje wpisy a wręcz przeciwnie w wielu przypadkach tutaj na forum wykazałeś się dużą lotnością umysłu i poczuciem humoru. A skąd u Ciebie teraz taki smutek i zniechęcenie? Jak napisał Janusz...nie wszystkim musi się wszystko podobać.
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: teśka »

Forum . . .
Miejsce, w którym znalazłam uśmiech w pewnym momencie mojego życia.
Do dziś odwiedzam go regularnie aczkolwiek moje wpisy pojawiają się bardzo rzadko.
A jakie jest moje zdanie na jego temat ?
Jego bywalcy częściej pokazują kogoś kim chcieliby być, niż tym kim naprawdę są :( To smutne, ale tak niestety jest.
I to widać we wpisach "na każdy temat".
Myślę, że osoby, które zechcą czasem pomyśleć o tym, co bywa tu pisane z czasem "cichutko" zmniejszą swoją aktywność.
To się da zauważyć będąc dobrym obserwatorem. A szkoda :( Bo to naprawdę mogłoby być fajne miejsce dla "ukojenia duszy".
Nie wystarczy zmienić nick by zmienić swoją osobowość.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :)
forumowicz

Andrzej pomimo przykrych doświadczeń ja chcę nadal wierzyć i ufać ,inaczej trzeba by się chować we własnej samotności. :)
Zablokowany