JACY JESTEŚMY - Tutaj dzisiaj?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: JACY JESTEŚMY - Tutaj dzisiaj?

Post autor: medi »

meduza46 pisze:A bo to jest tak ,niektórzy jak mają gorzkie życie gorzknieją a inni nadrabiają poczuciem humoru ...trzeba się śmiać żeby nie zwariować i ...nie dostać "choroby sierocej" ;)
Zapomniałam dodać ....niech mnie ktoś przytuli .... :cry:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Tak zaraz rano :roll: :roll: może najpierw jakaś kawa ? :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kawkę już mam ,ale nadal potrzebny mi czuły uścisk kogoś bo inaczej rozpadnę się jak upuszczony kryształ ...a może tylko naczynie z Duralexu :?
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: teśka »

meduza46 pisze:
teśka pisze:Forum . . .
Miejsce, w którym znalazłam uśmiech w pewnym momencie mojego życia.
Do dziś odwiedzam go regularnie aczkolwiek moje wpisy pojawiają się bardzo rzadko.
A jakie jest moje zdanie na jego temat ?
Jego bywalcy częściej pokazują kogoś kim chcieliby być, niż tym kim naprawdę są :( To smutne, ale tak niestety jest.
I to widać we wpisach "na każdy temat".
Myślę, że osoby, które zechcą czasem pomyśleć o tym, co bywa tu pisane z czasem "cichutko" zmniejszą swoją aktywność.
To się da zauważyć będąc dobrym obserwatorem. A szkoda :( Bo to naprawdę mogłoby być fajne miejsce dla "ukojenia duszy".
Nie wystarczy zmienić nick by zmienić swoją osobowość.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :)
Każdy szuka czegoś innego na forum i co innego wydaje mu się ważne .Nikt nie ma patentu na mądrość i nie powinien decydować o tym jak to forum powinno wyglądać i kto tutaj powinien się wypowiadać . Napisałaś ,że bywalcy często udają kogoś kim nie są .a nie pomyślałaś że post może być "wielowarstwowy" że trzeba doszukać się w nim podtekstów ,czytać jak to się mówi między wierszami ? Człowiek nie jest prostym urządzeniem i nie ma jednakowej instrukcji obsługi dla wszystkich ludzi .
A tak na marginesie czy ktoś mógłby mi napisać na priv co tu się wczoraj działo jak ja padłam :?:
Z całym szacunkiem dla Ciebie meduzo46 masz prawo pisać wszystko na co masz ochotę. Zauważ jednak jak często dochodzi tu do niepotrzebnych nieporozumień, których można by uniknąć. Nawet Ci Forumowicze, którzy odwiedzali to forum niemalże codziennie zmniejszyli swoją aktywność.
Człowiek jest prostym urządzeniem napisałaś. To fakt. Ale nie daje mu to uprawnień do obrażania innych. Trochę taktu czasem nie zaszkodzi nikomu.
Czasem warto się zastanowić i przemyśleć niż tylko coś "nabazgrać" by być w centrum zainteresowania.
Mimo mego niezbyt przychylnego dla Wszystkich zdania pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

janusz63 pisze:Tak zaraz rano :roll: :roll: może najpierw jakaś kawa ? :kwiat:
imagesCAF2JKK6.jpg
;)
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Teśka, sama zareagowałam na obrażanie innych :evil: ale jest już OK :D Miłego dnia Wszystkim życzę
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

teśka pisze: Z całym szacunkiem dla Ciebie meduzo46 masz prawo pisać wszystko na co masz ochotę. Zauważ jednak jak często dochodzi tu do niepotrzebnych nieporozumień, których można by uniknąć. Nawet Ci Forumowicze, którzy odwiedzali to forum niemalże codziennie zmniejszyli swoją aktywność.
Człowiek jest prostym urządzeniem napisałaś. To fakt. Ale nie daje mu to uprawnień do obrażania innych. Trochę taktu czasem nie zaszkodzi nikomu.
Czasem warto się zastanowić i przemyśleć niż tylko coś "nabazgrać" by być w centrum zainteresowania.
Mimo mego niezbyt przychylnego dla Wszystkich zdania pozdrawiam cieplutko :)
[/quote]
No to teraz ja nie zrozumiałam chyba tekstu . W życiu nikomu na forum nie "nawrzucałam" i nikogo nie obraziłam .Na forum można żartować ale nie obrażając innych .Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania i nie moim zamiarem było usprawiedliwianie kogoś ,absolutnie źle to odebrałaś (jeżeli oczywiście o to Ci chodziło ) Ale zachowanie całkowitej powagi w postach ...no cóż trochę smutne ,trochę nudne i ...o czym można wtedy pisać ...tylko o chorobach ? Ech , a nie mamy tego nadmiar na co dzień ,dajmy sobie trochę luzu .Po prostu gadajmy sobie od tak dla przyjemności ,a część forum "Na każdy temat" traktujmy z przymrużeniem oka i będzie ok
forumowicz

Anonimowość takich miejsc jak to forum sprawia że czujemy się w jakiś sposób bezpieczni ,jednocześnie przychodzi potrzeba rozmowy ,podzielenia się swoimi doświadczeniami i przeżyciami.Jak już wspomniałem miewałem przykre doświadczenia i w normalnym życiu i na podobnych portalach.Jest we mnie jeszcze dużo wewnętrznego bólu ,który powraca we wspomnieniach lat złych ,trudnych ,gdy nie zauważałem drugiego człowieka.Chcę od tego uciec ,a nie można tego zrobić inaczej niż szukając kontaktu z innymi.Pragnienie bycia potrzebnym ,wyrozumiałym po prostu nazwijmy to dobrym jest w moim odczuciu czymś wspaniałym.
Nie zapominając o sobie tym dawnym ,gorszym staram się z wielką radością iść do przodu ,obraną drogą okazaną mi kiedyś przez cudownego człowieka .
W życiu nieraz błądzimy ,ale ważne jest to ,że w końcu potrafimy dostrzec całą radość w relacjach z najbliższymi ,przyjaciółmi ,znajomymi czy po prostu z normalnymi ludzmi.
Nie jestem typem herosa -taki już byłem ,teraz nie wstydzę się już pokazać swoich słabości ,lęku ,z podniesioną głową potrafię mówić o sobie.
Jeżeli dostałem od życia druga szansę ,to chcę ją wykorzystać ,czerpać od innych wartości nieprzemijające ,piękne ,szlachetne.
Widziałem już drwinę w oczach innych ,gdy tak jak tutaj mówiłem o sobie ,to na pewno było przykre i smutne ,wiem jednak że są tacy którzy odbiorą mnie inaczej,cieplej z odrobiną przyjażni.
Ufność czyni nas dziećmi i od nich powinniśmy uczyć się radości życia -wszak tez kiedyś nimi byliśmy :) :serce:
forumowicz

Margot ,tak podaną kawkę wypiję z wielka chęcią :D Z rąk takiej kurki.......domowej :lol: :lol: zapomnę nawet o nadciśnieniu i ograniczeniach z kofeinką.

No ale ja tu gadu-gadu a tam Meduzka czeka na przytulenie :roll: i znowu ciśnienie zabrożone :lol: :lol:
forumowicz

Witam Wszystkich :)
Również nie jestem tutaj zbyt często ze względu na poniżanie i drwiny,lecz co miało mnie zdziwić już to zrobiło. Nie dziwie się Andrzejowi i pozostałym,którym temat jest znany. Miałem przykład wczoraj kiedy napisałem w jednym poście,a zostałem przysłowiowo za przeproszeniem "olany" pytam dlaczego tak się tutaj dzieje skoro niektórzy nie piszą na temat tylko jakieś banialuki,które nie imają się z forum,czyż nikogo tutaj nie traktuje się poważnie tylko jest wyśmiewany z choroby i z tego co przeszedł w życiu i na pewno jeszcze przejdzie,będąc myślałem owszem że znajdę tu miłych ludzi,którzy podzielą się swoimi doświadczeniami w walce z chorobą jaką mają,a tu tylko drwiny i pisanie nie na temat,wieczne obrażanie się o byle co i stawianie foch jakby się było jakiś innym człowiekiem,aczkolwiek może się jest ze względu na chorobe i na status społeczny. Miło było czytać i brać udział w dyskusjach,ale tylko takich które były z sensem i logiką,zawiodłem się z forum,pytając dlaczego zawsze stosowane jest prawo dżungli,wszyscy jesteśmy ludźmi zamiast pomagać słabszemu to go dobijamy,zjadamy jego własną bronią. Pragne z tego miejsca pozdrowić mojego przyjaciela Andrzeja i innych,którzy mnie znają z poprzednich lat aktywności na forum,którymi mogłem normalnie porozmawiać o wszystkim i o niczym,ale zawsze było miło porozmawiać. Teraz tylko tutaj zauważyłem pogoń za każdym wpisem w prześciganiu się kto co napisze nie ważne jak byle mieć jeden punkcik zaliczony,potem plusy może będą minusy i otrzymam za ten dzisiejszy,reputacje itd. Nie obrażałem nikogo tutaj i nie jest to w mojej intencji,ale czasami zastanówmy się gdzie popełniamy błąd zaczynając od siebie samych. Mam jeden nick na forum i nie zmieniałem cały czas i nie zmienie ponieważ tak mam realnie na imię i bardzo ono mi się podoba czy to ktoś akceptuje czy nie. Pozdrawiam Prawdziwych Przyjaciół Forum. Miłego i słonecznego dnia życze Wszystkim tym dobrym i złym,każdy ma szanse tylko musi sam ją wykorzystać i pokazać się jakim jest człowiekiem jak i wewnątrz na zewnątrz. Pozdrawiam
Zablokowany