Sopot Perła od 10.12.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Sopot Perła od 10.12.

Post autor: +alicja+ »

Koleżanka otrzymała skierowanie do sanatorium Perła w Sopocie od 10 do 31 grudnia (NFZ opolski).
Jedzie Ktoś w tym terminie?
Poczytałam opinie - nie zachwycają :roll:
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sopot Perła od 10.12.

Post autor: Pancernz »

No cóż powiem tak z kilku sanatorium to mój największy koszmar życiowy od obiektu po ludzi w pokoju ale był to czas remontów i zmian w obiekcie może miałem zwyczajnie pecha ,super byli fizjoterapeuci ,żarcie masakra ale jak sam kierownik powiedział że za 7 zł czy ileś tam dziennie on musi żywić cały dzień i musi się w stawce zmieścić,warto walczyć o basen co prawdą trzeba iść na niego za obiekt MSWiA ale się opłaci w pokojach była pustka zero czajnika jedynie na korytarzu ,ciągle chodził i grzał :) byłem w pokoju 3 osobowym ,masz pytania pytaj aczkolwiek mówię mogło się coś zmienić na plus
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję Pancern :kwiat:
przekażę opinię, pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A na plus dla tych co lubią tańczyć co dzień coś jest ale nie dam głowy czy co dzień są z zespołem a wtedy był dwu osobowy na pewno od 17 tzw fajfy a potem chyba od 19 grał zespół ,bar na miejscu dość drogi hehe to oczywiste ,nie było sklepów w okolicy (wtedy)wszyscy organizowali się i jechali do dalszych sklepów żeby nie dźwigać jak biedronka czy chyba bodaj polo no ale to też niby Sopot ale te kilka km trzeba podjechać jednak,molo spacerek trochę ale jest gdzie chodzić wiadomo w końcu to trójmiasto .Ja polecam bo lubię odwiedziny w zoo można miło spędzić czas i po obcować z naturą ,warto mieć sporo drobniaków na terenie zoo stoją liczne automaty z pamiątkowymi monetami na terenie zoo jest też ładna kolekcja stare sprzętu rolniczego jak różne maszyny do orki,młockarnie,wialnie itd cały dzień z głowy ,polecam
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

dobrze, że kawiarnia na miejscu 8-)
reszta do kitu :!:
spacery nad morzem i zwiedzanie pozostaje - i to jest super :!:

dziękuję za info. :)
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co jak co ale imprezy tam były mocne :) i na tyle znane ,że stoliki wcześniej rezerwowali bo ludzie a raczej hm panie to aż z miasta się pojawiały ku uciesze panów i właściciela baru bo wiedziały jak zadbać o ich portfele :)
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

gdybym tam była, byłby to dla mnie plus, lubię tańczyć. :lol:

a lokalizacja w miarę, czy totalne zadupie :?: w sensie odległości do miasta itp. :?:
bo zwiedzać jest co w dni wolne i nie tylko.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Powstał podobny temat z innym terminem wkleje ci link do google maps ten chyba nie jest zakazany więc możesz się rozejrzeć

https://www.google.pl/maps/[email].4317108,18.5838898,3a,66.2y,236.68h,81.02t/data=!3m6!1e1!3m4!1suj3WY4cl57gebAGLAdaPPw!2e0!7i13312!8i6656?hl=pl
01niro
Na forum od: 01 kwie 2012 16:26

Post autor: 01niro »

Mam umiarkowane odczucia na temat tego sanatorium. Wyżywienie jak już wcześniej pisano jest fatalne , na śniadania to prawie codziennie konserwowa wędlina , najtańszy plastrowany serek i odrobina najtańszego masła z Biedronki. Zupki b. często na bazie ziemniaków, niesmaczne . Dieta dla cukrzyków mało różniąca się od diety normalnej.
Baza zabiegowa i obsługa dla mnie zadawalające . Wyposażenie pokojów z epoki wczesnego Gierka , nie wiem czy wszystkich , ale ten w którym byłem ( 3 piętro ) to stare meble w rozsypce. Na plus to blisko do morza , blisko do Gdańska ( 1 km do stadionu Ergo Arena) , do centrum Sopotu łatwy dojazd autobusem spod sanatorium. Dla imprezowiczów plusem będą też codzienne fajfy i zabawy w sanatoryjnej kawiarence.
ODPOWIEDZ