Sanatorium Zachęta B Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Janek-51
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2013 12:36
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Sanatorium Zachęta B Ciechocinek

Post autor: Janek-51 »

Prosze o opinie sanatorium Zacheta B . Ja dostałem skierowanie od 1.08 2013
Janek-51
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2013 12:36
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium Zachęta B Ciechocinek

Post autor: Janek-51 »

Czy ktoś będzie się jeszcze kurował na początku sierpnia 2013 w Ciechocinku? ;)
pastylko
Na forum od: 13 cze 2013 14:37
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: pastylko »

Ja też zaczynam pobyt od 01.08. Będę w Ciechocinku w sanatorium Julianówka.
fotka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2014 22:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: fotka »

Byłam w Julianówce 2 razy. Raz w marcu raz w listopadzie.
Ciechocinek wtedy szary, bury, ponury, ale latem pięknie.
Sam ośrodek , warunki mieszkaniowe bardzo dobre, jedzenie - również. Dobra baza zabiegowa i co najważniejsze wszystkie zabiegi na miejscu. Proszę pamiętać o zabraniu stroju kąpielowego bo ośrodek ma własny basen do zabiegów. No i oczywiście na miejscu Kawiarnia, gdzie odbywają się super wieczorki. Rezerwowac wcześniej stolik, bo sporo osób przychodzi z innych ośrodków.
Julianówka - kawałek drogi do tężni, ale przez piękny park to takie przejście - to czysta przyjemność.
Niedaleko " Grzybka " jest informacja turystyczna - warto już na samym początku pobytu w Ciechocinku zapisac się na zwiedzanie Pałacyku Prezydenckiego. Proszę zabrać ze sobą dowód osobisty, bo tylko tak zapisują. Określą dokładnie dzień i godzine zwiedzania - bez żadnych opłat. Jak ktoś lubi poszaleć na basenie polecam duzy basen o sanatorium wojskowym.
Wycieczki - warto - Toruń, Licheń. Ale ogólnie polecam samodzielne zwiedzanie Ciechocinka i okolicy.
W pobliżu ośrodka - 3 minuty Biedronka, 7 - 9 minut Tesco.
Wszystkim teraz wyjeżdżającym życzę pięknej pogody, niezapomnianych wrażeń oraz dużo zdrowia.
Ach zapomniałabym. jeżeli ktoś przyjeżdża w dniu rozpoczęcia turnusu a ma ciężki bagaż, obok recepcji jest Pan który wnosi bagaż na piętro.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Fotka :) fajne tańce w kawiarence w Julianówce .....bywałam tam ;) bardziej kameralnie niż w Stodole .Już w maju Ciech jest bardziej kolorowy , kobierce bratków posadzone , tężnie działają i fontanna na Parterach Hellwiga pięknie oświetlona :D [ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

W Uroczej fajne tańce, bo muzyk świetnie gra i śpiewa , a i popatrzeć na niego miło 8-)
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Ida pisze:W Uroczej fajne tańce, bo muzyk świetnie gra i śpiewa , a i popatrzeć na niego miło 8-)
A mnie jednak bardziej pasuje Teatralna, choć masz rację w Uroczej jest fajnie tylko ten wystrój, ten tego taki niedzisiejszy :lol: :lol: :lol:
A poza tym nie mam kompletnie pojecia dlaczego mały dzieciak obsługuje klientów i patrzy na pijących alkohol? :shock:
ODPOWIEDZ