Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Nierob
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2017 21:53
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Czytacie książki?

Post autor: Nierob »

Dziękuję i pozdrawiam :D
Nierob
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2017 21:53
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Nierob »

Jeżeli kogoś interesuje - kolejny (5 już) tom z kryminalnej serii "Milenium" - David Lagercrantz, "Mężczyzna, który gonił swój cień" - ukaże się na początku września (9 września e-book) - oczywiście zamówiłem w przedsprzedaży o 1/3 taniej :D (córka by mnie zamordowała jakby go nie przeczytała :lol: )
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dobrze wiedzieć - dzięki :)

a ja coś dzisiaj muszę wziąć do czytania , ale jeszcze nie wiem co :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

William Wharton "Spóźnieni Kochankowie",

jestem pod wrażeniem, mogło się zdarzyć. Książka ciekawie napisana , gdzie narracja należy do 2 osób oraz połączenie ich we wspólną opowieść. Książka o życiu , o miłości z tym , że miłość jest taka jakby tu powiedzieć taka czysta. Jest dużo fragmentów bardzo erotycznych ale nie wulgarnych. Ciekawy jest opis doznań w języku i odczuwaniu mężczyzny ..... Zakończenie dość niespodziewane .

Cóż tam para prezydencka Francji ;)

:)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Oj dla mnie to pozycja dawno odłożona w zakamarki pamięci...ale nie wiem czy do niej nie wrócę.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Czytałam, czytam i czytać będę nawet z lupą gdy wzrok osłabnie. Młodzi nie czytają dlatego nie potrafią rozmawiać, budować zdań, zadawać pytań a gdy ktoś spyta: "powiedz coś o sobie" odpowiadają: "spoko, jestem jaki jestem". Ubolewam nad młodymi ludźmi. Komputery, tel kom, możliwości ukończenia studiów często dobra praca, kontakty z zagranicą ale ubogość "na każdy temat" ogromną. Skąd to się bierze? No jak myślicie? Słonecznego dnia życzę
Ostatnio zmieniony 07 sie 2017 07:12 przez Rachel, łącznie zmieniany 1 raz.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:-)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

barbara-g1 pisze:William Wharton "Spóźnieni Kochankowie",

jestem pod wrażeniem, mogło się zdarzyć. Książka ciekawie napisana , gdzie narracja należy do 2 osób oraz połączenie ich we wspólną opowieść. Książka o życiu , o miłości z tym , że miłość jest taka jakby tu powiedzieć taka czysta. Jest dużo fragmentów bardzo erotycznych ale nie wulgarnych. Ciekawy jest opis doznań w języku i odczuwaniu mężczyzny ..... Zakończenie dość niespodziewane .

Cóż tam para prezydencka Francji ;)

:)
Czytałam kilka lat temu. Książka także zrobiła na mnie wrażenie. Latem zwykle czytam książki o miłości. Dziś czytam "Spacer nad rzeką". Jeszcze nie mogę zrecenzować, ale ubiegłego lata czytałam wspaniałą książkę a potem obejrzałam film. Płakałam ogromnymi łzami. Książka pt "Zanim się pojawiłeś". Młody, nieludzko bogaty i przystojny chłopak i ona, młoda, ładna dziewczyna ze skromnego domu. On na wózku (wypadek motocyklowy) a ona jego opiekunka. Dostała tę pracę z urzędu pracy. Nikt nie mógł wytrzymać z mężczyzną który dosyć ma takiego życia. Ona dała radę. Polecam
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Rachel pisze:Czytałam, czytam i czytać będę nawet z lupą gdy wzrok osłanie. Młodzi nie czytają dlatego nie potrafią rozmawiać, budować zdań, zadawać pytań a gdy ktoś spyta: "powiedz coś o sobie" odpowiadają: "spoko, jestem jaki jestem". Ubolewam nad młodymi ludźmi. Komputery, tel kom, możliwości ukończenia studiów często dobra praca, kontakty z zagranicą ale ubogość "na każdy temat" ogromną. Skąd to się bierze? No jak myślicie? Słonecznego dnia życzę
Po prostu idą przez życie na skróty... :roll: tylko po co :roll: jeszcze nie wiedzą ,że życie tak szybko płynie :lol:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Idę do zaraz do biblioteki i co by tu ...odkryć :roll: na szczęście znowu mnie bierze czytanie :D
ODPOWIEDZ