LADEK ZDROJ SANATORIUM JOZEF

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
gosica
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2013 18:20

LADEK ZDROJ SANATORIUM JOZEF

Post autor: gosica »

Witam ,bardzo proszę o informacje o tym sanatorium i o samym Lądku jadę tam 13 sierpnia i odrobina wiadomości przyda mi się pozdrawiam
:) gosica
forumowicz

Re: LADEK ZDROJ SANATORIUM JOZEF

Post autor: forumowicz »

Gosiu, o samym Lądku możesz poczytać w części Uzdrowiska, jest tam dużo zdjęć i opisów.
Na temat Józefa nic nie wiem poza wypowiedziami forumowiczów, może dużo konkretów nie ma ale ogólny zarys ośrodka jest.

dobrego pobytu
Konrad_27
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2017 02:06
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Konrad_27 »

gosica pisze:Witam ,bardzo proszę o informacje o tym sanatorium i o samym Lądku jadę tam 13 sierpnia i odrobina wiadomości przyda mi się pozdrawiam
:) gosica
Powiem tak tydzień temu wróciłem z Józefa, więc jestem na bieżąco. Wszystko zależy czego oczekujesz, w samym Józefie wygląd pokoi jak w akademiku dosłownie z lat 2000. W toalecie brak okna, brak wentylacji, nie muszę pisać co to znaczy, Pokoje w Józefie jako małe klitki, pielęgniarki wredne, wywyższające się, sprzątaczki oraz kelnerki bardzo miłe i sympatyczne. Jedzenie jest dowożone jako catering, jeśli lubisz pojeść coś lepszego lub więcej to się nie najesz, żabka, biedronka i dino są istotne.

Podczas samego turnusu panuje jedna wielka impreza. Średnia wieku to 50+, a ludzie zachowują się jak studenci na pierwszorocznym wyjedzieżdzie.
Do 22 musisz być w pokoju, potem jak pielęgniarka sprawdzi, że jesteś to trwa impreza do białego rana, zależy na jakie towarzystwo wpadniesz, ale podczas mojego pobytu całe II piętro i pół pierwszego chlało na umur, biedna sprzątaczka która nie nadążała wynosić flaszki po wódce.

Widziałem dwie panie które dzwoniły do mężów, opowiadając, że nic się nie dzieje, by godzinę póżniej w piekiełku siedzieć innemu facetowi na kolanach.

Śmieszy mnie to, że podczas posiłków zauważ, nikt nie ma obrączek czyżby sami rozwodnicy lub wdowcy? :lol: :lol: :lol: :lol:

w samym mieście nudy, nic się nie dzieje, jeśli możesz to napisz podanie i zmień na inne miasto np. Krynica, bo lądek podobno ma zmienić nazwę z Lądek Zdrój na Lądek upadłe miasto, a jest jeszcze rynek, ale kamienice nawet nie odmalowane, brak niestety nawet kawiarni, żeby na rynku zjeść loda czy napić się kawy, jest pizzeria, ale pizza to śmieciowe jedzenie.

Jeśłi masz więcej pytań to pisz, chętnie odpowiem
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Konrad_27 pytanie było o sanatorium Józef,a nie o ocenę zachowania ludzi. :shock:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Sanatorium Józef w Lądku Zdroju

Post autor: jacky6 »

Konrad_27 pisze: Powiem tak tydzień temu wróciłem z Józefa, więc jestem na bieżąco.
Jeśli to prawda to wkrótce do Lądka Zdroju - jako Uzdrowiska zawita komisja z NIK.
Albo do Konrada - z ZUS lub innego sponsora.
Jeśli zarzuty się nie potwierdzą.
Nasi zachodni sąsiedzi mają porzekadło - Strach ma wielkie oczy - Der Angst hat grosse Augen.
...
A tak - na marginesie - trzeba być super FRAJEREM aby nie skorzystać z takiej okazji życiowej.
Naprawdę - żadna dziouszka nie chciała zasiąść na kolanach Konrada ?
Chyba, że się jest .........

:ugeek: ... :ugeek:
bozenka1309
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sie 2016 15:42
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: bozenka1309 »

Ile osób tyle opini,od kilku lat jeżdżę do Ladka i jestem bardzo zadowolona z rehabilitacji ,a cała reszta, to tylko dodatek. Pozdrawiam obecnych i przyszłych kuracjuszy,którzy są bądź, wybierają się do Ladka,ja ponownie wybieram się we wrześniu.
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: krisss0070 »

:shock: :shock: a ja jadę z dobrym nastawieniem :D ;) :twisted:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Ja też Bożenko wybieram się we wrześniu :)
bozenka1309
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sie 2016 15:42
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: bozenka1309 »

To super,będę w Ladku od 8 września,w takim razie,do zobaczenia.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Ja od 2 do 16 . Do miłego .. :)
ODPOWIEDZ