Rymanów Zdrój Stomil

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Rymanów Zdrój Stomil

Post autor: Hana51 »

Zimowit jest dokładnie po drugiej stronie Stomila. Jakie tam warunki może ktoś Ci jeszcze podpowie kto tam był. Pozdrawiam i udanej rehabiliitacji życzę. :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witam ,te,z interesuje mnie parkowanie t.z zeby gdzieś pzycupnąć za fri .Jak coś wiecie to proszę o podpowiedz ,bo płacic 150zł za turnus to trochę dużo.a może gdzieś u jakiegoś gospodarza na podwórku w pobliżu .Dzięki za podpowiedzi pozdrawiam tomasz
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Czy Ktoś może napisać parę cennych słów o Stomilu w Rymanowie? Dokopałam się tylko do opinii sprzed roku :cry:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

basiat pisze:Czy Ktoś może napisać parę cennych słów o Stomilu w Rymanowie? Dokopałam się tylko do opinii sprzed roku :cry:
Basiat :kwiat: Sądzę że nie wiele się tam zmieniło. Może jedynie to że wybudowali do końca nowa zabiegownię i basen. Zeszłego roku było w budowie, a basenu nie było wcale. Najlepiej zadzwoń tam i dowiesz się u żródła. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję Hana :kwiat:
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Myślę, że sporo się zmieniło i to co jest najważniejsze tzn. zabiegi. Poza tym było miło i sympatycznie warunki b. dobre jedzenie świetne. miałam zastrzeżenia do zabiegów a te zmieniły się diametralnie po wybudowaniu części zabiegowej ( w zeszłym roku prace były b. zaawansowane)
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Byłam w czerwcu w Rymanowie.Baza zabiegowa oraz basen nie były jeszcze oddane.
123J
Na forum od: 26 sie 2017 20:13
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: 123J »

Witam, właśnie wróciłam z sanatorium ze Stomil w Rymanowie Zdrój, wrażenia poniżej przeciętnej, zero organizacji, zabiegi przepisane a jakże, ale nie ma możliwości z ich korzystania (kąpiele borowinowe, bo nie ma zaplecza do ich przeprowadzenia), a same punktowe okłady borowinowe to garstka borowiny na kręgosłup lędźwiowy czy piersiowy, to chyba nie te standardy, za korzystanie z TV 75 zł za 3 tygodnie, czajnik 30 zł na pokój, żelazko 2 zł na 2 godziny, kijki 3 zł na 2 godziny, obiekt jest świeżo po remoncie i kuracjusze muszą dodatkowo przygotować się na dodatkowe opłaty. Nie ma organizowanych pieszych wycieczek po okolicach z kijkami dla osób w miarę sprawnych fizycznie, każdy sobie rzepkę skrobie, brakowało mi też ogólnej, podstawowej gimnastyki, 3 lata wcześniej byłam w Iwoniczu Zdroju, ale z tamtego pobytu, byłam o wiele bardziej zadowolona.
Osobiście nikomu bym nie polecała tego sanatorium.
Kuracjuszka :(
krysia561
Na forum od: 03 lis 2017 16:36
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: krysia561 »

Witam. Byłam w stomilu od 5 do 26 pażdziernika 2017r i nikomu nie polecam pobytu bo w dzień przyjazdu żeby otrzymać klucz do pokoju to czekałam w kolejce 1,5 godziny żeby umieścić cała opłate za pobyt bo inaczej nie zostało sie zakwaterowanym. Turnus miał się zacząć od obiadu a zaczął sie od kolacji. Wyzywienie pod znakiem zapytania codziennie kalafior brokuła i marchewka to była sałatka do śniadania i do kolacji. Na obiad prawie zawsze na talerzu gościło mielone w różnej postaci nie zawsze świeże. Do obiadu podawano przypaloną kaszę . Na kolację makaron z serem zimny i twardy nie przyprawiony nie nadający się do zjedzenia. W tym sanatorium powinni być ludzie młodzi i zdrowi bo wyjść do tego sanatorium to nie lada wyczyn a i jedzenie to też trzeba mieć zdrowy żołądek zeby to wyżywienie wytrzymał.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Krysiu, a zabiegi były :?: :?: :lol: bo nie wspomniałaś ani słowem, a to chyba najważniejsze ;)
ODPOWIEDZ