Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: ulanie »

Przykre jest to co napisaliście, a może to nieznajomki tylko jednostki chorobowe decydują o kolejności skierowań? W samej reumatologii jest około 300 jednostek chorobowych. Ja choruję na rzs i nie mam znajomków w NFZ - czekam 2 - 3 miesiące.
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: wojtek11 »

ulanie pisze:Przykre jest to co napisaliście, a może to nieznajomki tylko jednostki chorobowe decydują o kolejności skierowań? W samej reumatologii jest około 300 jednostek chorobowych. Ja choruję na rzs i nie mam znajomków w NFZ - czekam 2 - 3 miesiące.

Masz rację ulane czytając niektóre posty robi się słabo cały czas szukamy tylko wroga i przekrętu tak jak w życiu pozdrawiam
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

ulanie pisze:Przykre jest to co napisaliście, a może to nieznajomki tylko jednostki chorobowe decydują o kolejności skierowań? W samej reumatologii jest około 300 jednostek chorobowych. Ja choruję na rzs i nie mam znajomków w NFZ - czekam 2 - 3 miesiące.
Moja siostra od lata choruje na RZS i tak samo jak Ty czeka 4-5 miesięcy na wyjazd do szpitala uzdrowiskowego
A więc jest to normalna sprawa :roll:
Pozdrawiam oczekujących ...czekam z Wami :)
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2014 17:51
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ewasia »

Witam :kwiat: w zupełności się z Tobą Wieniu2 zgadzam :kwiat:
Ale u mnie był wyznaczony termin 22 miesiące,które notabene
minęły w lipcu :) :kwiat:
Pozostało nam tylko cierpliwie czekać , klikać i sprawdzać.
Pozdrowienia i całuski dla wszystkich oczekujących :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Chetny jestem bardzo zdziwiona odpowiedzią urzędniczki w tym Twoim :?: :?: :?: :?: NFZ -cie .Mój łódzki oddział odpowiadał bez zająknięcia kiedy to po raz pierwszy w życiu jechałam do sanatorium z NFZ i będąc nowicjuszką zauważyłam taką sytuacje wzrostową , po prostu zadzwoniłam i usłyszałam że po prostu część wniosków w trakcie oczekiwania zmienia swój status , czyli zmienia się rodzaj kuracji ze względu na pogorszenie stanu zdrowia .Jasne :?: Dla mnie tak .Uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne to nic innego jak przedłużony komercyjny turnus rehabilitacyjny tylko za mniejszą kasę , zdecydowanie tańszy , więc i chętnych przybywa ,a szpital uzdrowiskowy to leczenie którego nikomu nie powinno się zazdrościć i k......cy dostaję jak słyszę , bo na szpitalne za darmochę pojechał albo ma więcej urlopu bo ma grupę , odpisuje za leki , bo ma grupę , lepsze zabiegi na poszpitalnym.Myślę że każda osoba korzystająca z tych niby dobrodziejstw chętnie by się zamieniła .Zaznaczam ze mój wpis nie jest kierowany do nikogo personalnie , ot takie moje spostrzeżenie świata i ludzi.NFZ może załatwić komuś kogo lubi :lol: dobry zwrot , albo przydzielić super miejsce i termin ale jeżeli nie jest osobą uprzywilejowaną to nikt nie będzie narażał intratnej posady w budżetówce nie przeskoczy systemu.Kto ma kasę pojedzie na turnus tam gdzie chce i dokupi zabiegi. Jeszcze raz zaznaczam ze to jest mój punkt widzenia. .
JankaR
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2013 16:35
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: JankaR »

Witam.
Dzisiaj spadek o 50 numerków ;)
Pozdrawiam.
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Wojtek 11 masz rację ja też z Pefronu nie dostalam nigdy bo brak środków a jest tak jak piszesz że jeżdżą po kilka razy no ale cóż i tak jest w NFZ mam znajomą która wróciła w styczniu a już pojechała dziwne prawda? Gdyby był porządek to by nie było takich rzeczy. I taka prawda ! :D
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Witam. :kwiat:
Od piątku do dzisiaj spadło 31 numerków.
Teraz mam 5772.
Jestem w fazie oczekiwania, ta to, żeby w końcu coś się ruszyło. :evil: :evil:
Pozdrawiam oczekujących, tak samo wkurw... na to, co się dzieje, czyli nic się nie dzieje. :cry: :cry:
alapa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2012 17:43

Post autor: alapa »

U mnie w kolejce totalny zastój. Nic do przodu. Chyba się przeniosę na 2018 rok. Pozdrawiam :kwiat: oczekujących.
JankaR
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2013 16:35
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: JankaR »

Witam.
Do tej pory w dniu dzisiejszym spadek o 157 numerków :D wreszcie ruszyło. :shock:
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ