Narodowy Fundusz Zdrowia do likwidacji. 01 stycznia 2018r

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

NFZ kasuje luksusy ...

Post autor: jacky6 »

Felice pisze:
Małżeństwom nikt nie broni wyjeżdżać razem...chcą niech jadą mogą również opiekować się sobą mieszkając w sąsiadujących trójkach.
Ja nie jestem przeciwna wspólnym wyjazdom,ale jak słyszę argument dwójki tylko dla małżeństw to się burzy wszystko we mnie.
A jak sobie zażyczą dwie jedynki to też będzie na bakier ?

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Re: Narodowy Fundusz Zdrowia do likwidacji. 01 stycznia 2018r

Post autor: Niania »

BarbaraSzczepanska pisze:Dzieje się bardzo że tak się bardzo obrazacie ze małżeństwa razem wyjeżdżają ale może muszą bo jedno jest bardziej chore i potrzebuje opieki w są to ludzie po 65_67 lat i nie ma co osadzać a przeszkadza tylko tym chyba co nie jedzie na rehabilitację tylko na balangi i wtedy przeszkadza że są małżeństwa A jeżeli chodzi o damulki to też takie spotkałam ale bardziej były skłonne poderwać niż być na rehabilitacji wszystko jest dla ludzi ale z kulturą i gracją szkoda słów Ja bardzo szanuje ludzi starszych i nie przeszkadza że wyjeżdżają razem bo się im należy pozdrawiam :kwiat:
Nikt tu nikogo nie obraża . Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam.
Ale piszę fakty byłam już tyle razy i sami co niektóre małżeństwa przy rozmowie stwierdzali że wczasy by ich kosztowały drożej.
A byli i Ci co faktycznie potrzebowali naprawdę leczenia.
A i są tacy co lubią się tylko zabawić i nie są to tylko single ale małżeństwa również .
Ja nie należę do tych co w głowie romanse albo balet i jak to mówią w sanatorium polowanie albo łowy.
Ale owszem miałam w pokoju nie raz panię które tylko po to przyjechały.
Zakańczam swoją tu wypowiedz i jeszcze raz przepraszam jak kogoś uraziłam,.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Felice pisze:
Pani Halinka ma szanse na rehabilitacje w mieście
No i owszem ma,ale jak pani Halinka ma w mieście do przejechania środkami komunikacji miejskiej w jedną stronę półtorej godziny,w drugą tyleż samo to i rehabilitacji odechciewa się.
Ciężko mówić o szansach,o możliwości ich realizacji i porównywaniu komu bardziej potrzebne,komu mniej.
Moim zdaniem profilaktyka i leczenie powinno być bardziej rozgraniczane i sito kwalifikacji dość gęste.
Małżeństwom nikt nie broni wyjeżdżać razem...chcą niech jadą mogą również opiekować się sobą mieszkając w sąsiadujących trójkach.
Ja nie jestem przeciwna wspólnym wyjazdom,ale jak słyszę argument dwójki tylko dla małżeństw to się burzy wszystko we mnie.
przeszkadza tylko tym chyba co nie jedzie na rehabilitację tylko na balangi
Zdecydowanie nie jeżdżę tylko na balangi.Na te jak mam ochotę to wyjeżdżam sobie prywatnie,aczkolwiek amatorką nie jestem.
A w sanatorium powinno być więcej dwójek a nie jak to nieraz robią z dwójki trójki a z trójki czwórkę dostawiają łózka.
A dlaczego bo porostu chcą upchać jak najwięcej kuracjuszy ...
Zakańczam swoją tu wypowiedz i jeszcze raz przepraszam jak kogoś uraziłam,
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

A jak sobie zażyczą dwie jedynki to też będzie na bakier ?
Biorąc pod uwagę,że NFZ jest instytucją głównie spełniającą marzenia to życzę im powodzenia.
Mnie zdarzało się niejednokrotnie dopłacać wcale nie bagatelną kwotę za mieszkanie samej w pokoju.
W niektórych obiektach jest to kwota nawet i 50 zł za dobę.Jak sobie dopłacą niech biorą te jedynki.
Ostatnio do jedynki w studio dopłacałam 400 złotych za pobyt szpitalny bo taką stawkę ma to sanatorium.
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Jeżeli jedzie małżeństwo to powinny być razem nie rozumie czemu Panie tak to boli jest to dziwne że tak się pultacie ,jak byscie jec u Ali razem też byscie chciały być razem, no chyba że małżeństwo jest na papieże koniec basta Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

razem ale nie kosztem komfortu innych kuracjuszy droga Pani. Zdarzają sie sytuacje, że przyjeżdżają małżeństwa do sanatorium , zajmują wszystkie pokoje dwuosobowe (co niejednokrotnie było opisywane na forum) a reszta musi korzystać z jedynek co - jak napisał chętny nie wszystkim odpowiada- albo gnieździć się w trójach i czwórkach. Czyli komfort wczasów małżeńskich kosztem innych kuracjuszy.
Post autor: BarbaraSzczepanska » 02 cze 2017 15:57
Jeżeli jedzie małżeństwo to powinny być razem nie rozumie czemu Panie tak to boli jest to dziwne...
teraz Pani rozumie czemu boli? bo raczej o nic innego nie chodzi, niech sobie jadą razem jak chcą.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pokojowo wieloosobowe ...

Chętnie skorzystałbym z trójki pod warunkiem że owa "trzecia" byłaby atrakcyjna sexi a ślubna zasypiałaby w swoim czasie ...
I nawet byłoby taniej :-)

:P :P :P :P :P :P

:mrgreen: :ugeek:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

tylko czy owa trzecia by chciała skorzystać....
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Narodowy Fundusz Zdrowia do likwidacji. 01 stycznia 2018r

Trafne spostrzeżenie ale obserwacje wskazują na sporą ilość chętnych...
:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Mariamagdalena__ nie rozumie Panią. przecież. Jeździ się na rehabilitację a nie na typowy odpoczynek i nie ma co dyskutować. Czyżby aż tak przeszkadzało pani albo nie chce pani zrozumieć brak tolerancji. a wrogość to okropna cecha. Przepraszam ale to prawda pozdrawiam. I koniec dyskusji na ten temat trochę uśmiechu i będzie ok :kwiat:
ODPOWIEDZ