Strój Ubranie na Dancing w sanatorium

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Strój Ubranie na Dancing w sanatorium

Post autor: darek »

Zastanawiam się jak winien wyglądać strój na Dancing.
Czy będąc w sanatorium obowiązuje Etykieta.
Będąc ostatnio zauważyłem w śród tańczących ludzi ubranych w Polo ,T-Shirty jak i koszule .
Był to w renomowanym lokalu.
Odnoszę się tutaj tylko do stroju Panów .
Wydaje Mi się ,że skoro już udajemy się czy to Solo czy w towarzystwie Partnerki winniśmy coś Sobą Reprezentować ,
piszę te słowa po dzisiejszym wieczorku Pan w białych skarpetkach , sandałkach i Polo starał się być 'Lwem Parkietu " i ku memu zdumieniu nie siedział ani jednego utworu !!!
Czy tak wygląda kuracjusz ad 2013 ?
Czy może zmieniły się standardy
Nie jest problem koszula pełne buty czy nawet stonowane polo
Chciałbym poznać opinię

Pozdrowienia ze słonecznego Kołobrzegu
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Re: Strój Ubranie na Dancing w sanatorium

Post autor: Anka »

Witaj Darku!
Poruszyłeś ciekawy temat .Tak ja spotykałam pana w firmowym dresie i adidasach i to był jego strój na tańce przez cały pobyt.
Nie powiem dużo miał tych firmowych koszulek :lol: :lol: codziennie inny kolor i bawił się doskonale.Zresztą coś mu w tym pomagało ;) .Takich przypadków jest dużo więcej śmieję się ,że to żony pakowały panom stroje.Natomiast panie to często się zdarza,że ubierają się w sukienki balowe.Każdy powinien sam ocenić gdzie i w jakim lokalu będzie,chociaż wyjście wieczorem na tańce zawsze bez względu na lokal wymaga odpowiedniego stroju,a nie powyciąganych na różne strony koszulek i sandałków.
Natomiast wyjście na fajf już nie koniecznie musi być wizytowo.
Reasumując panowie:koszula,polo spodnie nie sportowe/a już krótkie nie wchodzą w grę/ :mrgreen: i koniecznie półbuty.Panie nie powinny przychodzić w balowych sukienkach .To jest oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie :)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: Sloneczko »

Piszcie, piszcie...muszę się jeszcze dużo nauczyć ......... za tydzień mam wyjazd. :D I o paniach też proszę :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

No to Słoneczko z racji tego że przetańczyłam wszystkie potańcówki sanatoryjne i tu i tam i gdzie się jeszcze dało można chyba powiedzieć że jestem ekspertem :twisted: :twisted: :twisted: Dobre buty do tańca to podstawa (ale żadnych przyczłapów) ,lekkie przewiewne sukienki (żadnego tam do ziemi) najlepiej chyba takie" koktajlowe " troszkę biżuterii (tylko nie w stylu choinka) ,coś żeby kasę na drineczka mieć przy sobie (co by nie było bawimy się jak damy) i hulaj ile wlezie bo w domu tego nie masz ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: Sloneczko »

meduza46 pisze:No to Słoneczko z racji tego że przetańczyłam wszystkie potańcówki sanatoryjne i tu i tam i gdzie się jeszcze dało można chyba powiedzieć że jestem ekspertem :twisted: :twisted: :twisted: Dobre buty do tańca to podstawa (ale żadnych przyczłapów) ,lekkie przewiewne sukienki (żadnego tam do ziemi) najlepiej chyba takie" koktajlowe " troszkę biżuterii (tylko nie w stylu choinka) ,coś żeby kasę na drineczka mieć przy sobie (co by nie było bawimy się jak damy) i hulaj ile wlezie bo w domu tego nie masz ;) :lol: :lol: :lol:
coś żeby kasę na drineczka mieć przy sobie :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

No chyba że wolisz jak stare babki w chusteczkę i w biustonosz :lol: :lol: :lol: :lol: Malutka torebeczka zawsze się przyda ,szminkę jest gdzie wsadzić ,fonik ,no i kaska ,ja lubię być niezależna wolę wydawać własne pieniądze .... albo małżowe ;) :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

nie coś,tylko ktoś żeby kasę miał przy sobie :twisted:
forumowicz

ja myślę ,że najlepiej by było,żeby nikt nie śmierdział,nie był przepocony,no i zmieniał koszulę przynajmniej raz w tygodniu,a co do pań,im skromniej/ale estetycznie/tym lepiej!
forumowicz

Jak najbardziej elegancko ,ale bez przesadyzmu :lol: własnie butki kupiłam za 3 dni dostanę(nie szpilki nie) :lol: ,ale tańcze i tak w szpilkach :shock: :lol:
forumowicz

jakiej firmy buty??
ODPOWIEDZ