korab polanica zdroj

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
busiaczek54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2011 19:47
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Re: korab polanica zdroj

Post autor: busiaczek54 »

Teoretycznie juz wiem, co i jak.
Dziekuje.
A w praktyce zobaczymy :-)
Mam ochote i na zabiegi i na troche wycieczek.
Zabiegi elektryczne mam na miejscu.
Dlatego tak dopytuje o wodne.
Mam pytanie, czy basen jest pelnowymiarowy do plywania, czy mala niecka?
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ewusia »

Basen, a właściwie kompleks basenów to full wypas! Jest "prawie" pełnowymiarowy, można popływać, jest mniejszy, ale też przepłyniesz - ten jest do gimnastyki, są masaże basenowe, bicze wodne, maleńki basenik do kąpieli perełkowych - max 4 osoby. Zajrzyj na stronę . Baseny w ramach zabiegów, ale dodatkowe - ze zniżką dla kuracjuszy - można wykupić. Miłej zabawy - wodnej oczywiście!
busiaczek54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Ewusia!
Dawno nie pisalam.
Do wyjazdu zostalo kilka dni.
Pogoda sie psuje...
Co z soba zrobic w Polanicy jak pada.
Masz jakies podpowiedzi?
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj busiaczek54!
Nie sądzę, żebyś miała aż tak kiepską pogodę, wrzesień często bywa piękny. Ale bywa różnie... Od rana do obiadu (a czasami i po obiedzie) masz zabiegi, potem obiad i krótki odpoczynek. A potem możesz pojechać np. do Kłodzka - sporo busów - piękne miasto. Inne prywatne wycieczki tak, ale z kimś kto przyjedzie autem. Polecam błędne skały - ok. 45 min. autem, ale naprawdę warto. Biura podróży (są dwa) oferują wiele ciekawych wycieczek, zaczynając od spaceru po Polanicy, spaceru do huty szkła (mają piękne rzeczy w całkiem przyzwoitych cenach) - te są tzw. popołudniowe, a w weekendy wycieczki całodniowe, o czym już pisałam. Poza tym masz do dyspozycji bibliotekę miejską, 20 min spacerkiem od Koraba, gdzie również jest komputer z dostępem do neta. Jest wypożyczalnia rowerów, park też już powinien być otwarty po remoncie. Nudzić się nie powinnaś. A po kolacji balety, są (były w marcu) dwie kanjpki, gdzie można potańczyć - Zdrojowa z muzyką "na żywo" i druga - nie pamiętam nazwy, z muzyką z szafy grającej. My wybierałyśmy tą drugą (wstęp 5 zł).
Życzę pięknej pogody i braku czasu na zwyczajne lenistwo, chociaż i to czasami potrzebne. Napisz po powrocie, a i w trakcie, jak będziesz miała czas, skrobnij kilka słów. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

hm... :) sanatorium Korab.....och powiem tak ,byłam tam w grudniu w 2010 w czasie Świąt również.. taki turnus.No cóż warunki lokalowe.............biały personel bardzo fajny,jedzenie dobre.Moje podejście do takich miejsc jest zawsze pozytywne bo jadę tam po ...zdrowie :) i tak myśmy wszyscy a będzie dobrze.
busiaczek54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Ewusia. Wlasnie wrocilam z Polanicy. Pogode mialam piekna. Jestem bardzo zadowolona z pobytu.
Wszelkie Twoje podpowiedzi wzielam sobie mocno do serca. I bylo mi latwiej.
Korab, podobno ma byc remontowany po nowym roku :-)
Czy tak bedzie nie wiem. Mieszkalam w 215.
Pokoj malusi, znasz warunki.
Faktycznie sa ladne pokoje- dwujeczki. Do 205 dolacze 207.
Duzo zwiedzilam, pochodzilam po gorkach, poplywalam, posiedzialam w slonku....
Park po remoncie ladniutki.
Jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc.
Trzymaj sie cieplutko.
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj busiaczek54, cieszę się, że wróciłaś zadowolona i wypoczęta. Miło mi rónież, że moje podpowiedzi trochę ci pomogły. Ja uważam, że zawsze można miło spędzić te 3 tygodnie, a ci, którzy narzekają - ich sprawa, wiecznie skwaszone miny - znam to. Na głowę się nie leje, jeść dadzą, posprzątają, zabiegi poprawią zdrowie, trochę poskakać też nie zawadzi (odchudzanie!), a i piwko od czasu do czasu nie jest grzechem (byle rozsądnie). Ja zawsze z takim nastawieniem jadę i nigdy nie narzekałam, czego wszystkim życzę. Opisz swoje wrażenia po pobycie w Korabie, jestem ich ciekawa. Pozdrawiam ciepło!
busiaczek54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Ewusia! Twoje podpowiedzi były bardzo pomocne. Wiedziałam co i jak. Nic nie było dla mnie zaskoczeniem.
"Korab" wymaga szybkiego remontu. Jest to ruina. Szefowa mówiła nam że kuracjuszy przyjmują do końca roku.
Oby to była prawda. Nie wiem, jak sobie ludzie radzą tam zimową porą. Wszystko tam jest bardzo stare.
Łazienka straszna. Nasz pokój był bardzo malutki. Widziałam, że były pokoje ładne i większe.
Jedzonko- bardzo dobre.
Z zabiegami zrobiłam tak jak mi radziłaś. Lekarz wypisał mi to o co poprosiłam.
Parking-to zbyt duże słowo. Jest to tylko miejsce na górce (akurat tak staliśmy ).
Za dość duże pieniądze.
Pogodę miałam super. Dużo zwiedziłam. Pochodziłam po górach. Okolice faktycznie piękne.
Ja w tym rejonie, byłam pierwszy raz.
Jestem bardzo zadowolona z pobytu.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ