Kolobrzeg MSW od 3 sierpnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
konwalia747
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 14:01
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Kolobrzeg MSW od 3 sierpnia

Post autor: konwalia747 »

Moze ktos jedzie w tym terminie do sanatorium MSW Kolobrzeg?
A moze ktos byl w tym sanatorium i wie jakie sa tam pokoje (czy sa 1 osobowe)?
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Re: Kolobrzeg MSW od 3 sierpnia

Post autor: Wienia »

Konwalia :kwiat: ja byłam w ubiegłym roku w MSW,jak prawie w każdym sanatorium są pokoje 3,2 ,1- osobowe.Będzie ciężko o jedynkę chyba ,że masz
wskazania do takowego.Ja nie starałam się o jedynkę,ale była osoba mieszkająca w 3 ze wskazaniem przez lekarza na jedynkę i niedostała.
Być może trzeba było determinacji z jej strony ,lub współlokatorek.
Tych jedynek jest sporo,niestety większość dla komercji.Dzwoń pytaj może się uda.Pozdrawiam :kwiat: Wienia.
konwalia747
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz na moje pytanie. Z tego wynika ze nie mam szans na pokoj 1 osobowy.Ciesze sie ze sa fajni ludzie,ktorzy chca dzielic sie informacjami i swoimi doswiadczeniami z innymi.A czy duzo jest pokoi 2 osobowych oraz czy warunki mieszkaniowe, zabiegowe oraz rozrywkowe sa do zaakceptowania?
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

Pokoi dwuosobowych jest większość.
Kawiarnia na miejscu,warunki znośne,pokoje sukcesywnie były remontowane.Zabiegi dla mnie super.
Jedynka? Bardzo trudny temat,czasem nawet obietnice jej otrzymania nie były realizowane.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

MSW to duże sanatorium budynek 10 piętrowy połączony z 4 piętrowym starszym budynkiem odremontowanym.
Ja mieszkałam w tej niższej części na I pietrze przynajmniej nie było problemu z windą.
Warunki mieszkaniowe standard,łazienka nowe meble,szafa pomiestna,balkon z krzesłami,czysto.Czajnik,szklanki,sztućce w pokoju,tv też płatne parę groszy chyba 0,80 za dzień.
Zabiegi na miejscu,basen solankowy ,ja dostałam takie jak chciałam polecam masaż u pana Krzysztofa.
Na miejscu kawiarnia i codzienne tańce.Dużo wycieczek Międzyzdroje,Świnoujśie ,
Kamień Pomorski,Berlin,Bornholm...Jedno z lepszych sanatorii,ja byłam mega zadowolona i chętnie bym tam wróciła. :)Bardzo dobra lokalizacja, blisko do morza,latarni,kościoła.
No i to ,że w Kołobrzegu nie można się nudzić i termin masz super.
Jedzonko w porządku dużo i dobre,nic nie dokupowałyśmy,oprócz owoców no i te gofry wypasione :lol: Życzę miłego pobytu :kwiat:
konwalia747
Kuracjusz
Kuracjusz

Wienia :kwiat: dziekuje Ci bardzo !!! za wyczerpujace informacje.Mam nadzieje ze bede rowniez zadowolona z pobytu w sanatorium MSW.Piszesz ze chetnie bys wrocila a wiec serdecznie zapraszam Cie.Mam jeszcze jedno pytanie,czy warto plynac na Bornholm ?
Serdecznie pozdrawiam .
Konwalia :kwiat:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Konwalia za zaproszenie dziękuję :kwiat:
W tym roku limit wyczerpałam :lol: zaliczyłam 2 turnusy; w Zakopanem i Świnoujściu :lol: no może na zakonczenie wakacji uda się na pare dni wyjechać. :roll:
Bornholm 190 zł.Wycieczka całodniowa, objazdowa autokarem czterogodzinna wokół wyspy. Tam byliśmy w hucie szkła artystycznego,jakaś cukiernia ze swoimi cukierkanmi nawet słonymi :roll: /warto spróbować/, biały kościółek w kształcie rotundy,nie pamietam miejscowości i to co widać z okien autokaru klify,stare wiatraki.Zwiedzaliśmy też ruiny zamku Hamershus i tam były dobre lody .Większość czasu to rejs katamaranem.Płacimy w euro,chociaż lody można było płacić złotówkami,ale tylko koło zamku,ponieważ prowadzi lokal polska rodzina.
No ale zawsze coś nowego się zobaczy i usłyszy. Ja byłam średnio zadowolona,jeśli nie masz choroby morskiej :lol: .Pozdrawiam :kwiat: Wienia.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 30 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam konwalia dzwoniłam o zwroty nie proponowali Kołobrzegu :)
a bardzo chciałam . Dostałam Dąbki Dukat Medical SPA :D
Zadowalające miejsce też wyjazd 3 sierpnia :roll:
Inaczej chętnie dołączyła bym do Kołobrzegu 8-) :o
Szkoda na kawusie z Dąbek do Kołobrzegu za daleko :shock:
Nie byłam na kuracji w Kołobrzegu , nie udziele informacji :shock:
Pozdrawiam super kuracji :kwiat:
ODPOWIEDZ