Orlik Ustroń

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
eris
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 lip 2017 12:55
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 1 raz

Re: Orlik Ustroń

Post autor: eris »

asig pisze:Witaj. Mam skierowanie ZUS-owskie do Orlika na 31 lipca 2017 r. Jak myślisz da się wytrzymać ?
Będzie trudno. Postaraj się aby Cię przyjmowała pani doktor nie doktor dyrektor to może coś lepszego dostaniesz z zabiegów.
eris
Kuracjusz
Kuracjusz

aronorlik pisze:Hotel- sanatorium reklamuje sie jako komfortowy, po remoncie, apartamenty 2 pokojowe z widokiem a w rzeczywistości to jakaś kpina. Odpadające albo niedokończone i na szybko łatane kafle, brak wentylacji w łazienkach co dla mnie jest koszmarem w obecnych czasach i za taką cenę za pokój niedopuszczalne, wszędzie zimno, na basenie hula wiatr, woda jak żur, siedziska na basenie to płyta osb przykryta poduszką i kiedy się zsunie haratasz nogi do krwi, brak oświetlenia na korytarzach, brak zamknięć szafek na basenie brak przebieralni, jakiś śmiech koedukacyjne pomieszczenie gdzie masz się rozebrać i przebrać w suche ubranie Skandal. Jedyne co jest bardzo dobre to obsługa sprzątająca i fizjoterapeuci. Panie i Panowie zawsze uśmiechnięci, zagadną i dokładnie swoją pracę wykonują,coś doradzą, super. Ale reszta.... KOSZMAR.
3 tygodnie na śniadanie i kolację pomidor ( nigdy zielonego ogórka, papryki itp , kiszony ogórek raz i to ćwiartka) dwa razy biały serek, raz parówki ( chyba pies zmielony z buda bo nie zjadliwe) Na obiad ciągle 3 tygodnie ohydne ziemniaki z jakimś łojem bo śmierdzą strasznie i są tłuste, nigdy ryżu czy kaszy, NIGDY owocu albo ciasta NIGDY przez 3 tyg. KOSZMARNY obiekt a doktor - dyrektor ( ojciec dyrektor to przy nim pikuś) ignorant, impertynent i szowinista. Nie słucha wogóle co się do niego mówi podobnie jak pozostali lekarze tam zatrudnienie. Kuracjusz jest dla nich tylko cyfrą i przelewem z zus na koniec miesiąca Nikt się nie interesuje co ci dolega tylko zapisuje co mu sie podoba nawet to co ci szkodzi. Wszędzie przeraźliwie zimno na koniec turnusu 3/4 ludzi była na antybiotyku chora, kaszlała jakby mieli gruźlice. Kawiarnia otwierana na góra 2h dziennie i zamykana o 20.00 Śmiech
. Parking płatny 8 zł za dobę dla gości hotelowych Przecież na całym świecie to jest w cenie.Dyrektor- właściciel to gbur nie przyjmujący żadnej krytyki i jakichkolwiek zażaleń nawet o to że nie ma telewizji a jak już jest to 2 programy i ciągle się rwą, podobnie Pani kierownik obiektu. Zero szacunku Straszny obiekt. NIE POLECAM OMIJAĆ Z DALA. Koszmar jakich mało w naszych czasach. Dziwię się ze ZUS czy NFZ dalej daje im kontrakty może powinni zweryfikować opinie ludzi po pobycie. To szczyt żeby tak traktować ludzi za ich własne pieniądze bo w końcu płacimy składki .NIE POLECAM wybierajcie wszystko inne w Ustroniu ale NIE ORLIK. !!!
Bardzo trafna ocena. Szczególnie to o doktorze dyrektorze i pani dyrektor.
Ja też się dziwię że ZUS i NFZ tam wysyłają pacjentów.
eris
Kuracjusz
Kuracjusz

Maryann pisze:
beti4514 pisze:Witam serdecznie .Była tu mowa o parkingach i w związku z tym mam pytanie ...może koś z Was wie czy parking jest płatny także dla osób z grupą ,posiadających kartę parkingową ?
Myślę że jest płatny beti... na chwile tzn.na rozpakowanie walizek pewnie nie, ale na cały czas pobytu w sanatorium z ZUS czy też NFZ nie sądzę. Chętnych za dużo by się znalazło. I tak pewnie każdy ośrodek rządzi się swoimi prawami w tej kwestii. Najlepiej chyba zadzwonić i zapytać.
Parking płatny 8 zł dziennie, z kartą dla niepełnosprawnych 4 zł dziennie.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

eris pisze:
Maryann pisze:Do Orlika dopiero pojadę, ale odwiedzałam w tym ośrodku kuzynkę... była bardzo zadowolona. A co do parkingów płatnych... też chciałabym aby były bezpłatne, ale cóż ... w Ustroniu w 2015 roku tylko Róża miała parking gratis, a teraz już wszędzie trzeba płacic... niestety...
W Złocieniu w 2015 też był parking bezpłatny.
Ale Orlika nie polecam. Jak by mi chcieli wysłać tam jeszcze raz to odmówię. Ta opinia powyżej jest bardzo trafna. Szczególnie to o panu doktorze dyrektorze i pani dyrektor.
No cóż... może jakoś przeżyję... A tak na marginesie... napisałaś skargę do ZUS-u??. Może jakoś zareagują jak będzie więcej uwag od kuracjuszy. Jeśli Wasze spostrzeżenia się potwierdzą ja nie omieszkam tego zrobić... oczywiście jeśli to będą uchybienia a nie pierdoły...
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

beti4514 pisze:No cóż jeśli się ma skierowanie z ZUS to teraz raczej nie ma się nic do powiedzenia ,za kilka dni pakuję walizkę i w drogę ...Okaże się jak będzie ,postaram się kilka słów napisać w tym temacie .Pozdrawiam wszystkich :kwiat:
Beti...możesz coś skrobnąć jak Ci tam jest???
elizabet151
Na forum od: 27 lip 2017 14:07
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: elizabet151 »

witam,
Ja mam skierowanie do Daniela na 23.09 17 poszukuję opinii na temat tego ośrodka .Dzwoniłam do nich ale nie za wiele można się dowiedzieć :)
Dowiedziałam się jedynie że część ośrodka jest po remoncie :D reszta nie i tego się obawiam bo mam szczęście trafiać na właśnie takie obiekty :lol:
Proszę o jakiekolwiek informacje :) :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Elizabet... Ponoć Daniel i Orlik to ten sam właściciel. I to chyba Daniel jest jeszcze remontowany. Ja się tyle naczytałam opinii o Orliku że już mnie głowa boli. Przeważają opinie negatywne. I jeszcze mało tego ... ponoć część kuracjuszy Orlikowych kwaterują obecnie w Danielu. Coś może w tym być bo gdy zadzwoniłam z takim pytaniem do Orlika to pani w recepcji była bardzo tajemnicza... nie zaprzeczyła ... i mało tego, powiedziała że nie może udzielać informacji na ten temat. Pojadę niedługo to się sama na własnej skórze przekonam, bo już wiem że często te negatywne opinie są przesadzone...
elizabet151
Na forum od: 27 lip 2017 14:07
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: elizabet151 »

Witaj Maryaan
dzięki za info u mnie na skierowaniu nie ma nawet nazwy obiektu jest tylko numer telefonu i jak zadzwoniłam to odebrała pani pielęgniarka z Daniela,nic nie mówiła o innym noclegu ,najlepiej jak podejdę sobie do NFZ i dokładnie wypytam żeby nie biegać od ośrodka do ośrodka :lol: ,byłoby super jak już tam będziesz to napisz konkrety :P a co do opinii to ile ludzi tyle opinii :lol: :lol: ja się już przekonałam trzeba brać połowę z tego,będę wdzięczna za jakiekolwiek wiadomości czekam z niecierpliwością jedno co pociesza mnie to piękna okolica :lol: tereny nadmorskie już odbyłam to teraz czas na góry :D :D
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja jadę z ZUS. Tereny są piękne. Już byłam w Ustroniu tylko w innym ośrodku.
Awatar użytkownika
asig
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 sie 2016 14:17
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: asig »

elizabet151 pisze:witam,
Ja mam skierowanie do Daniela na 23.09 17 poszukuję opinii na temat tego ośrodka .Dzwoniłam do nich ale nie za wiele można się dowiedzieć :)
Dowiedziałam się jedynie że część ośrodka jest po remoncie :D reszta nie i tego się obawiam bo mam szczęście trafiać na właśnie takie obiekty :lol:
Proszę o jakiekolwiek informacje :) :)
pozdrawiam
Witam. Wyjeżdżam 31 lipca do Daniela mimo, ze na skierowaniu ZUSowskim mam Orlika. Napiszę swoją ocenę i spostrzeżenia, moze nawet w trakcie trwania turnusu. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
ODPOWIEDZ