kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: Fionka »

Halynko ,proponuję kuriera , bo rozwiązuje problemy dzwigania .Jak raz spróbujesz to już nie będziesz chciała się męczyć z walizami , a nawet szafę trzeba by było ciągnąć :lol:
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Pozdrawiam was wszystkie:Gosie,Ele i Halinkę trzymajcie kciuki może się uda,całuski i buziaki :D :D :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

gosiam pisze: 29 sie 2017 19:06 Ja wyjeżdżam w niedzielę ale prawie...prawie jestem spakowana. Ale "walizeczka" trochę waży. :lol: A tylko najbardziej potrzebne rzeczy :lol: Skąd tego tyle się uzbierało, sama nie wiem :lol:
Gosiu ja w progach Almy muszę się pojawić 10 .Miałam zamiar ciuch , ciuch pociągiem a waliza kurierem ale głupi ma zawsze szczęście i tym razem też :lol: .Czyli odezwała się Dziewczyna taka młódka jak ja , która też jedzie na ten turnus i tylko kawałeczek mnie moja gorsza połowa podwiezie a dalej razem jedziemy jej autkiem pod same drzwi :lol: O pakowaniu jednak mowy być nie może , nawet szykowaniu bo grafik napięty a do tego mam gości aż do 7 września :roll: :roll: Na zmianę garderoby też szans brak bo takowej dokonałam przed zeszłorocznym wyjazdem z ZUS ot tak los chciał i prawie z gołą d...ą zostałam , bo pól domu mi się spaliło na miesiąc przed wyjazdem .Dom odbudowałam :D a garderobę :lol: zawsze mało :lol:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Elu bardzo mi przykro, że przeszłaś taka traumę :cry: . Chyba bym się całkowicie załamała, a Ty uśmiechnięta, wesoła służąca radą innym. Elu SZACUN :) Co do wyjazdu, faktycznie autkiem jest zawsze wygodniej. Ja zwykle miała swego personalnego kierowcę w postaci męża, ale tym razem jadę sama, co najwyżej przyjedzie po mnie. Poza tym w ubiegłym roku, skusiłam sie "w kwiecie wieku" zrobić prawo jazdy, ale jeszcze tym razem nie odważę sie jechać ponad 400 km. Moze następny wyjazd. :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu , nie zawstydzaj mnie . :oops: Napisałam żeby podnieść Bożenkę na duchu .Życie to nie je bajka :lol: , raz na wozie a raz pod .Jak to mawia mój przyjaciel --Nie wychodz przed konia bo miast niego sama będziesz ciągnęła ten wóz .Stare powiedzonka ale jakie mądre.Trzeba żyć a nie zamartwiać się :D Było , minęło i pozamiatane.Ważne ze my cali a reszta to pikuś :lol: Ja Gosiu już od 2 lat nie usiądę za kółkiem , na rowerku , czy skuterku .Taka śmieszna wada - raptem na chwilkę nic nie widzę i wczoraj miałam przeżycie seksualne ....wy......łam się na drodze :lol: Zainwestowałam w kijki , butki sportowe i miejski plecaczek :lol: Za turystkę robię :lol: :lol: Ciekawe czy nasza Bożenka dzisiaj będzie cosik wiedziała :?:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Fajnie by było aby Bożenka tez wreszcie znała swoja miejscóweczkę. Dodam jeszcze, że chyba NFZ wziął sie ostro do pracy i rozdziela przydziały, bo i wczoraj i dzisiaj dzwonie w rożnych godzinach i non stop telefon zajęty. Chciałam podpytac o wolne miejsce do Ustki, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Dopiero gdy wrócę, wówczas nabiorę tempa, albo pojadę albo zadzwonię.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu , moja rada dzwoń na wyjezdzie .Nie zawsze zwroty są na 3 dni przed wyjazdem .Nie wiem jak to działa ale my miałyśmy do wyjazdu nie 14 ale 16 dni.Ważna jest miejscowość ,ale o tej porze roku istotne jest też to aby zabiegi były na miejscu.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeszcze jedno .Nie masz po co jechać na Kopcińskiego , bo nic osobiście nie załatwisz .Tam gdzie zapadają decyzję nie ma pacjent dostępu. To jest po drugiej stronie .Nawet jak będziesz chciała rozmawiać z decyzyjną GÓRĄ musisz umówić się na audiencje :o Po zwroty najlepiej dzwonić 2 razy , rano i po obiadku .Schodzą dane do systemu dwukrotnie .
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

WITAM WAS SERDECZNIE,na razie nr przybywa.Elu bardzo ci współczuje tego co przeżyłaś,ale ważne że jesteście cali i zdrowi,wiem coś o tym bo wiele lat temu miałam podobnie,ale się cieszyłam tylko,że mojemu dziecku nic się nie stało.Ja byłam w pracy jako kasjer w dużym banku sala pełna ludzi,a tu tel. od sąsiadki że u mnie się pali,zapytałam się tylko czy dziecku nic się nie stało dobrze, że zawsze jej mówiłam,że jakby coś się stało niech nic sama nie robi tylko do sąsiadów,mając 10 lat wpadła na pomysł aby usmażyć frytki a nigdy tego nie robiła,za długo było jej czekać więc poszła na telewizor .tłuszcz się zapalił dobrze, że nie dotarło do przedpokoju bo tam boazeria to nie wiem jakby to się skończyło,a tak sufit czarny jak asfalt i wszystko do wymiany,no ale to historia,ciekawe czy dziś będę wiedziała.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kochane bardzo dziekuję :) . Tak zrobię. Bożenko trzymam kciuki aby to był Twój dzien. ;) A teraz pędzę do Prezesa na Komitet Kredytowy. :roll: pa na razie
ODPOWIEDZ