Ośrodek rehabilitacyjny Osieczek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zachar
Na forum od: 15 paź 2017 21:36
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15

Ośrodek rehabilitacyjny Osieczek

Post autor: zachar »

Byłem na turnusie rehabilitacyjnym w Osieczku. Na wstępie powitał mnie tłok przy recepcji i kompletny brak organizacji. Taka sytuacja była widoczna na każdym kroku, w trakcie całego pobytu. Do lekarza trzeba było czekać w kolejce. Przecież można było wyznaczyć dla poszczególnych pacjentów godzinę wizyty lub wywiesić kartkę, na której każdy mógłby się wpisywać w zależności od godziny zabiegów. Na powitanie właściciel obiektu potraktował nas jak potencjalnych złodziei. Pierwszy raz spotkałem się z takim powitaniem, a dodaję, że byłem w kilku sanatoriach i nigdzie nie spotkałem się z tak "ciepłym" powitaniem kuracjuszy. Dziewczyny z obsługi pracowały ponad normę od wczesnego rana do późnych godzin.
Trzeba sprawiedliwości oddać, że zarówno młoda kadra na zabiegach jak i obsługa (posiłki, sprzątanie) była bardzo miła. Także posiłki były dobre, z wyjątkiem serwowanych na śniadanie sałatek nieszczególnie lekkostrawnych. Co do zabiegów to poza kilkoma (dosłownie) reszta to ... Poza tym samo miejsce to odludzie, wszędzie sady i stawy wodne. Do najbliższego sklepu ok. 3km. zarówno w lewo jak i w prawo. Na miejscu nic nie było. Trzy razy w tygodniu były tzw. wieczorki taneczne z łomotem pseudo muzycznym, a lokal prowadzi syn właściciela.
Latem sadownicy robią oprysk owoców i smród jest nie do wytrzymania. Ponadto do atrakcji należą: parking - 150 zł, wypożyczenie telewizora - 100 zł,
kaucja za lampkę do pokoju - 20 zł. Na stołach w jadalni nie było solniczek. Za solniczki robiły słoiczki po sokach, zapewne zrobione przez kuracjuszy.
Większość osób na turnusie miało problemy ze snem i podwyższone ciśnienie tętnicze.
Podsumowując nie polecam nikomu tego miejsca, a szczególnie tym, którzy liczą na poprawę zdrowia.
ODPOWIEDZ