Tęcza Ustka
-
Aneta Ho
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2017 22:37
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Tęcza Ustka
Re: Tęcza Ustka
W tym roku postanowiłem pojechać tam na pełnopłatny turnus rehabilitacyjny w lipcu br. by zaspokoić swoją ciekawość. Trochę drogo bo dwa tygodnie za 2100 zł ale nie żałuję. Dobre warunki zakwaterowania i świetne jedzenie. Winda stara ale jara, sprawna i szybka. Wyposażenie pokoju standardowe i wystarczające. Szafy duże i pojemne. Sprzęt plażowy w pokoju. Nowoczesny duży telewizor Samsung i chyba z 30 kanałów. Niestety, łazienka starej daty pamiętająca chyba PRL ale dało się wytrzymać.
Sanatorium położone bliziutko morza a Ustka to miasteczko bardzo sympatyczne z wieloma atrakcjami. Czułem się tu lepiej niż w Sopocie. Trudno mi opisać jak się czują kuracjusze z NFZ bo to, niestety klienci drugiego sorta.
Myśmy mieli szwedzki stół śniadaniowy z nieprzeciętną wyżerką a pacjenci z NFZ śniadania tradycyjne. O zabiegach niewiele mogę napisać bo korzystałem tylko z dwóch rodzajów (lampy i masaż klasyczny). A i opieka lekarska była dla nas ograniczona. W sumie można tam spędzić bardzo miło cały turnus ale na intensywne leczenie raczej bym nie liczył.
Jeżeli o czymś zapomniałem to mogę uzupełnić po konkretnym pytaniu.
-
Aneta Ho
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2017 22:37
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1