Ciechocinek

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ulencia
Na forum od: 09 cze 2013 13:13
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Ciechocinek

Post autor: ulencia »

Witam,13 lipca wyjeżdżam z Siedlec do sanatorium Gracja.Proszę o kontakt jeżeli ktoś wybiera się w tym terminie. Nr.tel.530580615.
filip1991
Na forum od: 09 cze 2013 14:08
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Ciechocinek

Post autor: filip1991 »

Sanatorium "Gracja" to jest obok cerkwi ja byłem w 22 WSZUR w czerwcu 2010 .
grzegorz13
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 maja 2013 19:26
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: grzegorz13 »

tez bede w ciechocinku lecz w wojskowym od 15 lipca ;)
Ataner
Na forum od: 11 cze 2013 11:03

Post autor: Ataner »

Witam,
Ja też jadę do do 22 szpitala wojskowego w Ciechocinku na turnus od 15 lipca 2013 r. - i stresuję sie ogromnie, bo to mój pierwszy wyjazd do sanatorim. Znajomi mnie namówili, żeby postarać sie
o sanatorium, a teraz mam (po poczytaniu różnych postów) tyle obaw i wątpliwości, że nawet zastanawiałam sie nad rezygnacją... Czy ktoś był w tym sanatorium ostatnio (w 2013 roku) i może napisać o nim coś aktualnego? Jakie warunki w pokojach, jak wygląda pierwszy dzień tj. zakwaterowanie, od czego zależy, jaki pokój sie dostanie? Jak wyglądają dni następne ? Wiem, że
o tym sanatorium już pisano, ale były to informacje sprzed 2-3 lat, a podobno jest po remoncie, więc może się coś zmienilo na lepsze.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ataner

Czy naprawdę nikt nie wie nic nowego na temat tego sanatorium ? Np. czy to prawda, że wyremontowane są pokoje tzw. komercyjne (jedynki i dwójki), a pacjentów z NFZ daje się do 3-4 osobowych, które są w gorszym stanie technicznym? Bardzo proszę o odpowiedź kogoś, kto był w 22 szpitalu wojskowym w Ciechocinku, ale niedawno, a nie kilka lat temu.
Interesuje mnie jeszcze, czy jedzie ktoś w terminie 15 lipca - 5 sierpnia z Warszawy?
Czekam, może ktoś się odezwie... I pozdrawiam wszystkich na forum!
Awatar użytkownika
rysia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2013 18:48
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: rysia »

Ataner pisze:Czy naprawdę nikt nie wie nic nowego na temat tego sanatorium ? Np. czy to prawda, że wyremontowane są pokoje tzw. komercyjne (jedynki i dwójki), a pacjentów z NFZ daje się do 3-4 osobowych, które są w gorszym stanie technicznym? Bardzo proszę o odpowiedź kogoś, kto był w 22 szpitalu wojskowym w Ciechocinku, ale niedawno, a nie kilka lat temu.
Interesuje mnie jeszcze, czy jedzie ktoś w terminie 15 lipca - 5 sierpnia z Warszawy?
Czekam, może ktoś się odezwie... I pozdrawiam wszystkich na forum!
Witaj, też wyjeżdzam do tego sanatorium 15 lipca jadę z Siedlec,pierwszy raz,po przeczytaniu wielu postów myślę że nie będzie źle,najważniejsze że mają niezłą bazę zabiegową,basen. Patrzę optymistycznie na to co mnie czeka.Pozdrawiam. :kwiat: :kwiat:
pastylko
Na forum od: 13 cze 2013 14:37
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: pastylko »

Jadę 30 lipca do "Julianówki" w Ciechocinku. Ktoś ma ten termin?
vecctra
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2011 17:26
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: vecctra »

Witajcie :D
Gracja to fajny ośrodek. Nie kierujcie sie opiniami bo nigdy nie jest tak że wszyscy są zadowoleni. Niech będzie rekomendacja fakt że jadę tam drugi raz ( byłam w 2011 roku) i to samapoprosiłam o tosanatorium. Naprawdę nie jest źle. Teraz jadę z Węgrowa 13 lipca br.
Co do wojskowego ta jest dobre sanatorium troszeczkę dalej od Gracji. Jest tam rewelacyjny basen i zaplecze zabiegowe. Z tego co wiem pokoje równie dobre. Natomiast nic nie wiem na temat wyżywienia. Za to jest na dole knajpka gdzie codziennie są potańcówki i bardzo dużo ludzi tam przychodzi ( dobra muzyka i klimat - takbyło 2011.). Ja tylko tam chodziłam i myslę że teraz nie będzie inaczej.
Także głowa do góry :D .
Pozdrawiam Wszystkich.
Ataner

Witaj rysiu, też mam nadzieję, że nie będzie żle, choć stresuję się jako nowicjuszka. Najbardziej cieszę się na myśl
o basenie, bo lubię pływać, a tam podobno są jeszcze jakieś dodatkowe wodne atrakcje. Oby tylko trafić na dobre współmieszkanki w pokoju ! Nie wiem, od czego zależy zakwaterowanie, czy dobierają schorzeniami, czy wiekiem...No cóż, zobaczymy.
Pozdrawiam serdecznie.
ulencia
Na forum od: 09 cze 2013 13:13

Post autor: ulencia »

Witaj Vecctra.Napisałas że wyjeżdżasz z Węgrowa ,może wiesz jakie jest najlepsze połączenie z Siedlec lub Warszawy.
ODPOWIEDZ