ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: seti36 »

Witaj eva :kwiat:
Trzy tygodnie miną jak z bata strzelił znajdziesz doborowe towarzystwo i będzie Ok
bewe
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 21:20
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: bewe »

Nareszcie sanatorium przydzielone,otwieram dzisiaj przeglądarkę a tu skierowanie do realizacji w terminie 6.10-27.10 Szczawno Zdrój Młynarz(jadę z moją drugą połówką)czas oczekiwania do terminu realizacji będzie 33 miesiące.Nie wiem jak tam w tym Młynarzu będzie bo foto budynku nie wygląda najlepiej ale z opisu wynika ,ze wszystkie pokoje z łazienkami,może ktoś coś wie...?Pozdrawiam i życzę szybkich i wymarzonych wyjazdów(ja wymarzyłam sobie morze hehehe)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka - realizacja u Młynarza w Szczawnie...

Post autor: jacky6 »

bewe pisze: do realizacji w terminie 6.10-27.10 Szczawno Zdrój Młynarz (jadę z moją drugą połówką)...
Może to być realizacja marzeń :-)
:mrgreen: to przyjemnie żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
mercedeska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 19:19

Post autor: mercedeska »

Tak na podtrzymanie -humoru- :lol: dziś 33 570 neurologia, czekam równo 24 m-ce czyli ...byle do lata.... :kwiat: proponowane mam oczywiście
Goczałkowice :evil: :evil: jakby nie było to dla nas miejscowych. A może zwrocik ;)
Pozdrawiam Wszystkich cierpliwie czekających :serce:
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

Lato w pełni, to i na forum mało kto zagląda.Ja mam nr 114000.Kolejka mknie w żółwim tempie. Mercedeska, wg moich obliczeń na bank masz lipiec - sierpień.Ja spokojnie poczekam do 2020r.Kto ze mną?
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

Dzień dobry, nie wiem co o tym sądzić, ale jest końcówka wakacji i kolejka tak jakby ruszyła z kopytka ??? tak z ciekawości weszłam dzisiaj i oczom nie wierzę ( a robię to zazwyczaj raz w tygodniu ) : od poniedziałku zeszło na śląskiej laryngologii 1165 numerków.... uszczypnijcie mnie, bo nie wierzę :shock: w takim tempie to mój sierpień przyszłego roku murowany :)
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mercedeska pisze: 17 sie 2017 21:31 Tak na podtrzymanie -humoru- :lol: dziś 33 570 neurologia, czekam równo 24 m-ce czyli ...byle do lata.... :kwiat: proponowane mam oczywiście
Goczałkowice :evil: :evil: jakby nie było to dla nas miejscowych. A może zwrocik ;)
Pozdrawiam Wszystkich cierpliwie czekających :serce:
Tak na moje oko czeka Cię późna wiosna, wczesne lato..I dzwoń po zwroty, Goczałkowice to rzeczywiście kpina :cry:
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No właśnie, tak myślę, że trzeba do tych prognoz podchodzić jak do jeża ...czyli z ostrożna :) ale nadzieja jest ( już nawet pomijając, czyją ona jest matką przysłowiową :lol: ) .
JerzyP
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 18:18
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: JerzyP »

Wczoraj minął rok od złożenia wniosku o leczenie uzdrowiskowe w Śląskim OW NFZ. Zostałem zakwalifikowany do leczenia kardiologicznego z nr 119 961 w kolejce. Przewidywany wtedy termin realizacji skierowania to 31 miesięcy.
Do dnia dzisiejszego przesunąłem się do przodu o niemal 42 tysiące. Dzięki Excelowi mogę śledzić tempo w jakim zbliżam się do upragnionego wyjazdu. Średnio tygodniowo ubywa 861 numerków. Są dni gdy NFZ wydaje ponad 300 skierowań, a max. 565, ale były też dni gdy numerki były na minusie, a konkretnie -8, to było w listopadzie 2016. Jak oblicza Excel, średnio miesięcznie ubywało 3620, co daje na dzień dzisiejszy okres oczekiwania na wyjazd 33,14 miesięcy. Mam wykres z którego wynika, że najlepiej „szło” w grudniu 2016 i teraz na przełomie lipca i sierpnia. Już tylko za 6 miesięcy nastąpi weryfikacja skierowania, a potem poleci z górki. Chociaż tak trzeba się pocieszać i liczyć, że gorzej być nie może.
Życzę wszystkim oczekującym, a szczególnie ze Śląskiego OW NFZ jak najszybszego upragnionego wyjazdu do sanatorium :)))
Pozdrawiam
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

Witam Wszystkich kolejkowiczów. JerzyP, Ty startowałeś od nr 119961, a ja 9 miesięcy po Tobie już z nr 123000. Kolejka się wydłuża. Ja cierpliwie czekam.Ciekawa jestem z jakim nr obecnie startują.Nowi się nie odzywają.Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
ODPOWIEDZ