Przypniemy się pasami do półki na bagaż
Poczekalnia na wyjazd w roku 2019...
- Danka51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 paź 2017 12:22
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2019...
A podróżujący pociągiem koniecznie sypialny żeby się nie wywrócić................i tak jakos mam nadzieję dojedziemy.Miłego!!!!!!!!
- Maryann
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Może szybciej nam zleci
- Maryann
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
- Oddział NFZ: Łódzki
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
- Danka51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 paź 2017 12:22
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
zanim nocka nadejdzie wpaść do klubu wypada.
Witajcie ! właśnie byłam dzisiaj u medyka który powiedział mi że jest wkurzony ilością zwrotów z NFZ. Mało tego to każdy zwrot po weryfikacji musi sam odesłać listem poleconym co jednocześnie łaczy się z kosztami.
-
lope123
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 maja 2017 14:15
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Ludzie traktują sanatorium jak prawie darmowe wczasy. Jak się jest autentycznie chorym to pora roku i miejsce nie ma znaczenia.Danka51 pisze: 09 lis 2017 18:25 Coraz krótszy jest dzień , klimat ma swoje prawa!
zanim nocka nadejdzie wpaść do klubu wypada.
Witajcie ! właśnie byłam dzisiaj u medyka który powiedział mi że jest wkurzony ilością zwrotów z NFZ. Mało tego to każdy zwrot po weryfikacji musi sam odesłać listem poleconym co jednocześnie łaczy się z kosztami.NFZ nie wyrabia się i dlatego są takie terminy...
![]()
Albo wszystkim emerytom należą się raz na dwa lata półdarmowe wczasy albo do sanatorium jadą naprawdę potrzebujący.
-
Ania52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 lis 2016 17:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
Emeryci(nie myślę o tych wcześniejszych,młodych) są schorowani.Z wiekiem każdemu coś doskwiera.Nie znam wiekowych ludzi, którzy są w 100% zdrowi. Młodzi też wyjeżdżają na rehabilitację,ale częściej z ZUS.Masz rację,że ten schorowany nie odda nigdy swojego skierowania ze względu na to,że to zima, a nie lato,że święta itp.Chory jedzie podreperować zdrowie. Dzisiaj ani do przodu,ani do tyłu, stoję w miejscu.Pozdrawiam Wszystkich oczekujących na upragniony przydział.lope123 pisze: 09 lis 2017 19:53 Ludzie traktują sanatorium jak prawie darmowe wczasy. Jak się jest autentycznie chorym to pora roku i miejsce nie ma znaczenia.
Albo wszystkim emerytom należą się raz na dwa lata półdarmowe wczasy albo do sanatorium jadą naprawdę potrzebujący.
-
smoczek1305
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2017 08:23
- Oddział NFZ: Mazowiecki
A u mnie coś mocno drgnęło i przez półtora tygodnia ubyło 198 numerków
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
W poniektórych regionach półdarmowe wczasy należą się raz na 44 miesiące = ponad 3,5 roku.lope123 pisze: 09 lis 2017 19:53 Ludzie traktują sanatorium jak prawie darmowe wczasy. Jak się jest autentycznie chorym to pora roku i miejsce nie ma znaczenia.
Twarde lądowanie.
Niezależnie od regionu - iluś tam nie koniecznie emerytom przytrafiła się okazja być od wielu lat na 10 kuracjach.
Bo byli "potrzebujący".