Sanatorium Uzdrowiskowe ZNP w Nałęczowie
-
mateusz1956
- Na forum od: 13 kwie 2015 20:33
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Ponownie wraz z żoną zawitaliśmy do Nałęczowa do Sanatorium ZNP na pobyt ze skierowania NFZ, to już nas trzeci raz poprzednio w 2011 i 2015 roku. Przez te ostatnie dwa lata nie poznaliśmy tego miejsca. Zmiany oczywiście na plus, także aktualizuję ostatni mój wpis.
Sanatorium położone jest na niewielkim wzniesieniu w otoczeniu przepięknego parko-lasu. Wielką zaletą tego sanatorium jest to iż jest ono odrobinę na uboczu w związku z tym jest tam bardzo cicho i spokojnie. My byliśmy w czerwcu, widok z balkonu na bujną zieleń i park niesamowity. Tym razem byliśmy na drugim piętrze i również widok był bajeczny. W porównaniu z poprzednim pobytem to zauważyłem że wyremontowano dojazd i parking wokół sanatorium, także teraz jest bardzo schludnie i szeroko (dowiedziałem się, że ma to związek z wymogami straży pożarnej co do zapewnienia dojazdu wozom strażackim). Ogólnie to sporo się zmieniło jeżeli chodzi o warunki lokalowe na lepsze. Budynek przeszedł remont generalny. Całkowicie odnowiono elewację, ponoć w zimie jest już naprawdę ciepło. Wymieniono instalację centralnego ogrzewania, a w łazienkach dodano grzejniki. Wspaniała kawiarnia - żona zakochała się w wystroju i też mamy sobie pomalować ściany na jasny szary. Ogólnie to wyremontowali cały dół wraz z salą konferencyjną i stołówką. Generalnie to jesteśmy z żoną pod wrażeniem tych wszystkich zmian, widać, że komuś się tutaj chce. Co do zakwaterowania to byliśmy na 2 piętrze w pokoju nr 224. Pani Basia dbała aby zawsze było czysto. Dla zmotoryzowanych jest parking - dodatkowo płatny 5 zł za dobę. Po przyjeździe recepcja od razu skierowała nas na obiad, potem wizyta u pielęgniarki, lekarza i przepisanie zabiegów.
Na parterze znajduje się: recepcja, kawiarnia, sala konferencyjna, bilard, fryzjer i stołówka.
Na 1 piętrze znajduje się: dział zabiegowy, dyżurka pielęgniarska, pokój lekarza i aneks kuchenny.
Na 2 piętrze znajduje się: sala gimnastyczna, siłownia, pokoje masażu, pokój lekarza i aneks kuchenny.
Na 3 piętrze znajduje się: sala telewizyjna, miejsce gdzie odprawiana jest msza, ping-pong, pokój lekarza i aneks kuchenny.
Zabiegi i opieka medyczna bardzo dobra. Szczególnie masaże. Żona ponownie korzystała z maseczek na twarz u Pani Bożenki. Wszystkie zabiegi odbywały się na miejscu. Pokoje po remoncie, nowe meble. Na wyposażeniu ręcznik (wymieniany raz w turnusie), koc, radio - nowe, filiżanka, łyżeczka, talerzyk, lampka nocna, szafa, biurko i dwa krzesła, nowe łóżko z nowym materacem, w pokoju łazienka z WC i prysznicem, na balkonie plastikowe fotele. Za opłatą można wypożyczyć telewizor i czajnik. Ale jak nie chcecie płacić to mają czajniki w aneksach kuchennych, które są ogólnodostępne na każdym piętrze, to samo z telewizorem mają salę telewizyjną i telewizory ogólnodostępne w aneksach kuchennych. W aneksach jest także lodówka i deska do prasowania, żelazko bezpłatne do wypożyczenia na recepcji. Dla sportowców mają bilard i ping-pong. Przy recepcji znajduje się komputer z dostępem do internetu a w budynku działa internet bezprzewodowy. Posiłki bardzo smaczne, zupy, gołąbki, pierogi, naleśniki (jak w domu).Sanatorium zorganizowało nam wycieczkę pieszą po Nałęczowie z przewodnikiem, dla chętnych za dodatkową opłatą są organizowane wycieczki autokarowe do Kazimierza, Lublina, Kozłówki.
My z wyjazdu byliśmy bardzo zadowoleni.
Jeżeli macie jakieś pytanie to śmiało.
Pozdrawiamy brać sanatoryjną.
-
forumowicz
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 36 razy
Luknąłem na ichnią stronę www.
I zastanowiłem się, skąd biedni nauczyciele znaleźli kaskę na modernizację ?
I nasunęło mi się kolejne pytanie, czy nie było problemu zakwaterowania małżeńskiego ?
Tudzież jak traktowano ( późne ) powroty wieczorne z baletów ?
-
mateusz1956
- Na forum od: 13 kwie 2015 20:33
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Sanatorium Uzdrowiskowe ZNP w Nałęczowie
-
forumowicz