ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
slawa55
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2014 18:15
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 1 raz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: slawa55 »

Witam Vikabea, moje skierowanie też wpłynęło do NFZ 27.03. 2015r i dzisiaj mam nr.2882,też sie denerwuje ,bo nie mam ochoty jechać w grudniu do sanatorium,gdzie przydzielono skierowanie przy weryfikacji, bo mnie do Ciechocinka.Pozdrawiam.
Benek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2017 21:52
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Benek »

Witam pana Wika chcialem panu odpowiedziec ze ja tez Reumatologia i dostalem wiadomosc o wyjezdzie do sanatorium przy numerze 1400 a dostalem juz 17 lipca 2017 a wyznaczony termin to 04.10.2017 do 25.10.2017 i do Horynca zdroju. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka po 3500 na miesiąc

Post autor: jacky6 »

slawa55 pisze: 02 paź 2017 22:13 Witam Vikabea, moje skierowanie też wpłynęło do NFZ 27.03. 2015r i dzisiaj mam nr.2882,też sie denerwuje ,bo nie mam ochoty jechać w grudniu do sanatorium,gdzie przydzielono skierowanie przy weryfikacji, bo mnie do Ciechocinka.Pozdrawiam.

Nie ma zagrożenia spędzenia świąt BN w sanatorium bo wtedy działa komercja…

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi … :ugeek:
Vika6ae
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 paź 2017 17:53
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Vika6ae »

Witam wszystkich piszących ! :arrow:
Dziś mój numer to 2338. Nie chcę na święta jechać do sanatorium.
Nie wiem gdzie mnie wyślą, nie doczytałam się na weryfikacji . Zresztą ja miałam tylko powiadomienie, że wysłali do mojej przychodni. Dostałam SMS z przychodni, że pozytywnie załatwiony wniosek został wysłany do NFZ. Z tego co piszecie to skierowania wydawane są z dwumiesięcznym wyprzedzeniem.
Może ktoś już dostał na grudzień :?: :?: :?: :?:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

slawa55 pisze: 28 wrz 2017 19:43 Witajcie.Mam jeszcze jedno pytanko,może był już ten temat poruszany, nie czytałam wszystkich postów ,bo jest ich bardzo dużo: Czy jak na skierowaniu, które zwrócono do weryfikacji,był przyznany np.Ustroń,to skierowanie na wyjazd do sanatorium też będzie do Ustronia ,czy mogą zmienić.? :
Nie jest to tak jak napisał jacky 6.... bzdura i tyle.

Wniosek leży w NFZ od wielu miesięcy i wszystko z Twoim zdrowiem może się zdarzyć przez ten czas. Na wniosku do weryfikacji jest sugestia co do miejscowości.Ale nigdzie nie jest powiedziane że tam pojedziesz.Jeśli z Twojej strony nie ma sprzeciwu to czekaj i pojedziesz do tej miejscowości którą wypisali.Jeśli natomiast coś stoi na przeszkodzie że np. klimat miejscowości sugerowanej Ci nie służy.Bo doszły dolegliwości związane np.z ciśnieniem to wtedy piszesz prośbę z załącznikiem od lekarza i masz inną miejscowość.Takich uzasadnień zmiany miejscowości może być więcej. Dałam tylko jeden przykład.
Ja dostałam inną miejscowość niż na weryfikacji. Sama o to poprosiłam. Bowiem byłam po zabiegu i do wyznaczonej miejscowości miałam zbyt daleko.Podróż byłaby dla mnie zbyt uciążliwa.Nie było żadnych problemów ze strony NFZ -Katowice ,aby mi zmienili miejscowośc.
Byłam ,już wróciłam i jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

stokrotka pisze: 03 paź 2017 19:14
Nie ujawniasz z jakiego regionu NFZ korzystasz ...
W moim przypadku jak tylko dowiedziałem się ( podczas weryfikacji ), że dostaję syf zwany Goczałkowicami to również wystąpiłem do swojego NFZ z stosownym wnioskiem wraz z uzasadnieniem.
Wniosek został potraktowany z buta.
Być może w innych regionach mają bardziej ludzkie podejście nie zapominając o tzw. śląskiej i mazowieckiej jednorocznej karencji tudzież wydłużonym ogonku kolejkowym.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jacky6 pisze: 03 paź 2017 19:32
stokrotka pisze: 03 paź 2017 19:14
Nie ujawniasz z jakiego regionu NFZ korzystasz ...
W moim przypadku jak tylko dowiedziałem się ( podczas weryfikacji ), że dostaję syf zwany Goczałkowicami to również wystąpiłem do swojego NFZ z stosownym wnioskiem wraz z uzasadnieniem.
Wniosek został potraktowany z buta.
Być może w innych regionach mają bardziej ludzkie podejście nie zapominając o tzw. śląskiej i mazowieckiej jednorocznej karencji tudzież wydłużonym ogonku kolejkowym.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Wyraźnie napisałam że NFZ-Katowice !!! Mnie tam nie potraktowano z buta.Tylko zwyczajnie po ludzku.Zaznaczam że nie mam żadnych znajomości w NFZ.Po prostu dołączyłam prośbę popartą wynikami badań plus ksero wypisu (zabiegu).To ten sam śląski oddział NFZ. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

stokrotka pisze: 03 paź 2017 19:40 Wyraźnie napisałam że NFZ-Katowice !!! Mnie tam nie potraktowano z buta.Tylko zwyczajnie po ludzku.Zaznaczam że nie mam żadnych znajomości w NFZ.Po prostu dołączyłam prośbę popartą wynikami badań plus ksero wypisu (zabiegu).To ten sam śląski oddział NFZ. :lol: :lol: :lol:
Zbyt szybko przeczytałem Twój post i przeoczyłem.
Zasadniczo szukam "opiekuńczego" oddziału NFZ pod awatarem.
...
Pozostaje kwestia do rozważenia, czy Twój pozytywny przypadek był przypadkiem, czy mój negatywny - wypadkiem przy pracy NFZ.
...
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jacky6-przypadki chodzą po ludziach.Nie pisałam roszczeniowo tylko normalnie -jak człowiek do ludzi tam pracujących.Każdy z nas jest tylko człowiekiem.
A mówią że facet szybciej załatwi sprawę z kobietami :lol: :lol: ( pracują tam kobietki).
Widocznie Twoja prośba nie była aż tak zasadna żeby zmienić miejscowość.
Kolejnym razem znów pojedziesz komercyjnie i wtedy wybierzesz miejscowość jaką zechcesz.
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

Stokrotko, napisałaś:" po zabiegu" i to się zgadza.Moja koleżanka miała przydział do Szczawnicy i musiała zmienić góry na niziny, bo w międzyczasie miała zabieg. Napisała pismo, dołączyła wypis ze szpitala i dostała Ciechocinek.Po powrocie odczekała 2 miesiące i złożyła ponownie wniosek o sanatorium, odpowiedź była odmowna.Niestety musi odczekać rok.Czy to jest złośliwość,nie wiem.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ