kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: gosiam »

Elu super, że jesteś zadowolona z pobytu i że wrócisz wypoczęta i zrelaksowana. Bożenko...dzwonię, dzwonię ale bez efektu. Dzisiaj nic dla mnie nie było. Może jutro, a tak w ogóle fajnie byłoby jechać razem. :P
Paulina1988
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2017 11:14

Post autor: Paulina1988 »

gosiam pisze: 24 wrz 2017 19:20 Bozenko, faktycznie, gdybym trafiła Sopot...to na 100% zrezygnowałabym lub wzięła ze zwrotów cokolwiek. Wysowa także. A ja, tak samo jak Ty nie wyobrażam sobie, by nie iść na kawkę, na piwko, ciasteczko czy drinka. Poza tym uwielbiam tańczyć i balety dla mnie są też ważne. Tym bardziej że to moje szczęście (mąż) nie cierpi tańczyć, nigdy nie chciał chodzić na imprezy, nawet na wesela w rodzinie. A teraz po zawale serca, tym bardziej go to nie kręci. Zosia, z którą chciałam jechać....też jakby przystopowała ze zwrotami. Stwierdziła, że chyba zostanie przy Busko Zdrój. :oops: U mnie wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. :shock:

Dlaczego zrezygnowalabys z Sopotu ja jadę 18 października
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Paulino, zrezygnowałabym, ponieważ ja pochodzę z Trójmiasta i wolałabym wyjechać do innej miejscowości. Obecnie w Sopocie mieszka moja rodzina i w ciągu roku jestem kilka razy u nich z wizytą. Ponadto, nie wiem do którego z uzdrowisk Ty jedziesz. Wiem, ze jedno z nich (chyba Leśnik) usytuowane jest w lesie. ok. 3-4 km od morza. Tak więc, jeżeli ktoś myśli, że będzie mógł spacerować brzegiem plaży, to niestety, będzie musiał albo korzystać z komunikacji miejskiej albo spacerkiem w obie strony. Poza tym (ale to jest moja opinia) jeżeli zabiegi będą tez po obiedzie, to w zasadzie na spacer można wybrać się dopiero po kolacji, a o tej porze roku robi sie już ciemno. Nie sugeruj się tym, co napisałam, bo każdy z nas ma inne priorytety i oczekuje z wyjazdu czegoś innego. Pozdrawiam
Paulina1988
Kuracjusz
Kuracjusz

Spokojnie ja jadę do MSWiA (dawniej Helios) byłam już w tym sanatorium :) leśnik sama bym oddała byłam tam przejazdem obok sanatorium
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Paulina1988 pisze: 04 paź 2017 08:45 Spokojnie ja jadę do MSWiA (dawniej Helios) byłam już w tym sanatorium :) leśnik sama bym oddała byłam tam przejazdem obok sanatorium
Z jakiego województwa jesteś, jeśli można wiedzieć
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Paulina, jeśli chodzi o twoje sanatorium ,moje koleżanka była w tym sanatorium i wróciła bardzo zadowolona.Ja myślałam również o Leśniaku,ale są osoby które uwielbiają to miejsce i to prawda,że każdy woli co innego,ja mieszkam na wsi,więc ciszy i spokoju mam dosyć to chcę czegoś innego.Pozdrawiam was dziewczyny.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zwrotów dla mnie nie ma. :x
Paulina1988
Kuracjusz
Kuracjusz

Mazowieckie
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Paulina Helios to bardzo fajne sanatorium jak wiekszość byłych resortówek. Gosiu z Leśnika 5 km to chyba na jakieś skróty mi nie znane .Ja wyliczyłam ponad 10 do Molo .Trzeba dodać że nad morze z górki ale z to pod górę i ostatni odcinek szosą lub lasem a latarnie to chyba atrapy.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elu być może, wiesz ja tak dokładnie nie sprawdzałam, wydawało mi się że ok. 3-4km. Ale masz rację, że jest więcej. A ja..... znów mam wątpliwości odnośnie Ustki :oops: Właśnie skończyłam rozmowę z moją siostrą, która była jakiś czas temu w Ustce jesienią powiedziała, że w listopadzie w Ustce...beznadziejnie. Wiatry, deszcz plucha, zwykle taka pogoda jest nad morzem. Kramy, sklepiki pozamykane. Miasto uśpione. Stwierdziła, że zdecydowanie fajniejszym miesiącem byłby styczeń. :cry: Już byłam wyciszona i nastawiona na Ustkę, a po tej rozmowie znów tysiące niepewności. :oops: Elu, czy Ty już w domeczku? już wracasz do realu? :kwiat:
ODPOWIEDZ