Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: forumowicz »

Witam :kwiat: samosiu a czy to tak można złożyć wniosek z wyraźnym wskazaniem do jakiego sanatorium i miejscowości :?:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

peonia56 pisze:Witam :kwiat: samosiu a czy to tak można złożyć wniosek z wyraźnym wskazaniem do jakiego sanatorium i miejscowości :?:
Pozdrawiam
Nie wiem czy można ale lekarka,która wypisywała nam wniosek zapytała Nas czy ma coś dopisać ( jakąś adnotację) więc poprosiłyśmy aby wpisała,że chciałybyśmy do Krynicy Zdroju do Lwiegogrodu i tak też zrobiła a my teraz mamy nadzieję,że dane nam będzie tam pojechać :) :) :)
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Czy nikt nie dzwoni po zwroty? Taka cisza tutaj.
Bogutka
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Hej Bogutka,
miałam plany dzwonić o zwroty w połowie czerwca, ale 3 tyg temu wróciłam do kolejki po weryfikacji z nr ok 900 a na dzień dzisiejszy jestem już 98 w kolejce po przydział - poczekam więc cierpliwie co i na kiedy zaplanuje dla mnie NFZ Nie z :D :lol: a nie za bardzo mogę jechać we wrześniu, ale mam nadzieję, że może uda mi się załapać na wyjazd wcześniej:):)Jeżeli termin nie będzie mi pasował, będę dzwonić po zwroty jak już dostanę przydział:) Pozdrawiam wszystkich cierpliwie oczekujących :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Nie wiem czy dobrze przeczytałam.Dzwonić po zwroty po otrzymaniu przydziału.Czy tak można.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Ja myslę, że zakazu nie ma a co na to NFZ tego nie wiem. U nas jak termin nie pasuje mozna zwrócic skierowanie z prosba o zmiane terminu znam przypadki, że to się udawało.
Powodzenia
Bogutka
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Cześć Ewlinka. :kwiat:

Najlepiej zadzwoń do NFZ-u, bo przy nr. 98 mogą Ci już z dokładnością co do kilku dni powiedzieć kiedy wyjazd. :)
Jeden telefon, a problemów dużo mniej. ;)
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

Elu, chyba można, dostałam termin w końcu kwietnia na wyjazd 21.06 do Iwonicza.

Pierwszy raz z takim wyprzedzeniem, a taką wiadomość otrzymałam z funduszu na pisemne pytanie o przybliżony termin wyjazdu, że został do mnie wysłany list ze skierowaniem oraz ta informacja:

-w celu skorzystania z leczenia uzdrowiskowego we wcześniejszym terminie należy kontaktować się telefonicznie z Działem Lecznictwa Uzdrowiskowego w sprawie tak zwanych „zwrotów” skierowań. Podajemy numery telefonu 42 275 40 83 /89/.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Jutro z ciekawości zadzwonię.W 2015 po otrzymaniu skierowania dzwoniłam o przesunięcie terminu bo miałam planowany termin badań w szpitalu.Wyszłam na dwa dni przed wyjazdem ;)Nie było mowy o zwrotach a ta informacja to widnieje na każdym skierowaniu.Napiszę co nam nasze Panie odpowiedzą.
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Hej- dziś juz widnieje w przegladarce ze 28 lipca przydzielili mi Świeradów Zdrój - najważniejsze że nie wrzesień - termin mi pasuje wiec chyba nie będę próbowała załatwiać nic wcześniej. Mam nadzieje ze będzie oki:):).pozdrowionka Lawenda -za pomoc i dobre rady :):) dla Was wszystkich Oczekujących nadal -
pozdrowienia i życzenia wytrwałości w oczekiwaniu na przydział :):) :kwiat: :D :lol:
ODPOWIEDZ