Sanatorium Gracja - Ciechocinek
-
forumowicz
Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek
-
forumowicz
-
alcza
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 lut 2013 09:58
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Kilka słów o pobycie w Gracji:
Pokoje w różnych standardach - ja miałam pokój z balkonem ale przed remontem. Na szczęście pogoda dopisała i mało w nim przebywałam. Balkon był niezastąpiony do opalania między zabiegami. Z tego co się zorientowałam to pokoje wyremontowane są po stronie od patio ale nie mają balkonów.
Tak jak już wcześniej pisałam ZUS-owcy mają 5 zabiegów dziennie. Dużo ćwiczeń fizycznych: gimnastyka zbiorowa, gimnastyka w basenie solankowym, gimnastyka na siłowni. Jak dla mnie super sprawa - pojechałam tam także po to żeby zrzucić zbędny balast. Poprosiłam o dietę 1000 kcal, rano biegałam (Ciechocinek o 6 rano PRZECUDNY - wrażenia niezapomniane), po południu kijki albo tańce. Jest też możliwość wypożyczenia rowerów. Polecam wycieczkę rowerową do Nieszawy - urokliwa trasa i klimatyczne małe miasteczko. Zero podjadania i cel osiągnięty -5,5 kg.
Ciechocinek jest przepiękny, duuużo zieleni, kwitnące bzy, tamaryszek, głogi, azalie, tulipany, konwalie... Dywany kwiatowe podczas mojego pobytu były w trakcie tworzenia ale wyobrażam sobie jakie będą piękne lada chwila. Miasteczko bardzo bezpieczne - jest naszpikowane kamerami.
Pobyt zaliczam do bardzo udanych. Naładowałam akumulatory, podleczyłam kolano i szyję, poprawiłam kondycję fizyczną. Poznałam fajnych ludzi (Aniu mój Ty słoneczniku, Janeczko Cyganeczko, Jacku mój Ty biegaczu - bardzo się cieszę że Was poznałam). Ach no i Iwonka ze swoim DO DOMU!!!! (o godz. 22 na tańcach), Eliza (z którą się "połapałam" na początku turnusu), Małgosie czarna i blond. Ach już nie będę wymieniać bo zaczynam tęsknić
Podsumowując: Jeżeli ktoś jedzie do sanatorium po to żeby się podleczyć, zrelaksować ale nie spodziewa się luksusu - POLECAM.
-
slonecznik
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 02 kwie 2013 14:23
To prawda ,że jak ma się fajowych kuracjuszy to czas miło upływa .Reszta jest mniej ważna oprócz zabiegów oczywiście a te były jak dla mnie rewelacyjne.Udało mi się pozbyć 4 kg
Pozdrawiam wszystkich którzy byli na turnusie od 02.05.13 .
Szkoda jasmino ,że się wtedy nie ujawniłaś.Alcza i ja czekałyśmy by Cię poznać.
Re: Pogoda w naszym regionie
-
vecctra
- Kuracjusz

- Na forum od: 13 kwie 2011 17:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Bardzo mi sie spodobał opis Alczy. Nie rozumiem tych co ciągle narzekają. Ja byłam w Gracji w 2011 roku i teraz w lipcu jadę ponownie. Zresztą sama poprosiłam o to sanatorium. Alcza wiarygodnie oddaje klimat. Nigdy i ngdzie nie będzie tak aby wszyscy byli zadowoleni bo każdy z nas jest inny. I zresztą dobrze bo inaczej wiało by nudą gdyby wszyscy byli tacy sami
Pozdrowienia dla wszystkich.
-
forumowicz
wróciłam- było świetnie
Nie dlatego,ze to ładne sanatorium( nie oszukujmy się, jest chyba jednym z najsłabszych w Ciechocinku), nie dlatego,że ma super bazę zabiegową ( jest dość wysłużona), nie dlatego,że ma dobre jedzenie ( monotonne i raczej słabe) ALE dlatego,że Ciechocinek rzeczywiście ma niepowtarzalny klimat
Dziękuję wszystkim, którzy byli na turnusie z ZUSu od 26 maja do 18 czerwca.
-
graza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2011 19:37
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Ja tak jak Ty byłam na turnusie w Gracji od 26 maja i potwierdzam ,ze pobyt w tym sanatorium był fajny .
Atmosfere tworzymy my kuracjusze a nasz turnus był super.Jesli ktos chce szukac dziury w całym to zawsze znajdzie.Luksusy mozna miec w domu[ale taka osoba nie wyjezdza do sanatorium]. Mysle ze narzekaja osoby ,ktore wymagaja od wszystkich tylko nie od siebie. Ja pojechała bym tam nawet dzis.
Pozdrawiam i moze do miłego zobaczenia.