Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
jania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2017 15:47
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: jania »

Pasmotrim,uwidim-skazał sliepoj :lol: Pozdrowienia oraz udanego polowania na zwroty :kwiat:
ewasmukla
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2011 20:44

Post autor: ewasmukla »

Przed chwilką dzwoniłam do NFZ małopolskiego i są na dzień dzisiejszy zwroty pojedyncze do sanatorium.Mnie jeszcze się zwrot nienależy......
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Ewa :kwiat:
To znaczy,że 18 miesięcy nie minęło od ostatniego pobytu :?: czy inne obwarowania :?:
ewasmukla
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2011 20:44

Post autor: ewasmukla »

Po weryfikacji mogę się ubiegać dopiero o zwrot :D
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewa dziękuję :)
Czyli potwierdza się,że w małopolskim funduszu aby otrzymać zwrot nie tylko musi upłynąć 18 miesięcy od powrotu,skierowanie jeszcze musi być po weryfikacji.
To dla zainteresowanych zwrotami,których teraz coraz więcej się pojawia.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Wienia nie tylko w małopolskim musi upłynąć osiemnaście miesięcy od powrotu a każdy wniosek musi być po 18 miesiącach zweryfikowany.Tak jest wszędzie.Na wcześniejszy zwrot można liczyć przy pierwszym wyjeździe lub w wypadku gdy zrobiliśmy sobie w wyjazdach przerwę.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice wiem ,że 18 miesięcy od powrotu obowiązuje wszystkich to zarzdzenie ogólnopolskie.
Natoniast osoby które składaja wniosek np. po pół roku od powrotu, teoretycznie mogłyby ubiegać się przed weryfikacją.U nas to niemożliwe.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Drogie koleżanki,sądzę,że zwroty tylko po weryfikacji to jakiś wewnętrzny wymysł NFZ. Bo jako takiego paragrafu raczej na to nie ma ,a panie z BOK w funduszu nie potrafią powiedzieć na jakiej przepis się powołują i podać ustawy,rozporządzenia czy dyrektywy wewnętrznej. Każdy przepis wewnętrzny musi się opierać o przepis nadrzędny w tym wypadku o rozporządzenie na podstawie ustawy Ministra Zdrowia.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Kochani, nie róbcie ludziom wody z mózgu. W czerwcu 2016 r. ewasmukla pisze: "Wróciłam z Kołobrzegu -Podczela i jestem zachwycona otoczeniem....przepięknie,zabiegami,jedzonkiem,wszystko mnie się bardzo podobało.Pod koniec czerwca idę składać nowy wniosek na wyjazd :)" to o wyjazd ze zwrotów będzie się mogła starać nie po weryfikacji tylko po upływie 18 miesięcy czyli w połowie grudnia br. Dlatego w chwili obecnej nie ma możliwości wyjazdu że zwrotów. I to było na tyle...:-)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie było moim zamiarem nikomu " robić wody z muzgu".
Ja odniosłam sie do postu Ewy która jest również z mojego małopolskiego funduszu.
Niestety w naszym funduszu piszę to kolejny raz przy dzwonieniu o zwroty pierwsze pytanie jakie zostaje zadane czy wniosek jest po weryfikacji,jeśli nie trzeba czekać i dopiero ubiegać się o zwroty.A to post samej zainteresowanej.
ewasmukla pisze: 24 paź 2017 23:32 Po weryfikacji mogę się ubiegać dopiero o zwrot :D
ODPOWIEDZ