Truskawiec 2017 ,sanatorium południowy.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Truskawiec 2017 ,sanatorium południowy.

Post autor: Narewka »

Wróciłam z tego sanatorium z mieszanymi uczuciami.Poematu,jak Jacek,nie napiszę,tylko kilka moich spostrzeżeń.

Sanatorium położone tuż przy parku,którędy chodziło się na bazarek lub do marketu,odległych o około pół godziny drogi,ale powrót taxi za 10 złotych.

wyposażenie pokoju dobre,w obiekcie piękny ogród zimowy,ale za to wszędzie schody ,brak windy,więc dla niepełnosprawnych bariera.
zabiegi dobre,masaże,kąpiele,ale przede wszystkim okłady z ozokerytu,czyli nafty ,na bolące stawy.Wiele osób z naszej grupy miało też zabieg płukania jelit,ja się nie odważyłam.

Wyżywienie na tamtejszy styl,czyli obiad na śniadanie,obiad na obiad no i obiad na kolację,bo zawsze ciepłe danie,nawet na śniadanie ziemniaki,można zmienić na np.kaszę,dużo kaszy różnego rodzaju.Ogólnie smacznie i zdrowo.

Sam Truskawiec ciekawy,ale moim zdaniem jeszcze zaniedbany,dużo sanatoriów -wieżowców,o różnym standardzie.

Zakupy -to bardzo tani,dla nas,alkohol,doskonała chałwa,cukierki i śmieszne ciasteczka-sezamowe miśki,bardzo smaczne.Kupiłam też osławiony balsam Vigor,ćwierć litra za 32 hrywny,i inne balsamy dla zdrowotności.

Ogólnie było dobrze,ale nie dla astmatyków klimat,bo wilgotne i ostre powietrze.
Jednak jestem zadowolona,że byłam i widziałam,kto może,niech sam się przekona.
A podróż w jedną stronę,autokarem,spod Warszawy,trwała dokładnie 13 godzin.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Truskawiec 2017 ,sanatorium południowy.

Post autor: wiktor64 »

Dzieki za opinie po pobycie :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Narewka wyjechałaś z biura podróży czy sama wszystko organizowałaś :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Truskawiec 2017 ,sanatorium Południowy by Narewka...

Post autor: jacky6 »

Przymierzałem się do owego sanatorium - swego czasu ponoć zbudowanego jako miejsce relaksacyjne dla kosmonautów.
Spasowałem.
Liczę na więcej obserwacji.
Jako, że jesienną porą myślę o powtórce z rozrywki.

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Pokoje dobre,zabiegi dobre, jedzenie zdrowe, Truskawiec ciekawy a jednak .......wyczuwam "byłam i widziałam " i .. . dziękuję. A cenowo czy wyjazd porównywalny do takiego średniego w Polsce ?
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Wyjazd był grupowy i organizowany przez biuro podróży,nazwy chyba nie mogę podać.Dostałam fakturę na 1320 zł,kosztowało mnie troszkę więcej,bo część płacona w euro,a to zależy od kursu dnia.
Wymieniłam na hrywny tylko 150 zł i mogłam naprawdę dużo zakupów zrobić,ale nie szalałam z zakupami.
Tak,jak pisałam ,żle nie było,ale to nie dla mnie klimat,więc tam nie pojadę więcej,ale to tylko moja ocena,bo w grupie naszych emerytów byli ludzie po raz kolejny w tym ośrodku.
.Ale za to zaczynam interesować się pobytem w Druskiennikach.Tam pewnie nie ma takich kolejek na granicy.
ODPOWIEDZ