Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
unana
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2015 21:06
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Czytacie książki?

Post autor: unana »

Akt woli
Barbara Taylor Bradford

Opowieść o losach kobiet trzech pokoleń: babki, matki i córki. Książka o kobietach, które dążą uparcie do celu, o miłości w życiu każdej z tych kobiet.
Na podstawie tej książki nakręcony został film, który jednak nie oddał ducha tej opowieści i byłam bardzo rozczarowana kiedy go oglądałam.... zdecydowanie tak jak wiele innych pozycji... książka jest o wiele ciekawsza.
Barbara Taylor Bradford jest autorką innych super książek, które polecam: "Głos serca", "Kobiety jego życia", "Spadkobiercy Emmy Harte", "Być najlepszą" i "Zachowane w pamięci".... warto przeczytać :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Cykl książek Cherezińskiej zakończony (Harda,Królowa ,Korona Śniegu i Krwi i Niewidzialna Korona) fajnie się czytało ale trzeba zmienić na jakiś czas ten gatunek Jestem po przeczytaniu Anny Fryczkowskiej ""Kobieta bez Twarzy"" lekki fajny kryminał z dużą dozą realiów Polskiej Wsi . Polecam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Może masz rację Sztani i jakimś leciutkim kryminałem urozmaicę lektury :) , ale jeszcze nie teraz
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Kryminały to raczej nie moja bajka.Po Raymondzie Chandlerze trudno mi znaleźć następcę...Może też niezbyt wnikliwie szukam?
forumowicz

Wypożyczyłam jakieś letnie lektury ale takie nie wiadomo jakie , może trzeba było jakiś romansik wziąć ;) , tego kryminału Sztaniego niestety nie było.
Natomiast dzisiaj odebrałam zamówioną II część Miłości w czasie rewolucji -pt. Biały Szanghaj i tak mnie kusi :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja odebrałam zamówione "Za zamkniętymi drzwiami"
Takich leciutkich też kilka mam,ale to lektury na jeden wieczór :)
forumowicz

Ja chyba sama nie wiem co chcę Felice :roll:
Nierob
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2017 21:53
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Nierob »

Cieszę się, że trafiłem na ten temat :D Może sztani nie będzie się już tu czuł tak samotny men wśród pań :D
Ze względu na to, że czytam bardzo szybko, a przez to bardzo dużo, to staram się czytać książki, które w jednej serii zawierają co najmniej trzy tomy ;)
Czytam głównie "lekkie" książki, które łatwo czyta się w autobusie czy też pociągu - głównie fantastyka, ale i sensacja, kryminał, horror, a pozostałe gatunki, tylko jak mogę poczytać "jednym ciągiem" w ciszy i spokoju :D
Preferuje czytnik,a w moim przypadku kindle właśnie, ze względu na jego lekkość i mobilność. Zakupiony zresztą już dawno, po wyniesieniu czwartego kartonu książek, które nie mieściły się w mieszkaniu. :lol:
W zeszłym roku przeczytałem 102 e-booki, a w tym tylko na razie 37 bo zmienił mi się środek transportu z autobusu na samochód ;)
Jeszcze ponad 800 czeka na czytniku do przeczytania :lol: , ale chętnie uzupełnię swoją biblioteczkę o Wasze propozycje :D
Miałem 30 letnią przerwę w czytaniu i teraz nadrabiam zaległości, a nowości trafiają do poczekalni :mrgreen:
Jeżeli interesuje kogoś fantastyka to bardzo chętnie podrzucę swoje propozycje :D
Skończyłem niedawno cykl "Koło czasu" Brandona Sandersona (fantastyka) - ostatnie dwa tomy po jego śmierci kontynuował i zakończył też świetny pisarz Robert Jordan.
Obecnie kończę 11 tom cyklu sensacyjnego "Sigma" James Rollins :D
Oczywiście "Płomienna korona" Elżbiety Cherezińskiej czeka w poczekalni :lol:
Nierob
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2017 21:53
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Nierob »

Żeby nie było niedomówień :roll: dla mnie umiejętność szybkiego czytania to przekleństwo :lol:
forumowicz

Witaj Nierob :)

za Sztaniego nie odpowiem , ale miło powitać pozytywnie zakręconego , a jaki ciekawy avatarek :)

Wypożyczyłam z serii Wszystkie oblicza kobiety Iwony Żytkowiak - Tam, gdzie twój dom 2 części, miały być takie letnie , przyjemne... a tu niespodzianka - 3 pokolenia kobiet , poszukiwanie siebie, historia, wybory .....

Teraz biorę się za Biały Szanghaj :)
ODPOWIEDZ