USTKA 8.10-29.10.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Re: USTKA 8.10-29.10.2017

Post autor: gosiam »

Dziękuje za informacje. Tylko Twój pobyt rozpoczął sie jeszcze w sezonie wakacyjnym, a mój praktycznie listopad. I to jest zasadnicza różnica. Ponadto jak sam zauważyłeś, większość "atrakcji" o tej porze roku może być pozamykanych. :x No i ta baza zabiegowa, ktorej nie ma na miejscu, a na basen tez kilometr marszu.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Na zabiegi jest raptem 150 m,ale jest to lekki problem jak pada lub ma się mokre zabiegi..trzeba swoje potem odsiedzieć,ale w miarę przyjemne warunki. Warto ,jeśli zależy Ci na większej ilości czasu wolnego dla siebie być już ok godziny 7 rano i ,,objechać " stanowiska wcześniej. Jak są ,,okienka" można spokojnie wskoczyć. Pozostają intensywne marsze...np.na drugą stronę portu do bunkrów...
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

alien pisze: 05 paź 2017 11:00 Na zabiegi jest raptem 150 m,ale jest to lekki problem jak pada lub ma się mokre zabiegi..trzeba swoje potem odsiedzieć,ale w miarę przyjemne warunki. Warto ,jeśli zależy Ci na większej ilości czasu wolnego dla siebie być już ok godziny 7 rano i ,,objechać " stanowiska wcześniej. Jak są ,,okienka" można spokojnie wskoczyć. Pozostają intensywne marsze...np.na drugą stronę portu do bunkrów...
Wyobraź sobie, ze wiem jak to jest, gdy zabiegi są w innym budynku. :P Jest to mój kilkunasty wyjazd rehabilitacyjny to ma wiedzę i doświadczenie, w tym z przewlekłym zapaleniem oskrzeli włącznie
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

ok...już nic nie piszę :roll:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Możesz pisać, każda info jest bardzo cenna. Jest tyle uzdrowisk, ze nie sposób być i znać wszystkie miejscowości, sanatoria i warunki tam panujące
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alien, jeśli mogę prosić, czy pokoje sa tylko dwuosobowe, czy może sa też "jedynki" lub trzyosobowe
Ludwika TG 46
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2017 08:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Ludwika TG 46 »

Dzięki za wszystkie posty na w/w temat. Przekażę informacje mojej przyjaciółce.
Sama będąc w sanatorium kilka razy nie mogłam narzekać na towarzystwo, wręcz przeciwnie. Zawiązały się wspaniałe znajomości, które nadal trwają. Wiele zależy również od nas samych przecież. Wszystkie pobyty sanatoryjne wspominam bardzo dobrze.
Na tańcach akurat nam nie zależało . Można spędzić czas wolny ciekawiej, ale to już osobisty wybór każdego.
Kto może niech korzysta z pobytów sanatoryjnych. U nas na Śląsku na kolejny przydział czeka się ok. 4 lata, więc juz nawet nie próbujemy. Korzystamy z zabiegów stacjonarnych jeśli jest taka potrzeba (również raz na jakieś 1,5 roku).
Pozdrawiam wszystkich byłych i przyszłych Kuracjuszy :)
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ludwika TG 46 pisze: 12 paź 2017 14:19 Dzięki za wszystkie posty na w/w temat. Przekażę informacje mojej przyjaciółce.
Sama będąc w sanatorium kilka razy nie mogłam narzekać na towarzystwo, wręcz przeciwnie. Zawiązały się wspaniałe znajomości, które nadal trwają. Wiele zależy również od nas samych przecież. Wszystkie pobyty sanatoryjne wspominam bardzo dobrze.
Na tańcach akurat nam nie zależało . Można spędzić czas wolny ciekawiej, ale to już osobisty wybór każdego.
Kto może niech korzysta z pobytów sanatoryjnych. U nas na Śląsku na kolejny przydział czeka się ok. 4 lata, więc juz nawet nie próbujemy. Korzystamy z zabiegów stacjonarnych jeśli jest taka potrzeba (również raz na jakieś 1,5 roku).
Pozdrawiam wszystkich byłych i przyszłych Kuracjuszy :)
Bardzo długi okres oczekiwania w Waszym wojwództwie. Mnie się wydawało, że ja długo czekam...ale w porównaniu z Waszym to u nas 24 m-ce czekania to luzik. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ludwika...Twoja przyjaciółka przyjedzie do Radości, a ja wyjadę :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Gosiam skrobnij kilka aktualnych słów o sanatorium po remoncie, jakie są teraz warunki , pokoje, co i gdzie tzn. na którym piętrze było robione.
ODPOWIEDZ