Dom Zdrojowy Cieplice - pobyt komercyjny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Mister
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2017 09:16
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Mister »

Bylismy trzy razy, ostatni pobyt - poczatek czerwca 2017 to zupelne nieporozumienie:
a. wprowadzono oplaty za basen dla mieszkancow Domu Zdojowego (16 zlotych za pol godziny)
b. niegdys zrodlana woda w basenie to teraz smierdzca chlorowka
c. apartament (100 euro za noc) przypomina dom noclegowy, ohydna lazenka ze zle dzialajacym prysznicem,brak balkonu, lozka (dwa osobne) to prycze jak z wiezenia ze spadajacym z wyra materacu. Telewizja zle odbierajaca, bez dobrych programow informacyjnych. Bateryjki w pilocie zmienilem na wl;asny koszt, bo wymiana przepalonej zarowki w lamce nocnej trwala dwa dni
d. marne sniadania w stolowce przypominajaca bar mleczny ostatniej kategorii, jedzenie przy zbiorowych stolach
PS obsluga bardzo mila i probujaca ratowac sytuacje.

zabiegi (osobno platne) OK.

Ogolnie - poziom PRL z czasow wczesnego Gomulki za to bardzo drogi.

[email].eu
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Re: Dom Zdrojowy Cieplice - pobyt komercyjny

Post autor: Niania »

Mister pisze:Bylismy trzy razy, ostatni pobyt - poczatek czerwca 2017 to zupelne nieporozumienie:
a. wprowadzono oplaty za basen dla mieszkancow Domu Zdojowego (16 zlotych za pol godziny)
b. niegdys zrodlana woda w basenie to teraz smierdzca chlorowka
c. apartament (100 euro za noc) przypomina dom noclegowy, ohydna lazenka ze zle dzialajacym prysznicem,brak balkonu, lozka (dwa osobne) to prycze jak z wiezenia ze spadajacym z wyra materacu. Telewizja zle odbierajaca, bez dobrych programow informacyjnych. Bateryjki w pilocie zmienilem na wl;asny koszt, bo wymiana przepalonej zarowki w lamce nocnej trwala dwa dni
d. marne sniadania w stolowce przypominajaca bar mleczny ostatniej kategorii, jedzenie przy zbiorowych stolach
PS obsluga bardzo mila i probujaca ratowac sytuacje.

zabiegi (osobno platne) OK.

Ogolnie - poziom PRL z czasow wczesnego Gomulki za to bardzo drogi.

[email].eu
Zapewne przydatna informacja dla tych co się tam wybierają.
Ja akurat jadę do Szczawnicy na ambulatoryjne a kwaterę mam prywatną.
I zapewne lepiej na tym wyjdę nisz na komercji mam na myśli finanse.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Mazrena »

ja bylam w sanatorium z ZUS i byłam bb zadowolona :) Dodatkowo z basenu to korzystałam z term, a odnosnie posiłków też bez zastrzeżeń :P
Mister
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Mazrena pisze:ja bylam w sanatorium z ZUS i byłam bb zadowolona :) Dodatkowo z basenu to korzystałam z term, a odnosnie posiłków też bez zastrzeżeń :P
Oni zyja z ZUSu i Funduszu Zdrowia, a placacych prywatnie maja gdzies.A o jakich termach mowisz?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

pewnie Cieplickich.
Nie pisz Mister ze płacących prywatnie mają gdzieś bo komercyjni płacą jednak więcej niż fundusz albo ZUS za jednego kuracjusza. Tylko , że jeżeli ośrodek decyduje się na przyjmowanie komercji to powinien mieć do zaoferowania tej komercji coś więcej niż kuracjuszowi funduszowemu, zwłaszcza, gdy z NFZ/ZUS nie oferuje zbyt wiele. - wtedy komercja przyjedzie i będzie zysk. Uważam, że ogólnie ośrodki nad ofertami dla prywatnych mocno powinny popracować. Poza tym myślę, ze różnica w Waszych opiniach wynika z wysokości zainwestowanych przez Was środków i co za tym idzie - oczekiwań.Bo nie sądzę żebyś miał inna wodę w basenie i gorsze wyżywienie niż kuracjusze ZUS ;) . A w cieplicach ogólnie jeśli chodzi o standard to szału nie ma .I dotyczy to wszystkich ośrodków sanatoryjnych.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Mazrena »

Mówie o basenach termalnych :). Z tego co sie interesowałam i widziałam ludzi z komercji to : jeżeli chodzi o posiłki to mieli szwedzki stół i spory wybór, a i nocleg w części hotelowej, więc chyba lepszy standard :oops: oczywiście zabiegi w/g przepisu, ale nawet osoby przyjezdzające na 2 dni (sobota/ niedziela) to tez miały zabiegi i musiały je wykorzystać. Ale zawsze wśród zadowolonych ktoś trafi na niewypał ..... :roll:
Mister
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

mariamagdalena pisze:pewnie Cieplickich.
Nie pisz Mister ze płacących prywatnie mają gdzieś bo komercyjni płacą jednak więcej niż fundusz albo ZUS za jednego kuracjusza. Tylko , że jeżeli ośrodek decyduje się na przyjmowanie komercji to powinien mieć do zaoferowania tej komercji coś więcej niż kuracjuszowi funduszowemu, zwłaszcza, gdy z NFZ/ZUS nie oferuje zbyt wiele. - wtedy komercja przyjedzie i będzie zysk. Uważam, że ogólnie ośrodki nad ofertami dla prywatnych mocno powinny popracować. Poza tym myślę, ze różnica w Waszych opiniach wynika z wysokości zainwestowanych przez Was środków i co za tym idzie - oczekiwań.Bo nie sądzę żebyś miał inna wodę w basenie i gorsze wyżywienie niż kuracjusze ZUS ;) . A w cieplicach ogólnie jeśli chodzi o standard to szału nie ma .I dotyczy to wszystkich ośrodków sanatoryjnych.
przeciez napisalem wyraznie co otrzymalismy za 100 euro za noc.Bylismy po raz trzeci w Domu Zdrojowym, w zeszlym roku bylo jeszcze przyzwoicie, ale tym razem dostalismy za swoje pieniadze nore a nie apartament. Przenieslismy sie do hotelu Bella (5 minut drogi) i tam mielismy niemal za polowe ceny Domu Zdrojowego luksus.
Mister
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Mazrena pisze:Mówie o basenach termalnych :). Z tego co sie interesowałam i widziałam ludzi z komercji to : jeżeli chodzi o posiłki to mieli szwedzki stół i spory wybór, a i nocleg w części hotelowej, więc chyba lepszy standard :oops: oczywiście zabiegi w/g przepisu, ale nawet osoby przyjezdzające na 2 dni (sobota/ niedziela) to tez miały zabiegi i musiały je wykorzystać. Ale zawsze wśród zadowolonych ktoś trafi na niewypał ..... :roll:
szwedzki stol? na poziomie stolowki pracowniczej w spoldzielni pracy "Daremny Trud". A w basenie w zeszlym roku byla woda bez chloru i wstep dla mieszkajacych w Domu Zdrojowym byl bezplatny.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mister pisze:

przeciez napisalem wyraznie co otrzymalismy za 100 euro za noc.
no to też napisałam że ogólnie ośrodki nad ofertami dla prywatnych mocno powinny popracować .
Dobrze że pojawiają się opinie krytyczne bo -jak sądzę - zaglądają tu pracownicy ośrodków (a przynajmniej powinni ) i czytają . Oczywistą rzeczą jest że wymagania co do standardu rosną - zawłaszcza osób jeżdżących komercyjnie i zostawiających w sanatoriach niemałe pieniądze. Jest rynek klienta i sytuacja, w której ośrodek nie tylko nie podnosi poprzeczki ale wręcz ją obniża jest niedopuszczalna.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Dla mnie bardzo istotna informacja.
Poszukiwałem krajowych ofert komercyjnych w tym właśnie w Cieplicach.
Ostatecznie wylądowaliśmy w Morszynie na Ukrainie za 40 euro oczywiście w apartamencie.
Dobra skala porównawcza.
ODPOWIEDZ