22-LIPCA

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

22-LIPCA

Post autor: andrzej1955 »

Witam,każdy z dorosłych Polaków zapewne jeszcze pamięta tę datę i to......święto :roll: dzisiaj-nie w Moskwie-jak poprzedni,a w Warszawie głosami senatorów wybranych w Wolnej Polsce,w Wolnych Wyborach-też przegłosowano-wprawdzie nie manifest a ustawę zmieniającą Ustrój Polski :!: :!: :!: to już nie jest Chichot Historii a RECHOT :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Re: 22-LIPCA

Post autor: Fionka »

:( :( :(
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Pozwoliłem sobie odświeżyć zapodany Przez Andrzeja temat..
22-LIPCA

Przyznaję się jak na spowiedzi BARDZO LUBIŁEM to swięto bo............
W Parku Chorzowskim zawsze był festyn i wystawiały się oficyny wydawnicze Zawsze można był KUPIC ówczesne białe ..Kruki ..1 tomowa encyklopedię PWN , nie wspominam o Bitwie jak rozegrał Moj Sp Ojciec i encyklopedie 4 tomowa ..było 5 a przed otwarciem o 10,00 wcisnął sie ..kombatant i chciał x2 tata buyl 3 -..stał od ..22,00 dnia poprzedniego z mamą na zmianę
te słodkosci sprzedawane na straganach .. Pamiętam ,że rodzice dla Siostry KUPILI WSAD do tyty gdy szła do szkoło a byl to początek lat 70-tych
te Mecze piłkarskie na Stadionie śląskim pomiedzy druzynami .Dziś tych Klubów chyba już niema
oczywiście Żużel
a dziś ..Park pusty jest
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku ja też pamietam doskonale ten dzien.Zwlekali mnie rodzice o świcie bo przedszkola,szkoły zamknięte i Elunie trzeba było wlec na te kiermasze,bo właśnie moja mamcia po tej drugiej stronie stała i te białe kruki sprzedawała.Cale moje dzieciństwo kręciło się wokół Domu Książki w Łodzi.Dla nas dzieciaków to była frajda, dla doroslych już niestety nie. Mam nadzieję że nie powróci święto 22lipca w nowym wydaniu.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

22-gi lipca czyli dawniej E.Wedel...

Post autor: jacky6 »

A jak owe "święto" wypadało w sobotę pracującą to mieliśmy dłuższy weekend.
W parkach grały orkiestry dęte a w kurortach zdrojowe.
I stało się w kolejce do budki ( beczki ) z piwem po pękatą butelkę z browaru w Zabrzu.

:mrgreen: to przyjemnie żyć marzeniami ( nie koniecznie wspomnieniami ) twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam,troszkę rozminęliśmy się z intencjami-cóż różnie ludzie reagują na te same daty,i to jest prawdziwa DEMOKRACJA :!: Pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mówią Andrzeju, że historia kołem się toczy - smutek mnie ogarnia , nie mam potrzeby życia na księżycu lecz normalności
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

andrzej1955 pisze:Witam,troszkę rozminęliśmy się z intencjami-cóż różnie ludzie reagują na te same daty,i to jest prawdziwa DEMOKRACJA :!: Pozdrawiam :)
Andrzeju , Darek spowodował że powróciły wspomnienia z dzieciństwa a one zawsze są miłe............ ALE już pisałam NIGDY więcej 22 lipca w nowym wydaniu.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jestem Niepoprawnym Optymistą i Mocno Wierzę że skończy się to dla Nas Dobrze :!: wszystkie wydarzenia pokazały że mamy Dojrzałe Społeczeństwo i Cudowną Dojrzałą Młodzież-Mocno Zakorzenioną w Europie-korzystającą z dobrodziejstw Demokracji-a czasy słusznie minione będziemy tylko nostalgicznie wspominać-z tych dobrych stron-jeżeli takowe były,Pozdrawiam Serdecznie i Dziękuję za wpisy w temacie :kwiat: :kwiat: :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A ja nie jestem taką optymistką .Ostatnie trzy godziny spędziłam wśród toruńskich pierników .W przenośni i dosłownie .Mój optymizm został stłamszony.Dobrze że niedługo ziemia łódzka mnie przywita. :roll:
ODPOWIEDZ